Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Αποφατσοβιβλίωση ημέρα νούμερο ένα.


Μετά από διαπίστωση (μου το λένε  χρόνια τώρα, απλά τώρα το συνειδητοποίησα κι εγώ) τρελλής εξάρτησης με το



αποφάσισα να ξεκινήσω ένα μίνι πείραμα "αποχής" από τις υπηρεσίες του κοινωνικού δικτύου διαδικτυακής κλειδαρότρυπας . Για όσο αντέξω. Ο στόχος είναι 30 ημέρες. Θα μπορέσω? Διαβάζοντας στο ιντερνετ άρθρα σχετικά με την εξάρτηση που προκαλεί το facebook τον τελευταίο καιρό διάβασα και κάποιες περιγραφές ανθρώπων που επιλέξαν να το μη το χρησιμοποιούν, να το απενεργοποιήσουν ή και να διαγράψουν τελειώς όλα τους τα στοιχεία που έχουν βάλει. Προς το παρών ας μείνουμε λίγο σε απόσταση. Ας μη "χωρίσουμε" μπαμ και κάτω με ένα βαρύγδουπο "σε βαρέθηκα παλιοτόμαρο, δε θέλω να σε ξαναδώ" στυλ. Ας το ξανασκεφτούμε. Ή μάλλον ας μείνουμε λίγο μακριά να το ξανασκεφτούμε.




Έχουμε λοιπόν :

Ημέρα νούμερο ένα.
Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014. ημέρα αποχής από το fb. Ακολουθεί μια εκτενή καταγραφή της πρώτης ημέρας.





09:15 δημοσίευση τελευταίου μηνύματος στον τοίχο μου.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ξεκινώντας ένα μικρό προσωπικό επικοινωνιακό πείραμα αποφατσοβιβλίωσης λέω να απουσιάσω από το facebook τον Δεκέμβρη. Τα likes, comments και τα συναφή του fb αναστέλλονται μέχρι τη Πρωτοχρονιά.




Η επικοινωνία μαζί μου όμως συνεχίζει μέσω 6 διαφορετικών τρόπων. Τους αναφέρω με σειρά αυξανόμενου κόστους.

1 email (αυτό το μπανάλ πράγμα της προηγούμενης δεκαετίας που χρειάζεται ηλεκτρονική διεύθυνση παραλήπτη, να γράψεις το θέμα, να απευθύνεις χαιρετισμό και να πεις αυτό που θες να πεις). Επικοινωνία email μέσω του gkontogiannhs@gmail.com
2 τηλέφωνο. Σταθερός ενσύρματος αθάνατος ΟΤΕ
3. SMS στο γνωστό νούμερο.
4. Γράμμα ΕΛΤΑ. (Φτού κόλλα παλιογραμματόσημο)
5. Viber. (Είναι δωρεάν για όσους έχουν ήδη εξυπνόφωνο μόνο)
6. Δια ζώσεις. Κοστίζει τουλάχιστον 1 ευρώ τη φορά καθώς η προϋπόθεση είναι ένας καφές ζεστός κρύος δεν έχει σημασία αρκεί να έχει καφέ ή ίχνος καφεΐνης μέσα. Τα τσάγια περιλαμβάνονται φυσικά. Έστω και στο πόδι λοιπόν στο πιό φτηνό καφέ της Θηβών, ένα ρόφημα καφέ θα σου κοστίσει 1 ευρώ.

Δε χανόμαστε δηλαδή. Θα είναι για λίγο σα να ανατινάχτηκε το Server farm του fb, καρχαρίες να δάγκωσαν τα καλώδια οπτικών ινών στον Ατλαντικό και να ξέφυγαν στο διάστημα οι δορυφόροι αλλά η ζωή να συνεχίζεται και χωρίς αυτό.

;-)

ΥΓ. Τα αποτελέσματα θα αναλυθούν και θα αναρτηθούν στο apogeiwsh.blogspot.com την Πρωτοχρονιά και προφανώς ο σύνδεσμος θα μπει κι εδώ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
09:16 Πατάω like στη δημοσίευση
09:17 Βγάζω το like. Είπα να μη κάνω αυτό που κοροϊδεύω.
09:18 κοιτάζω τα τελευταία μηνύματα, ειδοποιώ τον ποδηλατά μου Στέλιο να με ενημερώσει τηλεφωνικά όταν έρθει η παραγγελία μου. Όχι κι άλλο ποδήλατο, μη φανταστείς. Έχω ήδη 3. Μια ποδηλατική "γκατζετιά"
α
09:23  Αλλαγή του password ώστε να μη συνδέονται αυτόματα οι φυλλομετρητές, οι εφαρμογές κι ο messenger. (κακό αυτό, ίσως κάποιες εφαρμογές να μη συνδέονται αλλιώς όπως sports tracker, Strava κλπ...)
10:00 Κυριεύομαι από περίεργα συναισθήματα. Μήπως χάνω κάτι? Τι θα σχολιάσουν κάτω από το τελευταίο μου μήνυμα? Έχω κάνει κανένα ορθογραφικό λάθος άραγε?
11:15 τι γίνεται άραγε στη fb-ό-σφαίρα;
12:05 Το μάτι μου ψάχνει μια καρτέλα του fb στον φυλλομετρητή
12:30 Το χέρι ανοίγει το κινητό και πατάω τον messenger. Τα διαπιστευτήρια έχουν λήξει. Φυσικά και έληξαν χαζέ!
12:59 Πατάω το F5 ξανά και ξανά στη πρώτη σελίδα του firefox, το google. Το internet φαίνεται έρημο χωρίς facebook. Τι άλλο έχει εδώ άρaγε σε αυτό τον αχανή δικτυακό κόσμο; Ας μη το ανακαλύψω τώρα όμως. Διάλειμμα.
13:08 Μόλις έφαγα το μήλο μου και η διάθεση για κοινωνικό μπανιστήρι επιστρέφει. Τι κάνουν όλοι άραγε αυτή τη στιγμή; Μάλλον δε θα μάθω σήμερα. Ας επιστρέψω σε αυτό που έχω να κάνω στη δουλειά .
15:46 Ξαπλώνω. Ανοίγω το κινητό. Ανοίγω την εφαρμογή με το μπλε F. Κλείνω κινητό και απλά ξαπλώνω. Period
16:20 Βγάζω από τη τσέπη το κινητό. Δεν έχει πια εφαρμογή fb το κινητό. Την έσβησα νωρίτερα.
16:30 Μήπως να ρίξω μια σύντομη ματιά; Μπορεί να έλειψα σε κάποιον.
17:00 μωρέ μήπως μου έχει στείλει κάποιος κάτι; Κι αν δεν είδε το μήνυμά μου;
18:00 Ώπ, αυτό το κινητό εδώ στον πάγκο έχει εφαρμογή fb. Μήπως να μπω; Δεν είναι δικός μου ο λογαριασμός. Και τι θα δω; Άκυρο.
19:02 Ακούω ένα μπιπ μπιπ! Πετάγομαι! Ναι, κάποιος μου έστειλε κάτι στο messenger. Πάω στο κιν... ουπς μαλ%2ία, δεν έχω messenger, είναι σε άλλο κινητό, αλλουνού, η μάλλον αλληνής! Πολύ Λου ρε παιδί μου.
20:08 Το χέρι μου χτυπά νευρικά το τζαμάκι του κινητού. Και όχι, δεν είναι από πείνα. Συνήθως η πείνα συντονίζεται με το πόδι.
22:47 Κάθομαι επιτέλους στον υπολογιστή μετά από 2 ώρες ντάντεμα και νανούρισμα. Οκ, αυτές τις 2 ώρες να είμαι ειλικρινής δε το σκέφτηκα. Μετά όμως ανοίγω και πατάω www.face και μου βγάζει τα υπόλοιπα μόνο του. Πφφφ, δεν πρέπει να μπω.
22:48 Σκέφτομαι σοβαρά να μπω στον ρούτερ και να βάλω εγγραφή να μην επιτρέπει σύνδεση καν στα www.facebook.com και m.facebook.com
22:49 Η σκέψη αναστέλλεται. Το χρησιμοποιούν και άλλοι.
22:50 Μήπως να βάλω το φίλτρο μόνο για τη δικιά μου IP ?
23:01 Ώρα για βραδινή σαλάτα. Τι θα φαςεbook ? Γμτ όλο εκεί τριγυρίζει το μυαλό μου. Έλεος. Πόσο άλλο πια?
23:05 Στη τελική αν είχε γίνει κάτι συγκλονιστικό δε θα το μάθαινα?
23:06 Αν κάποιος στείλει κάτι το πολύ πολύ να του κόψει ότι δε το έχω "δει" και να επικοινωνήσει και με άλλο τρόπο ε? Σωστά?


23:30 Αφού μπήκα στο site για τα ποδήλατα, το αγαπημένο μου καταστροφολογικό site και τα email που δεν είχα να απαντήσω, άνοιξα πάλι τη φόρμα σύνδεσης του facebook για 1'' και έπειτα βρέθηκα εδώ να ξεκινώ να γράψω την ανάρτηση "Αποφατσοβιλίωση ημέρα νούμερο ένα".


Υ.Γ Δε ξέρω τι θα καταφέρω αλλά αυτό το μήνα θέλω να τον περάσω χωρίς fb και χωρίς αμάξι. Όξω αυτά λοιπόν. Το μόνο που προσθέτω στη καθημερινότητα μου είναι μια τρισύλλαβη λεξούλα αλλά πόσο δύσκολη να την κάνεις: δί αι τα



Previous
Next Post »

2 σχόλια

Click here for σχόλια
the writer
admin
2 Δεκεμβρίου 2014 στις 8:56 μ.μ. ×

Eγώ είχα σβήσει το Facebook για κάποιο διάστημα όταν έδινα πανελλήνιες. Τότε είχα κάνει "απενεργοποίηση λογαριασμού" και το κόλπο είχε πιάσει για κανένα δίμηνο. Πιο γρήγορη αποτοξίνωση.

Reply
avatar
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:49 μ.μ. ×

Όπως και να έχει σβήσεις ξεσβήσεις καλό θα είναι να σταματήσεις να το έχεις ανάγκη με τον ένα η άλλο τρόπο. Και εννοώ όχι να βρεις έναν άλλο hitech τρόπο...

Reply
avatar