Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Scrapbooking από την ανάποδη

Καλημέρα,
     σήμερα η ανάρτηση πραγματεύεται  αυτό το χαριτωμένο χειροεργόχειρο πολλών νεανίδων -αλλά κανενός νέου για κάποιο άγνωστο λόγο- με το οποίο υποτίθεται συνδιάζεις παλιά υλικά και φτιάχνεις κάτι όμορφο και μοναδικό.

      Λέω υποτίθεται γιατί έτσι είναι. Οκ, ίσως υπάρχει μια εξαίρεση -μια όμως μόνο- κάπου στο κόσμο που δεν έχει πληρώσει ΠΟΤΕ για υλικά αλλά μόνο για εργαλεία.  Λογικά αν υπάρχει θα είναι ίσως κάπου στο Νησί του Πάσχα? Κάπου που δε φτάνει το /δίκτυο και ο speedygodgaloδρόμος?


       Ααααχ, δεν υπάρχει αυτό το σκραμπούκι σου λέω μοναδικέ μου αναγνώστη. Το scrapbooking ΔΕΝ είναι scrap-booking. Το λέω κι ας μήν εχει λογική η πρόταση μου.  Σπανίως -  άντε μέχρι δύο φορές το χρόνο να χρησιμοποιηθεί κάτι scrap -για πέταμα ελληνιστή- κι αυτό επειδή ταιριάζει απόλυτα στο έργο ή επειδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί νωρίτερα και έχει πολυκαιριστεί.


    Θέλετε να δείτε λίγο αληθινό scrap-creation ?


;-)


      Scrap-booking για μένα όπως το αντιλαμβάνομαι είναι να πάρεις ένα κομμάτι χαρτόνι από το πιτσόκουτο, μια χαρτοπετσέτα από τα goodys με λίγη κέτσαπ αρτιστικά σκορπισμένη, ένα παλιό γραμματόσημο, το οπισθόφυλλο από κάποιο σχολικό βιβλίο για να κρατήσεις το κουκουβαγιάκι, λίγη λαδόκολλα που έψησες κοτόπουλο, την αναγγελία γάμου της Σκορδάς, δυο σελίδες από το περσινό ημερολόγιο, μια παλιά φωτογραφία, ένα χαρτάκι από αυτά που λένε "αγοράζω χρυσό - μετρητά τώρα" και όλα αυτά εν τέλει να τα κάνεις ένα ωραίο τρισδιάστατο μυρωδάτο πύργο του άιφελ για καπέλο στο σκύλο σου!!!

     Δε ξέρω, νομίζω ότι τα λέω αυτά έχοντας ζήσει λίγο αγκαλιά με το χάος και την αταξία που προκαλεί το συνοθύλευμα των εργαλείων και υλικών. Μα δεν είναι απίστευτο ΠΟΣΑ πολλά μικροεργαλεία έχει αυτό το πράγμα? Πραγματικά είναι εντυπωσιακό να ανακαλύπτεις ότι υπάρχει ψαλίδι να κόβει με σχήμα καρδιογραφήματος! Και κοπτικά που κόβουν ένα σχέδιο ή κάποιο γεωμετρικό σχήμα. Λουλούδι, ζωάκι, μέανδρο, σβούρα και διάφορα άλλα για συγκεκριμένες χρήσεις. Να, για παράδειγμα υπάρχει κουκουβαγιοκόπτης. Σου κόβει κεφάλι, πόδια, φτερά, μάτια, πούπουλα με ένα κλάκ κι εσύ μετά βγάζεις τα μάτια σου να τα συρναμολογήσεις και να τα κολλήσεις να τα κάνεις κουκουβάγια. !!! Μιλάμε πρέπει να έχεις τρελλή υπομονή όμως!

    Με το οικονομικό δε θα ασχοληθώ ούτε μπορώ να  ορίσω το scrapbooking ως σπατάλη τη στιγμή που ευχαριστεί αυτόν που ασχολείται με αυτό για την ευχαρίστηση του.  Όχι γιατί περισσεύουν τα χρήματα αλλά  γιατί είναι καθαρά προσωπική επιλογή πως θα εξαργυρώσει τα χαρτονομίσματα του κάποιος για να τα κάνει αντικείμενα, αναμνήσεις, εμπειρίες, στιγμές...     Για παράδειγμα εγώ δε θα έκανα 100 αγορές των 10 ευρώ  αλλά αντίθετα θα έκανα μία αγορά των 1000 να την ευχαριστηθώ 100 φορές το χρόνο. Τελικά το ίδιο δεν είναι όμως?  Και οι δυο θα ευχαριστηθούμε τα χρήματα μας 100 φορές το χρόνο?


     Ευτυχώς όμως με την ευκαιρία τις αναδιοργάνωσης των δωματίων το σκραμπουκιστάν  μετακόμισε ουόξω από το σπίτι μαζί με όλα του τα παρελκόμενα σε ξεχωριστό χώρο τον οποίο σας παρουσιάζω εδώ :

http://vimeo.com/64375445


Παρουσίαση εργαστηρίου Veneas parody from George Kontogiannis on Vimeo.

GamesCom.gr
Τα οικονομικότερα Polar, Garmin fitness trackers & Suunto που μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά από το Ελληνικό Gamescom