Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Century Ironman - Mike the King


Μια εικόνα από το  μέλλον.
23 Οκτωβρίου του 2050



Ο Μιχάλης as known as Rex The King  είναι πλέον παππούς. Ο αμείλικτος νόμος της φύσης που θέλει το οξυγόνο να δίνει ζωή αλλά και να οξειδώνει σιγά σιγά τα πάντα έχει κάνει τον Μιχάλη μετά από 99 χρόνια πλέον παππού. 



Πλέον έχει αποκτήσει αρκετά εγγόνια και αμέτρητα δισέγγονα.  Την τελευταία δεκαετία την έχει περάσει στο Γυροδρομείο. Αυτή είναι η τελευταία δεκαετία ελπίζουν οι κληρονόμοι της αυτοκρατορίας που έχει δημιουργήσει που περιμένουν να έρθει το τέλος για να ωφεληθούν της μοιρασιάς του βασιλείου και του απίστευτου περιούσιου που έχει συσσωρευτεί.

Το Γυροδρομείο, όχι δε πρόκειται για κάποιο ορθογραφικό λάθος του υπογράφοντα, είναι υπαρκτό. Είναι μια τεράστια έκταση με γήπεδα, προπονητήρια, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και αρκετά κτήρια με ενοίκους. Ένας πολυχώρος αθλητικών και δραστηριοτήτων. Οι ένοικοι είναι συνάνθρωποι μιας μεγάλης ηλικίας που μη θέλοντας να περάσουν τα τελευταία τους χρόνια κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους, παρακολουθώντας το αποβλακιστήρι με μόνη εναλλαγή το να σηκώνονται κάθε λίγο να παίρνουν κι από ένα χάπι αρμόδιο για τη θεραπεία κάποιας ασθένειας, έχουν μετακομίσει εκεί δραπετεύοντας από τα  κλουβιά- παγίδες που κάποτε είχαν χτίσει για σπίτια. Τελικά μετακομίζοντας στη Γυροδρομείο γίνονται οι δρομείς, οι ποδηλάτες, οι αθλητές που δεν είχαν χρόνο να γίνουν στην ως τώρα φυσιολογική ζωή τους. Το αποτέλεσμα για τη πλειονότητα είναι να ξεπερνά το προσδόκιμο ηλικίας βάσει γενετικών προδιαγραφών, τρόπου ζωής και διατροφικών συνηθειών εφόσον μέσω της ομαδικότητας, της κοινωνικοποίησης, των δραστηριοτήτων, των εκδρομών και  το κεφιού για ζωή τους δίνεται μια νέα ώθηση, ένα νέο κίνητρο να ζήσουν δυνατά τα τελευταία χρόνια παλεύοντας και καθυστερώντας το χρόνο...






Ο γερο Mike ζει στο Γυροδρομείο τη τελευταία δεκαετία βελτιώνοντας τη κάθε λίγο με επιπρόσθετες μονάδες. Τα τελευταία 5 χρόνια  έχει καταπέσει λίγο. Έχει πατήσει τα 99 και πλησιάζει τα 100 άλλωστε. Τώρα τελευταία κοιμάται πολλές ώρες κάθε βράδυ και ξυπνά μετά το μεσημέρι. Όλοι πιστεύουν ότι μετρά μέρες.

 Εκείνος έχοντας άλλη γνώμη όμως μετρά μέρες για το επόμενο. Ironman event που θέλει να κάνει δώρο στον εαυτό του στα εκατοστά γενέθλια του. Έτσι η πλατιά στολή-πυτζάμα του παππού που φορά δεν αποκαλύπτει την εξαιρετική φυσική κατάσταση που βρίσκεται. Η μάσκα του προσώπου με τις ζάρες και το κίτρινο δέρμα που κρέμεται βγαίνει μόνο όταν πρέπει να κοιμηθεί και ξαναμπαίνει όταν ξυπνά το πρωί και κρύβει το καλοδιατηρημένο κοκκινωπό γεμάτο υγεία μάγουλο.
Το Π που χρησιμοποιεί για να στηρίζεται και να μετακινείται στο Γυροδρομείο δεν έχει γίνει αντιληπτό από κανέναν ότι  είναι φτιαγμένο από μασίφ ανοξείδωτο ατσάλι για να κάνει βάρη ενώ κινείται κερδίζοντας χρόνο στις προπονήσεις του. Το όλο του πρόγραμμα είναι καμουφλαρισμένο κάτω από άλλες κοινωνικές δραστηριότητες.
Για παράδειγμα κάθε βράδυ κατά τις 3 όταν ο νυχτοφύλακας βάζει ταινίες και τελικά αποκοιμάται, ο υποτίθεται υπέργηρος παππούς Μιχάλης ξεκινά τη δράση του. Τις ...μυστικές νυχτερινές Rex προπονήσεις!

Κάνει ένα μίλι κολύμβησης στη τεράστια πισίνα του πολυτελούς Γυροδρομείου,  δέκα χιλιόμετρα στον περίγυρο του συγκροτήματος, αποκρούει τριάντα καφάσια μπαλάκια τένις από τον αυτόματο εκτοξευτήρα στο γήπεδο του τένις, σηκώνει μερικούς τόνους βάρη σε ισόποσες δόσεις των 10, 20, 30 η 80 κιλών και τέλος κάνει αρκετά χιλιόμετρα στην κλειστή ποδηλατική πίστα που έχει στηθεί σε μια άκρη του Γυροδρομείου ή εκτός ανάλογα με το τι προπόνηση θέλει να κάνει.  Έπειτα πέφτει κατά τις 6 για ύπνο πάνω που ξυπνούν οι υπόλοιποι συγκάτοικοι του πολυτελούς θερέτρου.  Ίσα για να μη συναντήσει κάποιον και τους χαλάσει τη μεγάλη έκπληξη.
Τις ελάχιστες φορές που κάποιος γέροντας/γερόντισσα ή κάποιος από το προσωπικό είδε να περνά κοφτά μια σκιά από μπροστά του συνοδευόμενη από ένα απαλό θρόισμα του αέρα απλά δεν δίνει σημασία. Τα μάτια παίζουν παιχνίδια νωρίς το πρωί. Έτσι κανείς δεν έχει προλάβει να δει το πρωτότυπο πανάλαφρο ιδιόρρυθμο  χειροποίητο Time Trial της NASA ποδήλατο με συνθετικά υλικά που ανακαλύφθηκαν  σε συντριβή ΑΤΙΑ που προσδίδουν στο υλικό χαρακτηριστικά βάρους πούπουλου και ακαμψίας γρανίτη κάνοντας το κατάλληλο για χρήση στο διάστημα και σε υπερελαφρές κατασκευές.  Το ποδήλατο σχεδόν μηδενίζει τη τριβή με το έδαφος και τον αέρα και όλα αυτά σε μόλις 999 γραμμάρια μαζί με τα πετάλια...  Πάνω σε αυτή την διαστημική κούρσα ο , σε ηλικία ως αριθμητικό δεδομένο μόνο γέρος, Βασιλιάς Mike σκοπεύει να υπερκεράσει τη διαφορά δυναμικής από τους άλλους αθλητές και το νεαρό της ηλικίας τους και αυτή τη φορά να κάνει καλύτερο χρόνο από όλους του άλλους σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίζονται. Επιπρόσθετα να περάσει το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ που τυχαίνει εδώ και δεκαπέντε χρόνια να είναι παγκόσμιο και αξεπέραστο  στη κατηγορία των 70+.

Θα τα καταφέρει;

Ο Mike the King σε μια φωτογραφία  με το απλό καθημερινό ποδήλατο βόλτας στη πόλη σε μια δραματική και επική ταυτόχρονα φωτογραφία με φόντο τον καταδυόμενο στο θερμαικό, τροφοδότη ήλιο!


---- Συνεχίζεται ---

Previous
Next Post »

2 σχόλια

Click here for σχόλια
23 Οκτωβρίου 2014 στις 1:10 μ.μ. ×

εχει ηδη καταφερει να ειναι σουπερ παπους
μπραβο
ωραιο μηνυμα

Reply
avatar
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:35 π.μ. ×

Ευχαριστώ! Κι όμως... κάποιοι το παλεύουν μέχρι τη τελευταία στιγμή. Και είναι αξιοθαύμαστοι και παραδείγματα προς μίμηση!

Reply
avatar