Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Ελαφρο-ρομαντικός και λαοπλάνος κινηματογράφος

Η παραπλάνηση που υπάρχει έμφυτη στον ρομαντικό και ελαφρύ κινηματογράφο περνά απαρατήρητη σε μεγάλο βαθμό, τόσο από τους άντρες όσο κι από τις γυναίκες. Γνωστό παράδειγμα των τελευταίων ετών είναι οι μεγάλες επιτυχίες των Brigdet jones diary, Μια βραδιά στο Notting Hill και πάμπολων συναφών ταινιών που έχουν δημιουργήσει ολόκληρες στρατιές από ρομαντικές γυναίκες.Μεσα από ένα συστηματικό βομβαρδισμό ωραιοποιημένων εικόνων  ο ελαφρορομαντικός κινηματογράφος εκπαίδευσε μια ολόκληρη γενιά γυναικών  να αυτοβασανίζονται  αισθηματικά αναζητώντας μάταια ένα ανύπαρκτο πρότυπο άντρα. 

Δεν γεννιέσαι με αυτή την ικανότητα της ροματζοαναζήτησης, πρέπει να την αναπτύξεις εκπαιδευόμενη με αυτά τα θεάματα, όπως ακριβώς εκπαιδεύονται οι στρατιώτες να πολεμούν. Για να δικαιώσεις μια συναισθηματική αυτοπροκαλούμενη  βία πρέπει να την απογυμνώσεις από την λογική της και να σου ένα νέο στερεότυπο που απόδεικνυέται κάθε λίγο βλέποντας όλα αυτά τα εργάκια που κάνουν μόνο για ώρες 5-7 το απόγευμα για χώνεψη. 

Είναι παλιά μέθοδος η δημιουργία προσδοκιών με το να δείχνουν συνεχώς έναν άσφαλτο άντρα που δεν υπάρχει, που φέρνει λουλούδια, ευγενικό αλλά και δυναμικό ταυτόχρονα, που μαγειρεύει τέλεια, που δε πατάει το πόδι της συμπρωταγωνίστριας  στο χορό και φέρεται όλη την ώρα σα πρίγκηπας που ξεπετάχτηκε από κάποιο παραμύθι. (βλέπε Kate & Leopold). 

Συγνώμη, αυτά τα έκανε ένας, ο Δον Ζουάν  και τον κηνηγούσαν όλες και όλοι, οι δεύτεροι όχι με φιλικές διαθέσεις.

´Ετσι συγκρίνοντας τους άντρες του περιγύρου με τους προικισμένους με  αψεγάδιαστους τρόπους άντρεα του περιγύρου σου καταλήγεις εύκολα οτι : 
Οι άντρες είναι όλοι γουρούνια. 
Οι άντρες κοιτάνε συνεχώς ξένους πισινούς. 
Οι άντρες είναι μονίμως έτοιμοι να καταστρέψουν όλες τις ρομαντικές στιγμές με τις σάχλες τους.  

Μετά από όλα αυτά έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι κανείς δεν μετατρέπει τους άντρες τόσο επέτυχημένα  απαίσιους όσο ο ελαφρορομαντικός κινηματογράφος...

ΥΓ τα παραπάνω παραδείγματα ταινιών είναι τυχαία και παρόλο που τα αναφέρω εδώ πραγματικά αξίζουν τη προσοχή σας

Πεταλούδα τίγρης!

Και καθώς νομίζεις ότι η δροσερή αυτή περίοδος έχει τελειώσει και οι Ανοιξιάτικες φωτογραφίες λουλουδιών τελειώσαν, βλέπεις μια μεγάλη πεταλούδα να ζουζουνίζει πάνω από το κεφάλι σου και να προσγειώνεται σε ένα άνθος ροδόδεντρου. Φτερουγίζει λίγο τα τιγρέ μαυροκίτρινα φτερά της και προσεγγίζει τους στημόνες για ένα απολαυστικό ροδοδεντροχυμό!

Πραγματικά ξελογιάζεσαι από τόση ομορφιά. Φτου σου μη σε ματιάσω μαρή!
GamesCom.gr
Τα οικονομικότερα Polar, Garmin fitness trackers & Suunto που μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά από το Ελληνικό Gamescom