Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Όξω φρέντο απ'τη παράγκα



Μοναδικέ αναγνώστη, το έχεις παρατηρήσει? Σχεδόν είναι εξαφανισμένες οι στρατιές νεών που κυκλοφορούσαν με ένα φραπέ στο χέρι. Η αίγλη της εποχής, η νέα δεκαετία καθώς και το μένουμε Ευρώπη μας χαράξαν νέους ορίζοντες σε πράγματα φαινομενικά ασήμαντα αλλά υπαρκτή ρουτίνα στις ζωές μας.

Συνήθως μιλάω και για μένα, όχι απλά για το τι βλέπω στους γύρω. Όπως κι εγώ τα τελευταία 3 χρόνια, πλέον όλοι κυκλοφορούν με ένα Freddo Cappuccino με κανέλλα στο χέρι και παρόλο που δε διακρίνεται εξ όψεως οι περισσότεροι επιλέγουν μαύρη ζάχαρη. Η μαύρη ζάχαρη σε μάρανε που το βράδυ θα ντερλικώσεις σα να μην υπάρχει αύριο όρνιο. (αυτοβιογραφικός πάντα)

Έτσι το φραπόγαλο γαλακτομπούρεκο με 7 κουταλιές ζάχαρη και τη πυκνή κρεμώδη κορυφή που μοιάζει με αφρολέξ από το πήξιμο ενώ αντέχει και το αναποδογύρισμα πολλές φορές έχει εξημερωθεί σε ένα τόσο δα ταπεινό κρύο καπουτσινάκι με μια μαύρη κουταλιά ζάχαρη.

Το κακό με το freddo όμως ξέρεις ποιο είναι? ότι σε 10 λεπτά έχει εξαφανιστεί. Και μετά από λίγο ξαναζητάς έναν επόμενο καθώτι ελαφρύς καφές μπορείς και έναν ακόμη. Και δυο.
Έτσι φτάνει βράδυ και είσαι στον 4ο φραπουτσινάκο με κανένα 6 ευρώ έξοδα.

Ενώ με το φραπέ, δε γινόταν αυτό. Έπαιρνες ένα καλό φραπέ και σε έβγαζε 8ωρο. Γιατί απλά δε πίνονταν πιο γρήγορα. Και κάθε προσπάθεια να τον πιεις σε λίγη ώρα κατέληγε σε στομαχόπονο. Ααα, όλα κι όλα. Αντρικός καφές. Θέλει αυτό που λένε.... ΓΕΡΟ στομάχι.


Λέω να κόψω τους μοντερνισμούς με τους φρέντους, τους εσπρέσσο και όλες τις εισαγώμενες χαζομάρες και να επιστρέψω στη παράδοση ως συντηριτικό όν, συντηρητικότερο όσο μεγαλώνω.


Φραπές γλυκός με γάλα. Γαλακτομπούρεκο.  Φυσικό ντοπάρισμα. Και εγγύηση αφύπνισης. Back to frappe.

Nes εννοείται πάντα.




Και επειδή μου έλειψε το soundrack ορίστε :


Previous
Next Post »

4 σχόλια

Click here for σχόλια
Αννα
admin
11 Ιουλίου 2016 στις 7:34 π.μ. ×

Κατά μέσο όρο πίνω 2-3 frappe το χρόνο. Από τους άλλους 0 στο πηλίκο, δεν έχω καν δοκιμάσει. Αντε και να έχω πιει και έναν ελληνικό) τουρκικό στη ζωή μου.

Ω ναι, ως γνωστόν δεν πίνω καφέ.
Τσαγακι, σοκολάτα, χυμό, κακάο.

Reply
avatar
11 Ιουλίου 2016 στις 11:58 π.μ. ×

Πως γίνεται να ζει κανείς χωρίς κάποιου είδους καφέ? α, για κάτσε, το τσάι δεν έχει κάποια mg καφείνη? :P Κατα τ'άλλα καλά κάνεις! Είναι ενός είδους σκλαβιά :p

Reply
avatar
13 Ιουλίου 2016 στις 1:45 π.μ. ×

Πρόσφατα μου χάλασε η εσπρεσιέρα... Από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί...

Reply
avatar
16 Ιουλίου 2016 στις 5:19 μ.μ. ×

Τέλος στο καφεδονερόπλυμα! Ζήτω ο αληθινός καφές! Λευτεριά στη φραπείνη!!!

Reply
avatar