Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

Kintsugi

Αυτές τις μέρες το βλέμμα μου έπεσε σε μια μικρή φωτογραφία στο Instagram, σε ένα βάζο με μια άγνωστη αισθητική που υποτιτλίζονταν με τη λέξη Kintsugi. Διαβάζοντας προσεκτικά τη λεζάντα κατάλαβα ότι δεν ήταν κάποια τεχνοτροπία παρά μόνο ένας τρόπος συγκόλλησης κεραμικών και γυαλικών των Ιαπωνέζων που ξεκίνησε το 15ο Αιώνα και έγινε τέχνη από τότε.

Οι Ιάπωνες θεωρούν ότι ένα αντικείμενο που έχει σπάσει και εχει επισκευαστεί με τη τεχνική Kintsugi έχει περισσότερη αξία από ότι πριν σπάσει. Όχι γιατί προσθέσαν χρυσό ή ασήμι στις ρωγμές αλλά επειδή έχει μια ιστορία να αφηγηθεί.

Πολλες φορές παρατηρήθηκε το φαινόμενο να σπάζονται κεραμικά οικογενειακά κειμήλια προκειμένου να επισκευαστούν και να "διακοσμηθούν" τρόπον τινά με αυτή τη τεχνική.


Και οι άνθρωποι; Δεν είναι εξίσου εύθραυστοι;

Άραγε θα μπορούσαν και οι άνθρωποι να αποδέχονται τις ατέλειες των άλλων και να βοηθούν να συγκοληθούν τα σπασμένα τους κομμάτια τους με τον καιρό με μια κατανόηση και με θετικά αισθήματα;

Ή μένουν στο "αν ραγίσει το γυαλί δε ξανακολλάει";
Σου φαίνεται ενδιαφέρον το Kintsugi???

Τι θα έλεγες να το φτιάξεις μόνος σου???

GamesCom.gr
Τα οικονομικότερα Polar, Garmin fitness trackers & Suunto που μπορείτε να βρείτε στην Ελληνική αγορά από το Ελληνικό Gamescom