Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Διαβολόψαρα Manta Ray στη Χαβάη

Το Manta διαλύει ένα κοπαδάκι από ψαράκια



Μια από τις κορυφαίες εμπειρίες στη Χαβάη και στις top επιλογές του Trip Advisor ήταν η νυχτερινή βουτιά στα Manta Ray, γνωστά και ως διαβολόψαρα.
 




Για να τα δεις από κοντά έπρεπε να κλείσεις θέση σε μια από τις πολλές εταιρίες που κάνουν αυτό το tour. Ψάχνοντας ήταν σχεδόν όλα κλεισμένα αλλά ευτυχώς βρήκα μια τελευταία θέση ελεύθερη στην Anelakai Adventures. Δυο επιλογές. Η μια είναι να τα δεις κολυμπώντας στην επιφάνεια κάνοντας χρήση μάσκας - αναπνευστήρα και η δεύτερη κάνοντας κατάδυση με μπουκάλες στο βυθό κάτι το οποίο απαιτεί διεθνές δίπλωμα καταδύσεων. 

Τα tour των Manta Ray γίνονται ως εξής. Τα σκάφη πηγαίνουν ως τα πιο πολυσύχναστες τοποθεσίες manta και εκεί ανάβουν τις λάμπες νέον φωτίζοντας τα νερά με αυτό το μπλε ηλεκτρικ χρώμα. Το φως προσελκύει το πλαγκτόν και αυτό σημαίνει συναγερμό για τα Manta Ray τα οποία έρχονται για να  τραφούν.
 



(To κλιπάκι μουαπό την εμπειρία με τα Manta Ray)

Στη δικιά μου περίπτωση κάναμε κουπί στο κανό μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που ήταν τα manta. Φορέσαμε κάποια αφρολέξ στα πόδια για να μη βουλιάζουν στο νερό και τυχόν τρομάξουμε και τα αγγίξουμε. (το άγγιγμα με το ανθρώπινο δέρμα τους προκαλεί αλλεργικά προβλήματα και πρέπει να αποφεύγεται) Παρόλα αυτά τα περάσματα είναι αρκετές φορές πολύ κοντινά με αυτά να περνούν μισό μέτρο ή να έρχονται πάνω σου απλά για να στρίψουν τελευταία στιγμή. Με άνοιγμα πτερυγίων τρία μέτρα ο όγκος τους μόνο σου προκαλεί δέος. Είναι όμως ακίνδυνο :-)

Και φυσικά μια απίστευτη εμπειρία!






Το Manta διαλύει ένα κοπαδάκι από ψαράκια
Τρομακτικό στόμα Manta Ray


Selfie με ένα Manta. πωωωω!




Το κανό της εταιρίας


Και ένα κλιπάκι από την εμπειρία με τα Manta Ray



Booking.com

Previous
Next Post »