Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Book Ring, μια περιπέτεια για τη φιλαναγνωσία του άλλου

Book ring!

Μου λέει η καλή μου ότι θα πάρει μέρος σε ένα Book ring,

Ψάχνω να δω κι εγώ στο διαδίκτυο  τι είναι αυτό το book ring επιτέλους και το πρώτο που βλέπω είναι αυτό : Ααα, πολύ ωραίο φαίνεται! Δαχτυλίδια, καρδιές, αγάπες και βιβλία!

        Και όσο δεν ασχολείσαι καλό είναι. Ξεκινώντας όμως η διαδικασία του Book Ring άρχισε το ξεψάχνισμα των συρταριών για φακέλους. Βρε φάκελος εδώ, φάκελος εκεί, που είναι οι φακέλοι άραγε, κάπου εδώ είχα μερικούς... α να, αυτός εδώ καλός φαίνεται! Τον πιάνει στα χέρια της και τον γυρνάει από την άλλη. Πφφφφ, Ίκα Δυτικής αττικής διεύθυνση τάδα μπλά μπλά  και παραλήπτης ο πεθερός μου. Άχρηστος ο φάκελος, μηδέν πνεύμα ανακύκλωσης  υλικών. Στο κάδο ο φάκελος και πάμε για νέο φάκελο.    Αλλά τι φάκελο? Να μην έχει και κανένα καμία προστασία  μη τυχόν χαλάσει το εξώφυλλο του βιβλίου  στη μεταφορά? Να μην έχει λίγο μπουρμπουλιθρόνι για λίγο  "τσκαπ τσκαπ" όταν δεν έχει τι άλλο να κάνει το χεράκι?

         Οπότε η συνέχεια είναι κάπως έτσι :  "αγάπη μου μπορείς να μου πάρεις ένα φάκελο από το βιβλιοπωλείο"?  1 ευρώ ο φάκελος συν τη ταλαιπώρια να βρεις να παρκάρεις και να περιμένεις στην ουρά όσο ο βιβλιοπώλης έχει μετατραπεί σε μέγα φωτοτυπολόγο και φωτοτυπεί με μανία κάτι αράβικα ποιήματα. (!!!)

        Οπότε μετά τα αράβικα ποιήματα πάμε μετά στο επόμενο σκέλος του Bookring. Το βιβλίο στο φάκελο, διεύθυνση παραλήπτη(τριας για την ακρίβεια) φτου να κολλήσει ο φάκελος και να μου με το φάκελο παραμάσχαλα στα ΕΛΤΑ όλο χαρά και χαμόγελα!  Φτάνω απ'έξω, σκοτάδια μέσα, και ο ήλιος που αντιφέγγιζε, κάτι τα φιμέ τζάμια που βάλαν πρόσφατα και δεν καταλάβαινα τι γίνεται μέσα στα Ελτα. Τι να γίνεται? 3 υπάλληλοι και 60 άνθρωποι σε αναμονή. Και όλοι για να πληρώσουν τη ΔΕΗ ή τον ΟΤΕ ή την εφορία ή το λογαριασμό του κινητού.

      Πολύ ωραίαααα....
      Δε καταλαβαίνω κάτι βρε μοναδικέ μου αναγνώστη. Γιατί τα κάνουν αυτά? Πήγα εγώ ποτέ να στείλω γράμμα στον ΟΤΕ? Πήγα να πληρώσω το κινητό μου στη ΔΕΗ? Είχα ποτέ απαίτηση να στείλω δέμα από την Ευδάπ? Γιατί στο καλό όλες τις πληρωμές των απάντων  πρέπει να γίνονται στο ταχυδρομείο που εξ ιδρύσεως έχει ένα σκοπό μόνο. Να λαμβάνει και να προωθεί δέματα, πακέτα, γράμματα τηλεγραφήματα άντε και καμιά ταχυδρομική επιταγή!

     Στροφή και έξοδος. Πήρα και χαρτάκι προτεραιότητας να έχω όμως για όταν επιστρέψω.  Λατρεύω Book Ring. Book Ring και τα μυαλά στα κάγκελα. Book ring και το επόμενο πακέτο Bookring θα πάει στο μπλέ κάδο στη γωνία του σπιτιού και εγώ θα μιμηθώ ΤΕΛΕΙΑ όμως τη φάτσα του Κινέζου όταν ερωτηθώ σχετικά μετά από το  εύλογο διάστημα μη παραλαβής του πακέτου....

     Οοοοοομμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!  φου φου φου! Οοομμμμμμ!!!!!!! Ηρεμία και ψυχραιμία... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10....
Πουφ και πάλι δεν έγινε κάτι. Τα νεύρα στο ζενίθ οπότε πήγα απέναντι στη καφετέρεια, πήρα ένα δροσερό freddo καπουτσίνο και πήγα στο σχολείο παραδίπλα που είχα να επισκεφτώ για συντήρηση. Μπήκα, χαιρέτησα, άνοιξα το σέρβερ, άνοιξα τα 10 μηχανήματα για συντήρηση, κοίταξα το χαρτάκι, ξεκίνησα τη διαδικασία συντήρησης, ξανακοίταξα το χαρτάκι και αφού σκέφτηκα 5 sec (μερικές φορές συμβαίνει κι αυτό)  ξεκίνησα πάλι φακελοπαραμασχαλέρος  για τα Ελτα. Ευτυχώς περίμενα 2 νούμερα μόνο. Νουμερα ανθρώπινα εννοώ. Ένας που ήθελε να πάρει ένα συστημένο αλλά δεν είχε ούτε ειδοποίηση αλλά ούτε ταυτότητα αλλά επέμενε να το παραλάβει με το έτσι θέλω. Και ένας άλλος που είχε να πληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις και των γειτόνων του και του σογιού του όλου. Μα 12 ξεχωριστοί λογαριασμοί? Ευτυχώς ήρθε η σειρά και πήγα σε άλλο ταμείο γιατί δε ξέρω και γω πόση ώρα ήθελε να τα πληρώσει όλα αυτά... 2,55 ευρώ η αποστολή του φακέλου.

      Λατρεύω το Book Ring το είπα? ααααχ! Αλλά δε καταλαβαίνω γιατί να ξοδεύεις 1 ευρώ για φάκελο, 2,55 για τη μεταφορά και ανυπολόγιστες ποσότητες καντηλιών  λόγω του χρονοφάγου ΕΛΤΑ αντί να συναντηθείς με τον άλλον σε ένα σταθμό του Μετρό να κάνεις το delivery χέρι με χέρι και να πιείς και ένα καφέ να τα πεις με το φίλο σου. Οκ καταλαβαίνω ότι κάποιοι μένουν εκτός αττικής και τα ναύλα είναι πολλά. Ε αυτούς τους βρίσκεις στα διόδια!!!  :-P

     Για να μην αναφέρω και το άλλο ψυχαναγκαστικό της καλής μου που ενώ είναι λιώμα από τον ταρζανούλη και τη ταρζανούλα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει ένα δυό κεφάλαια πριν κοιμηθεί για να προχωράει το βιβλίο και να  φεύγει για τον επόμενο...!!!
     
    Τέλος πάντων δεν έχει νόημα να γκρινιάζω άλλο. Κλείνω γιατί έχω να πάω να πάρω κάτι... φακέλους! Τώρα ξέρω όμως. Θα πάρω 125 φάκελους να μην έχω να πηγαίνω συνέχεια στον Κο Ποιηματοαραβοφωτοτυποπώλη!
Και για τα Ελτά βρήκα λύση. Θα προαγοράσω 1000 γραμματόσημα αν γίνεται να εφευρεθεί η τηλεμεταφορά μέχρι να τελειώσουν να ξεγνοιάσω βρε παιδί μουυυυυ!

;-)

GamesCom.gr
Τα οικονομικότερα Polar, Garmin fitness trackers & Suunto που μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά από το Ελληνικό Gamescom