Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Τρίαθλο, Δίαθλο, Aquathlon και Aquabike! 4 τρόποι να ιδρώσεις με επιτυχία




Τρίαθλο και άλλοι 3 τρόποι να ιδρώσεις με επιτυχία


Αθλείσαι.
Δε ξέρεις σχεδόν πια το γιατί καθώς διάφοροι λόγοι που επικαλύπτει συχνά ο ένας τον άλλο σε σπουδαιότητα σε ωθούν μπροστά να συνεχίζεις αυτόν τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής...











Οπότε στο ρεύμα των καιρών και της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος πλέον δε χρειάζεται να είσαι καν σοβαρός αθλητής με επιδόσεις και περγαμηνές για να τρέχεις. Τρέχεις γιατί σου αρέσει κυρίως να κατακλύζεσαι με ενδορφίνες και αυτή είναι η ευχαρίστηση που θα σε τραβήξει ξανά και ξανά εκεί έξω. Και κάπως έτσι ξεκινάς να συμμετέχεις και σε μικρούς αγώνες τρεξίματος. Σε ένα τοπικό αγώνα, στο κέντρο της Αθήνας σε ένα πιο μεγάλο ίσως με περισσότερα χιλιόμετρα. Από την άλλη κάνεις και λίγο ποδήλατο. Οι αστικές βόλτες μετατρέπονται σε κυνήγι της ταχύτητας κι έτσι βρίσκεσαι τελικά ξαπλωμένος πάνω σε μια κούρσα, ενώ ο μαζοχισμός σου σε κάνει αποκτάς αντοχή σε ποδηλατάδες με τριψήφια χιλιόμετρα απόστασης. Σου αρέσει και η θάλασσα φυσικά αλλά για να ακριβολογώ σου αρέσει να κολυμπάς κιόλας και όχι η θάλασσα για το summer sport ρακέτες σπάζοντας τα νεύρα όσων ήρθαν στη παραλία να διαβάσουν βιβλία.

Οπότε, έχουμε τρέξιμο, έχουμε ποδήλατο, βάζοντας και το κολύμπι, συγχαρητήρια είσαι εν δυνάμη τριαθλητής. Μέχρι να πάρεις το βάπτισμα σε κάποιο αγώνα και να κολλήσεις κι εσύ.

Τρία αθλήματα λοιπόν γιατί βαριέσαι τη μονοτονία και δε σου φτάνει ένα.
Αυτό έπαθα κι εγώ. Φαντάστηκα κάνοντας μερικές συμμετοχές σε αγώνες τριάθλου ότι αυτός είναι ο κόσμος των multisports. Αμ δε! Υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια. Εστιάζω στις τρεις πιο κύριες και ο καθένας ας προτιμήσει όποια θέλει ανάλογα με το πιο άθλημα του τριάθλου θέλει να αποφύγει.


Σημειώστε. Duathlon, Aquathlon και Aquabike. Ξεκινώ.




Duathlon.

Πηγαίνεις σε αγώνα τριάθλου στην επαρχία που η γεωγραφική θέση δεν κάνει δυνατό το κομμάτι της κολύμβησης παρότι η ονομασία προσδίδει γειτνίαση με το υδάτινο στοιχείο. Μιλώ φυσικά για το Καρπενήσι που είναι ωραίος χειμερινός προορισμός για χιονοδρομίες αλλά και για κοψίδιαθλον αδιαμφισβήτητα. Οπότε το τρίαθλο γίνεται δίαθλο και κάνεις τρέξιμο, ποδήλατο και τρέξιμο. Tres bien. Ιδανικό για όσους δεν κολυμπούν ή δε θέλουν να μπλεχτούν με κολυμβητήρια/θάλασσα/λίμνες/ποτάμια και συγκεκριμένα με χλώριο/τσούχτρες/ νεροφίδες/βατράχια. Επίσης τέλειο και για όσους είναι αποκλειστικά κολυμβητές του Αυγούστου, που πρέπει να σκάσουν οι τζίτζικες για να αγγίξουν το ποδαράκι στα ύδατα. Κι εκεί στα ρηχά, μη φανταστείς τίποτα επικά κολύμπια έστω ως τις σημαδούρες των βαρκών αλλά το απλό μπάνιο του λαού. Όπως λέω εγώ ..μπιντέ στα ρηχά. Οοοολοι αυτοί που θέλουν Σεϊχέλες και Αύγουστο να κολυμπήσουν δε κάνουν για τρίαθλο. Και στολή να τους περάσεις κολάρο θα κρυώνουν στις πατούσες, στα μάγουλα θα βρουν κάτι να γκρινιάξουν. Δεν είναι ρε παιδί μου όλοι οι άνθρωποι για όλα. Μη το βασανίζουμε.

Υπάρχουν και διοργανώσεις για offroad δίαθλο και το βρίσκω εξίσου ενδιαφέρον αυτό από άποψης τοποθεσίας του αγώνα. Βέβαια αρχίζεις να μαζεύεις ποδήλατα έτσι για όλα τα τερέν.



Aquathlon.

Κολύμπι και τρέξιμο. Είσαι τριαθλητής και σου κλέψανε το ποδήλατο; Κατάρα! Μη σκας όμως. Για λίγο πέφτεις κατηγορία και γίνεσαι Ακουαθλητής μέχρι να ξαναμαζέψεις ευρώ το ευρώ χρήματα για να πάρεις ένα νέο ποδήλατο. Υπάρχει βέβαια και άλλη κατηγορία συμπαθέστατων Ακουαθλητών. Είσαι 35 αλλά ντρέπεσαι να ομολογήσεις ότι δεν έχεις μάθει ποδήλατο σχεδόν μισό αιώνα τώρα; Θα μπορούσα να πω φτου σου άχρηστε αλλά δεν το κάνω καθότι είναι πολλοί οι λόγοι να μη μάθει κάποιος ποδήλατο με τον κυριότερο να μη του πάρουν και να μη τον βοηθήσουν ποτέ να μάθει σε μικρή ηλικία. Μετά αρχίζουν οι ντροπές και πάει χάθηκε το παιχνίδι. Μη φοβού όμως. Μπορείς να μάθεις βλέποντας YouTube tutorials. Πολλοί τα κατάφεραν έτσι και βρήκαν χαρά στα σκέλια τους σε μεγάλη ηλικία ... Κι εξάλλου όλοι έχουμε κάτι ντροπιαστικό που δεν ομολογούμε. Εγώ για παράδειγμα δεν έμαθα ποτέ να πιάνω ψάρια στο ψάρεμα οπότε κατεβαίνω πάντα ως φιλική συμμετοχή να ταΐζω το βυθό, να δολώνω καλάμια και τελικά να βγάζω φωτογραφίες όσους πιάσανε κάτι. Μα ούτε παπούτσι; Ας μην μείνω περισσότερη ώρα εκτός θέματος κι ας επιστρέψω στο aquathlon.

 Ως λάτρης του ποδηλάτου το μόνο ενδιαφέρον που βρίσκω σε αυτό είναι ότι μπορείς να κάνεις μια δροσερή προπόνηση τριάθλου έχοντας το μίνιμουμ του φερόμενου εξοπλισμού δηλαδή αθλητικά παπούτσια και μαγιό. Ας μην είμαι απόλυτος όμως. Και τι δε θα έδινα να συμμετείχα σε Aquathlon σε τίποτα εξωτικά νερά Ιονίου όμως (Λευκάδα, Αντίπαξους συγκεκριμένα) .

Όμως... μέρα ε; Με ήλιο.
Το λέω γιατί εδώ οι παλαβοί διοργανώνουν Fool moon Aquathlon? Μα είστε φουλ τρελοί; Χάθηκαν οι κιθάρες, τα τηλεσκόπια και οι φωτιές στην άμμο για να γιορτάσει κανείς τη πανσέληνο;   Αυτό δε το κάνω. Όλα κι όλα. Αν είναι να με φάει κάτι στη θάλασσα τουλάχιστον να προλάβω να το δω πριν αποχαιρετήσω τον κόσμο. Η μόνη περίπτωση θα ήταν ... Φωτιζόμενος βυθός; Να κάνω το κολύμπι με ύπτιο και ένα αστρολάβο να βγάζω πορεία με τα άστρα μη φτάσω Λέρο; Ουφ, κουράστηκα. Ας μαζέψω ξύλα για τη φωτιά στην άμμο καλύτερα.




Aquabike!

Κάτι για το οποίο κατέφυγα στη Βικιπαίδεια να διευρύνω λίγο τους ορίζοντες καθώς δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου τέτοια διοργάνωση στην Ελλάδα. Κολύμπι και μετά ποδήλατο. ΠΡΕΠΕΙ να σκεφτεί να το κάνει κάποιος πράξη αυτό σε αγώνα. Κι αν δε το έχει ήδη σκεφτεί ελπίζω να πάρει την ιδέα τώρα διαβάζοντας αυτή τη γραμμή.
Αμέτρητοι ποδηλάτες κάθε Σαββατοκύριακο γυρίζουν από νομό σε νομό σε αυτά τα Brevet κάνοντας σε τουριστικό ρυθμό απόσταση μεγαλύτερη από αυτή που που απαιτείται μια ημέρα σε αγώνα Ironman... Επίσης πολλοί κολυμπάνε ή έχουν τα καλοκαιρινά τους φλερτ με το νερό που το φθινόπωρο ξεθωριάζουν. Δυστυχώς όμως η σχέση τους με το τρέξιμο είναι σαν τη σχέση ενός Όρκ με το καλλιτεχνικό πατινάζ. Καμία. Άλλος κόσμος.
Μιλώ σαν πρώην σκέτο ποδηλάτης που ενώ είχα άνεση με το ποδήλατο παρά τα κιλά, δε τολμούσα να σκεφτώ ότι μπορώ να τρέξω... Εκείνη τη περίοδο λοιπόν που έκανα μόνο ποδήλατο μια προκήρυξη αγώνα Aquabike θα μου τραβούσε σίγουρα το ενδιαφέρον.



Στις διαθέσιμες επιλογές των multisport αγώνων (σύνδεσμος για multisport Καλεντάρι)εκτός από τρίαθλο φέτος βλέπουμε αγώνες διάθλου και Aquathlon!

Ας προετοιμαστούμε για τα επόμενα που έρχονται λοιπόν!

;-)
SaveSave
Previous
Next Post »