Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Προπόνηση ποδηλάτου στο σπίτι με το προπονητήριο - Cycleops Fluid2 indoor bike trainer

pain train & gain setup


 Προπόνηση στο σπίτι με προπονητήριο όταν δεν υπάρχει επιλογή για προπόνηση στο δρόμο.

Και πως θα το κάνουμε όλο αυτό πιο ..εύκολο;












Ποτέ δεν υπήρξα αθλητής και ποτέ δεν είχα μπει σε κάποιο πρόγραμμα προπονήσεων. Τα γυμναστήρια πάντα τα σνόμπαρα και ποτέ δε με τράβηξαν. Δεν είχα εκεί το μυαλό μου φυσικά εξάλλου αλλά στο να παίζω μουσική και να βολτάρω με το ποδήλατο. Η πιο στενή μου σχέση με τον αθλητισμό περιορίστηκε στο κολυμβητήριο κάποιους μήνες σε μικρή ηλικία. Αυτό.



pain train & gain setup


Από το 2011 όμως ξεκινώντας και πάλι το ποδήλατο, ξεκίνησε μια σειρά από γεγονότα ψυχαγωγικού αλλά και αθλητικού προσανατολισμού. Κι ενώ παλιότερα τα πόδια πονούσαν στο περπάτημα μετά από μισό χιλιόμετρο τώρα προλαβαίνω να βαρεθώ το περπάτημα πριν κουραστώ. Και κάνοντας ποδήλατο πρέπει να αλλάξω νομό για να χορτάσω χιλιόμετρα. Έτσι με αυτά και με αυτά, χωρίς να το πολυκαταλάβω η αντοχή έχει φτιάξει πολύ.



Εκεί που βλέπω όμως να γίνεται δουλειά είναι όταν ακολουθώ προγράμματα  ποδηλατικής διαλειμματικής προπόνησης. Με προθέρμανση, επαναλαμβανόμενες ακμές έντασης για κάποια δευτερόλεπτα που ακολουθούνται από χαλάρωση και μετά δώστου πάλι μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα. Με δυο-τρεις  υπερύψηλης έντασης προσπάθειες που ανεβαίνεις όρθιος στο ποδήλατο και παραδίδεις ότι έχεις και δεν έχεις. Που κλείνουν φυσικά με λίγο χαλαρό πετάλι και αποθεραπεία.

Είχα προσπαθήσει για καιρό να βγάλω αυτό το καταπληκτικό πρόγραμμα από το youtube αλλά είχα αποτύχει με μεγάλη επιτυχία. Προχτές όμως το έβγαλα στο όριο πριν ξεμείνω από αναπνοή και χωρίς να κάνω εκπτώσεις στη δύναμη που καταβάλω. Λέει πχ η οδηγία 5/6 effort (καταβαλόμενη προσπάθεια δηλαδή) και οι παλμοί εκείνα τα 90 sec ανεβαίνουν από 125 στους 150. Στην οδηγία για 6/6 effort φτάνω στους 170 αλλά για λίγα δευτερόλεπτα, μόλις 15-20. Είναι οκ όμως, για τη φυσική μου κατάσταση, αυτό είναι υπεραρκετό.





 Έτσι με αυτά τα πάνω και κάτω  βγαίνει ένα πολύ ωραίο καρδιογράφημα σαν αυτό που ακολουθεί που ταυτίζεται αρκετά με την ταχύτητα που κατέγραψε το κοντέρ. Κρίμα που δεν έχω ένα δυναμόμετρο όμως να έχω και ένα σχεδιάγραμμα της δύναμης που καταβάλετε στα αντίστοιχα σημεία. Εν καιρώ όμως, δεν είναι και τόσο απαραίτητο σε αυτή τη φάση.

Τώρα αυτά που χρειάζομαι είναι ποδήλατο, παπούτσια, γάντια, προπονητήριο, garmin παλμογράφο, 1 τουλάχιστον λίτρο σπιτικό ισοτονικό (χυμός λεμονιού, πορτοκαλιού, ζάχαρη κ αλάτι), ένα laptop, 45 λεπτά χρόνο και  ....action!


(Για να γίνει μια τέτοια προπόνηση εντός του σπιτιού χρειαζόμαστε αντίστοιχο εξοπλισμό)
Ρίξτε μια ματιά στον εξοπλισμό που χρησιμοποιώ και έγραψα αναλυτικά γιαυτό :

CycleOps Fluid 2 προπονητήριο - Αναλυτικό Review με δοκιμή ήχου/φασαρίας













Previous
Next Post »