Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Βαλεντίνε Τσιγκουίνε

        Κρίση τόσο οικονομική όσο και εγκεφαλική, μειώσεις μισθών, αυξήσεις τιμών, λογαριασμοί, έξοδα, σούρτα φέρτα και γενικά ένα μπάχαλο στα  οικονομικά, τόσο της χώρας όσο και του καθενός από εμάς. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά....

η 14 Φεβρουαρίου ξαναχτυπά!!!! ωχ αμάν! Και τώρα?

       Ο Βαλεντίνος πάλι εδώ απαιτεί το  φρέσκο αίμα εεε δώρο εννοούσα και πρέπει και φέτος να τον τιμήσουμε κι αυτόν τον άγιο άνθρωπο της αγάπης, έστω κι αν είναι λίγο καθολικός άγιος. Εν πάσει περιπτώση...

Αν δεν σας φτάνουν, άν δεν έχετε μπικικίνια, φράγκα, αφρό, ευρώ, μαρούλια η όπως αλλιώς τα λέτε,  ιδού τρόποι να "ξεγλυστρήσετε" με σουρεάλ τρόπο από τα νύχια αυτής της εμπορικής κατα τα άλλα γιορτής. Θέλει κότσια και περίσσιο θάρρος... και ο Άγιος μαζί σας....


Βαλεντινοχέλι 1.
Έκτακτη αναχώρηση για το χωριό. (δε φεύγεις ποτέ, κλειδαμπαρώνεσαι και δεν απαντάς το σταθερό) Η γιαγιά είναι χάλια και δε ξέρεις αν θα αντέξει και πόσο. Εντωμεταξύ η γιαγιά έχει πεθάνει κάνα δυο φορές ως τώρα κι ελπίζεις να μην έχει καλή μνήμη η φιλενάδα σου. Αν παρόλαυτα έχει, τότε λες  "όχι αυτή, η άλλη..."    


Βαλεντινοχέλι 2.
Συζήτηση για την εμπορική χροιά της γιορτής, ότι έχει μετατραπεί σε ένα καταναλωτικό όργιο στο οποίο επωφελούνται ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, μαγαζιά με είδη δώρων, χρυσοχοεία και εστιατόρια. Συνήθως πιάνει και το "εγώ σε αγαπάω καθημερινά, δε χρειάζεται να στο τονίζω περισσότερο εκείνη τη μέρα".


Βαλεντινοχέλι 3
Αν το παραπάνω δε πιάσει το γυρνάς σε θέματα πίστης. Ο Βαλεντίνος είναι μεν Χριστιανός αλλά όπως λέει και το xristianos . gr δεν είναι ορθόδοξος αλλά καθολικός. Για την ακρίβεια είναι ένας τοπικός άγιος και δεν υπάρχει στο επίσημο εορτολόγιο. Είναι ένας ξενόφερτος άγιος όπως και ο Άγιος Κλάους, ο γνωστός πράκτορας της κοκακόλα.Αν παρόλαυτα δε βλέπεις να πείθει καμία από τις προτάσεις σου και η μέρα πάει για "Βαλεντινο goal" τουλάχιστον ακολούθησε τα εξής για να σου βγεί η μέρα "οικονομικά".

-Λουλούδια από τη κυρα Δάφνη απέναντι. Δόξα σοι ο θεός, 30 χρόνια συνταξιούχος έχει χρόνο, περιποιείται τα λουλούδια της σε βαθμό που να φτάνουν και να ξεχειλίζουν στο πεζοδρόμιο. Κόβεις αυτά που είναι εκτός του φράχτη για να μη σου βγάλουν κανένα μάτι μελλοντικά.

-Μαγειρεύεις μια μακαροναδούλα και κοτσάρεις και μια σαλτσούλα κόκκινη μη σε πει και γιουφτο. (είπαμε τσιφούτης αλλά φτιάξε και κάτι να τρώγεται)

-Κρασάκι από το super market το οποίο θα σερβίρεις σε μια γυάλινη κανάτα (για να μη φαίνεται η φτήνια του "κρασιού της Παρέας"...) και καθώς πίνεις μια γουλιά αρχίζεις τα μμμμ  και πολύ καλό ε; πετυχεσιά το κρασάκι κι έτσι αυθυποβάλλεις το έτερον ήμισυ πως δήθεν περνάει τη πιο ρομαντική νύχτα της ζωής της με το πιο φίνο κρασί στο ποτήρι του.


Και τέλος για μουσική βάλτε Love Fm εννοείται μη χάνετε χρόνο να κάνετε το DJ -ενώ μπορείτε να κάνετε άλλα πράγματα με τα χέρια σας ωσάν καλός Βαλεγδύνος-... Κι εξάλλου δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε πιο μαχλαμπουχλοχλεμπονιάροαγαπουλιάρικά τραγούδια που θα σας συγκινήσουν και τους δυο μέχρι θανάτου!!!!


Καλή διασκέδαση κι ο άγιος μαζί σας!!!      :-P
GamesCom.gr
Τα οικονομικότερα Polar, Garmin fitness trackers & Suunto που μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά από το Ελληνικό Gamescom