Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

6 κρίκοι αλυσίδας που συνδέουν τα πάντα

Έξι κρίκοι αλυσίδας που συνδέουν τα πάντα - Έξι ή φτάνει καμιά φορά απλά ένας ?


Ο Frigyes Karinthy το 1929 δημοσίευσε ένα τεύχος με σύντομες ιστορίες ονόματι "Όλα είναι διαφορετικά". Ένα από τα διηγήματα ονοματίζεται "Κρίκοι αλυσίδας". Μέσα στην ιστορία ερευνούσε την αφηρημένη με όρους του φανταστικού υπόθεση ότι ο κόσμος μας συρρικνώνεται όσο η τεχνολογία εξαπλώνονται, όσο τα ταξίδια από χώρα σε χώρα, από ήπειρο σε ήπειρο είναι πιο εύκολα και πραγματοποιήσιμα από ποτέ. Ειδικά στις μέρες μας με το διαδίκτυο η υπόθεση του δείχνει ακόμη πιο αληθινή.
Διατύπωσε μεταξύ άλλων ότι όλοι και όλα συνδέονται μέσω 6 η λιγότερων κρίκων μιας αλυσίδας. Σαν αποτέλεσμα της υπόθεσης πρότεινε να κάνει κάποιος ένα πείραμα για να διαπιστώσει ότι μπορεί να συνδεθεί με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στον κόσμο μέσω 5 ή λιγότερων ενδιάμεσων ανθρώπων. Όλα αυτά βασιζόμενος στα δίκτυα γνωριμίας που έχει ο κάθε άνθρωπος. Δηλαδή εκλαϊκευμένα να δώσω ένα παράδειγμα : "έχω ένα φίλο που έχει ένα φίλο που έχει ένα φίλο που ο αδερφός του πέταξε στο διάστημα με πύραυλο της Nasa". Κάτι τέτοιο.

Όσο οι ανθρώποι μετακινούνται, ταξιδεύουν, γνωρίζονται και συνεργάζονται με νέους ανθρώπους από κοντά ή μέσω διαδικτύου αυτή η υπόθεση των 6 κρίκων της αλυσίδας είναι απόλυτα επαληθεύσιμη.

Ένα συμβάν των τελευταίων ημερών, το χαμένο Boeing των Μαλαισιανών γραμμών στον Ινδικό Ειρηνικό για παράδειγμα μου θύμισε αυτή την ιστορία των κρίκων και την ανέσυρα.

Ο αδερφός μου έφτιαξε τα ηλεκτρονικά της πλατφόρμας του εξομοιωτή του μοιραίου αεροσκάφους τη πλατφόρμα και είχε φιλικές σχέσεις με τον πιλότο.
Ενδιάμεσοι κρίκοι αλυσίδας από τον πιλότο ως εμένα : Ένας.
για εσένα μοναδικέ μου ξεχασμένε και παραμελημένε αναγνώστη ... Δύο ! Εκτός αν ξέρεις τον αδερφό μου :-)Εδώ θα βρεις το άρθρο του αδερφού μου για τον πιλότο Zaharie...

Θετική ενέργεια στον πιλότο Zaharie...

Ας ευχηθούμε καλή έκβαση στη μυστήρια αυτή ιστορία που έχει συνεπάρει τα μυαλά όλων...GamesCom.gr
Τα οικονομικότερα Polar, Garmin fitness trackers & Suunto που μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά από το Ελληνικό Gamescom