Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Second Life - Δουλεύοντας για μια άλλη διάσταση


Υπάρχουν δουλειές και δουλείες.

Δουλειές εύκολες, δύσκολες, ανθυγιεινές, βρώμικες, αηδιαστικές, κοπιαστικές για το σώμα, εξοντωτικές για το μυαλό, καταστροφικές για τα νεύρα, εξουθενωτικές για την ψυχική γαλήνη και ηρεμία. Όλων των ειδών οι δουλειές.

Πρόσφατα όμως άκουσα για μια δουλειά τόσο απίστευτη όσο και φανταστική. Γιατί είναι μια δουλειά που απλά ΔΕΝ υπάρχει. Όχι, δεν είναι το καθισιό το θέμα της ανάρτησης. Αλλά αυτό το νέο επάγγελμα που θα σας παρουσιάσω σε πολύ πολύ λίγο.

Ζούμε σε ένα σύγχρονο κόσμο. Τριών διαστάσεων άντε τεσσάρων γιατί περνάει κι ο χρόνος. Σε αυτή τη διάσταση όλα αυτά, ε? Ναι. Σωστά. Τι θα έλεγες όμως να δούλευες στο σπίτι σου για μια δουλειά που θα παραδοθεί σε μια άλλη διάσταση και τελικά όμως να πληρωθείς για τον κόπο σου σε αυτή τη διάσταση???

Πρόσφατα λοιπόν μια οικογενειακή φίλη αποκάλυψε ποια είναι η part time δουλειά της. Είναι ... κατασκευαστής επίπλων και ταπετσαριών στο Second life!!! Φτιάχνει έπιπλα σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και χρώματα καθώς και ταπετσαρίες τοίχων για αυτό το παράλληλο σύμπαν το ηλεκτρονικό που -ευτυχώς έχουμε αποφύγει ως τώρα- λειτουργεί παράλληλα με το τρέχον σύμπαν.

 


Στο Second Life όπως εγκυκλοπαιδικά γνωρίζω υπάρχει ένα πλήρη  σύστημα "ζωής" μέσα εκεί. Άνθρωποι, εταιρίες, δουλειές, χρήμα, δουλειά, κοινωνία, θρησκεία, επιστήμη, έρωτας, φιλοσοφία, μουσεία, εκλογές, δήμαρχοι, πολιτεύματα κλπ κλπ... Τα πάντα. Όπως εδώ. Απλά είναι όλα ηλεκτρονικά.



Να μου το θυμηθείτε. Κάποια στιγμή στο μέλλον αν ο πλανήτης γίνει ένα αφιλόξενο μέρος για ζωή και έχουμε κλειστεί σε υπόγεια κλουβιά -όσοι τα καταφέρουν τέλος πάντων- θα ζουν πολλές ώρες σε virtual περιβάλλοντα όπως το Second Life εφόσον δε θα υπάρχει κάτι ωραίο στην υπάρχουσα ζωή. Οκ, εδώ κλείνω το καταστροφολογικό δράμα και συνεχίζω.

Κατασκευαστής επίπλων και ταπετσαριών που λες η φίλη! φτιάχνει όπως μου εξήγησε τα sprites, τα στιγμιότυπα δηλαδή των εικόνων, ενός αντικειμένου σε κάθε κατάσταση. Το αντικείμενο σκέτο, το αντικείμενο σε κάτοψη, το αντικείμενο προφίλ, το αντικείμενο ανφάς και αν δε φας. Το αποθηκεύει σε ένα αρχείο όλο αυτό το σχεδιαστικό ταρταμούγιασμα (δεν υπάρχει η λέξη, τώρα μου ήρθε) και το σερβίρει στους διακομιστές του Second Life όπου διατίθεται για πώληση μετά από λίγο στα εκατομμύρια πελάτες του.

Α και το άλλο. Είχε λέει ανοίξει και μαγαζί - βιτρίνα για να φαίνονται αυτά όλα τα αντικείμενα σε κάποια εικονική -κι αυτή οδό. Είχε ανοίξει για να το κάνω πιο λαϊκά ένα "Διάφανο" ή ένα "Ανδρεάδη home stores" αλλά σε virtual περιβάλλον. Είχε λέει όμως πολύ ενοίκιο και δεν ήξερε αν θα το κρατήσει ανοικτό ή αν θα αφήσει μόνο τη βιοτεχνία επίπλων.

Ακόμη κι εκεί ρε παιδί μου, και στις άλλες διαστάσεις αυτός ο καταραμένος ΕΝΦΙΑ να σε κυνηγάει αδυσώπητος και αδηφάγος να θέλει να σου ροκανίσει τα τελευταία ψήγματα στο λογαριασμό σου, να θέλει να σε κάνει να σπάσεις το κουμπαρά με τα φραγκοδίφραγκα.... πφφφ. Υπενθύμιση, να πληρώσω το Ενφια πριν το τέλος του μήνα.

Και για να κλείσω τέλος πάντων με αυτό το επάγγελμα. Οι πωλήσεις στο μαγαζί του second life έχουν αντίκρυσμα σε ζεστό χρήμα στο Paypal! Προφανώς κάποιος από την άλλη άκρη του ίντερνετ θα βάζει κέρματα για να βγαίνουν στην από εδώ ε?

Κάπως έτσι? Με μπέρδεψε η αγαπητή φίλη με τόσο βομβαρδισμό πληροφοριών σε ένα μισάωρο που μου τα έλεγε τα σχετικά καθέκαστα.

Το σίγουρο είναι ότι εκτός από part-time φοροδιαφυγόμενο επάγγελμα θα τα έβρισκες μπαστούνια όταν θα προσπαθούσες να δώσεις διεύθυνση της έδρας σου στην Εφορία (την εικονική διεύθυνση) που όμως παράγει αληθινά χρήματα σε εσένα που θα πρέπει να δηλωθούν.... (το paypal έχει κι αυτό τα όρια του στις μεταφορές χρημάτων. Μετά από κάποια ποσά ζητά φορολογικά στοιχεία...)

Όπως και να έχει επειδή δεν έχουμε χρόνο για το First Life νομίζω ότι απλά θα πω "πάσο" στο Second Life και απλά θα μείνω για απόψε να στοχάζομαι τι άλλο θα δούμε όταν στα 13 μου γέλαγα για όσους έχουν κινητά τηλέφωνα αφού μου φάνταζαν εντελώς άχρηστα, στα 20 η απλή αλληλογραφία ήταν ήδη μπανάλ και τώρα στα 35 ζω τη πραγματικότητα του αν δεν έχει κάποιος viber, fb, instagram από επιλογή -κι όχι λόγω ψηφιακού αναλφαβητισμού- είναι αποκομμένος - αποκλεισμένος στον εαυτό του...!














Previous
Next Post »

2 σχόλια

Click here for σχόλια
22 Οκτωβρίου 2014 στις 5:22 μ.μ. ×

εγω σε αλλη ζωη θα ημουν ενας απλος αστροναυτης ειμαι σιγουρος

Reply
avatar
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:27 μ.μ. ×

α καλά, τώρα το είδα αυτό! Σε άλλη ζωή εγώ πρέπει να ζούσα στα Γιάννενα. Κάθε φορά που πηγαίνω νομίζω ότι ξέρω τη πόλη όλα μου θυμίζουν κάτι.

Reply
avatar