Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Ένα κορίτσι για τον ιστιοπλόο



Ένα κορίτσι για τον ιστιοπλόο.

    Υπάρχει άραγε? Και πως να υπάρχει όταν ζητάς τα απίθανα βρε ναύτη της στεριάς?
Ακούστε τώρα, θέλει λέει να της αρέσει η θάλασσα. Δύσκολο? Όχι. Σε όλες τις γυναίκες αρέσει η θάλασσα. Αλλά να τη βλέπουν απέξω. Δε το'χουν άνθρωπε μου, πως να το κάνουμε? Η ναυτιλία ανέκαθεν ήταν αντρικό επάγγελμα. Και έχουν εμποτιστεί τα γονίδια τα ανδρικά με αλμύρα τόσο που δε πάει άλλο. Και λόγω συνήθειας, λόγω που οι άντρες είναι λίγο κούκοι και θέλουν πολλές φωλιές αλλά δε μπαστακόνται εύκολα σε μία, είναι στο πνεύμα τους να είναι ταξιδιάριδες.  Κάθε λιμάνι καημός, κάθε καημός και πόθος...
Στο 'να λιμάνι η Σούλα, στο άλλο το νησί η Τούλα, στο τρίτο στο λιμεναρχείο η Ζωούλα με τις κόκκινες μπούκλες και το τατουαζάκι στη πλατούλα. Και τι να κάνεις? Πως να μοιράσεις τη καρδιά σου όταν απλόχερα την έχεις χαρίσει εδώ κι εκεί?  Είσαι εδώ και σκέφτεσαι το εκεί, είσαι εκεί και σκέφτεσαι το παραπέρα.

         Αλλά ας αφήσουμε τις ιστορίες για ναυτικούς κι ας επιστρέψουμε στο θέμα. Θέλει λέει να μπαίνει και στη θάλασσα. Ώπα. Άραξε. Αυτό το κάνουν όλες. Μπαίνουν λίγο, βουτάνε χαρωπά για κανά δυο τρία ή και τέσσερα  στη καλύτερη λεπτά και μετά βγαίνουν και λαδώνονται σα συναγροίδες για τηγάνισμα.  Εμ, δεν εννοεί αυτό. Εννοεί να μπαίνει και να μένει μέσα. Να κάνει βρε παιδί μου, πως το λένε αυτό που τραβάς πανιά, τεντώνεις σχοινιά, ανεμίζει το μαλλί, φοράς Sebago Dockside παπουτσάκι άκαλτσο και πας από νησί σε νησι? Ααα, θυμήθηκα. Ιστιοπλοϊα! Να κάνει ιστιοπλοϊα λοιπόν και να το διασκεδάζει κιόλας. Η να το έχει και τρόπο ζωής καλύτερα. Γιατί ζωή χωρίς θάλασσα, σκάφος και περιπέτεια, ζωή ούκ έστι.

        Εεεε εντάξει, όσο ψάχνει βρίσκει. Όλη τη μέρα στον ιστιοπλοικό όμιλο υπάρχουν κοπέλες εκεί ελεύθερες κι ωραίες. Αλλά... υπάρχει κι αυτό το αλλά, δε πληρούν όλες τις προδιαγραφές. Γιατί κάτσε ντε, έχουμε προδιαγραφές, όχι ότι κι ότι μάπα φαρίνα Γιώτη. Η πρώτη είναι η ιστιοπλοϊα αλλά έχουμε κι άλλα. Ας πούμε... να της αρέσει η κατασκήνωση. Camping κι άγιος ο θεός μετά ατελείωτου αιώρing!!!

      Τώρα το θέμα της κατασκήνωσης γενικά είναι λίγο αμφιλεγόμενο. Πολλοί είναι ενάντια και προτιμούν ένα ήσυχο δωμάτιο με ατομικό μπάνιο, τηλεόραση και A/C. Εντάξει, το δέχομαι, δε θέλουν να στερηθούν ανέσεις, να μοιράζονται το μπάνιο με άλλους 20 και να καθαρίζουν τα πάντα πριν χρησιμοποιήσουν οτιδήποτε, να ζεσταθούν σε ένα ενδεχόμενο καύσωνα η να βρεχτούν από μια ξαφνική μπόρα.

     Οκ.  Δεκτά όλα αυτά.  Αλλά το να κοιμάσαι σε κατασκήνωση και το μόνο που να σε χωρίζει από ουρανό, γρύλους και αεράκι να είναι μια υφασμάτινη μπανέλα είναι κάτι το ασύγκριτο. Και δε χρειάζεσαι καν κλιματιστικό. Η φύση στο παρέχει χωρίς χρέωση.  Έξω στη φύση, το έδαφος, τα χωράφια και τα δέντρα δεν έχουν μεγάλη θερμοχωρητικότητα. Που σημαίνει ότι η ζέστη που έχει συσσωρευτεί όλη μέρα από τις ακτίνες του ηλίου αποβάλεται γρήγορα πριν βραδιάσει.  Και τη νύχτα έχει τόση δροσιά που ψάχνεις να βρεις σεντόνι να τυλιχτείς σα μούμια με κρυάδες.

      Όμως σε μια τσιμεντένια συνοικία (χωριουδάκι, κωμόπολη και ακόμη χειρότερα πόλη) με το που φτάσει απόγευμα και θα έπρεπε να αρχίζει και δροσίζει τότε αρχίζουν τα τσιμέντα να αποβάλουν σιγά σιγά τη ζέστη που συσσωρεύαν όλη τη μέρα μέχρι τις πρώτες ώρες το πρωί... Γιαυτό και όταν έχει καύσωνα δε παλεύεται η ζέστη και οι γειτονιές είναι σαν υπαίθρια σάουνα...

      Τι άλλο θέλει όμως, για να θυμηθώ... ααα, ναι. Να είναι και λίγο κουλτουριάρα. Να διαβάζει ας πούμε κανά βιβλίο που και που να καλλιεργεί το πνεύμα. (Με Super Katerina και Cosmopolitan αναγνώσματα το μόνο που καλλιεργείς και αναπτίσεις είναι η συλλογή με τα κυλοτάκια και τα εξω-εσώρουχα). Να πηγαίνει σε φεστιβάλ Jazz, να ξέρει και κανά στίχο από Rory Gallagher, να ακούει γενικά ποιοτική μουσική με αρκετές νότες, πολύπλοκα μουσικά όργανα και στίχο αν γίνεται με νόημα και σκοπό. Όχι γαβ γαβ, όχι αδύνατες γκόμενες trance που χοροπηδάνε 10 ώρες κάθες βράδυ, όχι mainstream που χορεύουν το ποτήρι στα χέρια τους και τους άντρες γύρω από το φουστάνι τους, όχι γκόμενες από χωριό που ακούνε τα "πανηγυριώτικα" μπήκαν οι γίδες στο μαντρί κλπ.   Τη παραδοσιακή μας μουσική δηλαδή που σε αυτό το σημείο έχω μια ένσταση αφού είναι τόσο ωραία και έχει και τόσους ωραίους χορούς. Τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά, τι να πεις!

      Αααα μιλήστε βρε παιδιά, το κυριότερο το ξέχασα! Θέλει εκτός άλλων να είναι Σόγιο-less η κοπέλα. Χωρίς σόι. Γίνεται? ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ. Να μην έχει δηλαδή τις τακτικές και άτακτες - απρόσμενες   συναντήσεις - υποχρεώσεις της ευρύτερης οικογένειας. Εγώ του λέω σε αυτή τη περίπτωση να ψάξει σε ορφανοτροφείο η να πάρει μια πρόσφυγα από τα Νησιά του Πάσχα που θα είναι δύσκολο να έχει πολλά πάρε δώσε με το σόι.
      Τώρα τι να πω, αν πετύχει μια που να είναι ιστιοπλόα, να κάνει κάμπινγκ και να έχει το σόι της στα νησιά του Πάσχα, στη χειρότερη να αγοράσει κι ένα 15μετρο κοτεράκι και κάθε καλοκαίρι να κάνει δυο μήνες διακοπές και να τα συνδιάζει όλα μαζί. 29 μέρες ταξίδι άιντε να φυσήξει να φτάσουμε επιτέλους σε αυτή τη παλιονήσο τη Πασχαλινή, 2 μέρες κατασκήνωση εκεί δίπλα στις πετρόφατσες με τις χειλάρες και τις φρυδάρες που κοιτάνε τη θάλασσα και 29 μέρες ταξίδι για πίσω. 60 μερούλες, βρε δεν είναι τίποτα, μη κατσουφιάζεις!!! Και μόλις 2 μέρες με τα σόγια να σου μαγειρεύουν σογιομπίφτεκα και να σου ψήνουν ψωμιά τσουρέκια!!!!  Σε σένα μιλάω, ακούς??? :P

       Δε θέλει και πάλι? Τιιιι??? Θέλει να είναι και ωραία μαζί με όλα τα άλλα? Ώχ, μπλεξαμε... Τι? Να μην είναι απλά ωραία αλλά να του κάνει και κλίκ? Μα... φωτογράφο ψάχνει? Τι κλικ και μπλιπ;  Καλάααα.. ντάαααξει... σιγά μη τη θέλει και παρθένα!  Με τόσα που θες μαζεμένα θα ψάχνεις καιρό!  Μήπως απλά τα λέει όλα αυτά τα εξωφρενικά που τα ζητάει και όλα μαζί για να μη τον πρήζω με τα προξενιά? Αν έχει το θεό του αυτό το παλικάρι, όποια και να του έχω προξενέψει τουλάχιστον 5 δηλαδή ως τώρα, όλες τις βρίσκει ψηλές, κοντές, αδύνατες, παχιές, αδιάφορες, χαζές.

Μα τα έλεγε ο Κώστας πριν 15 χρόνια τουλάχιστον αλλά τότε μου άκουγε Metallica :
...
Ψηλές κοντές
ξανθιές μελαχρινές
αδύνατες χοντρές
όλες καλές

Ψηλές κοντές
ξανθιές μελαχρινές
αδύνατες χοντρές
όλες καλές
έχουνε κάτι που θες

Στη κρυφή σας γοητεία
να μην κάνετε ζημιά,
γιατί έχει η καθεμία
τη δική της ομορφιά,
και μας παίρνει την καρδιά.
....


...αυτά με τις μελωδίες τις χαρωπές. :)

        Για να τελειώνουμε πάντως ας επιστρέψω στις πρώτιστες σκέψεις.  Ότι όπως και να'χει, όσο και να γκρινιάξει γιαυτή την ανάρτηση, όσο και να μη μου μιλάει για τριανταδύο ώρες, όσο και βουζώσει, εγώ  θα συνεχίσω τις συντονισμένες προσπάθεις να "ανακαλύψω" αυτή την  ύπαρξη που να τα συνδιάζει όλα αυτά και να φερθώ εντελώς αλτρουϊστικά και με όλη την ανιδιοτέλεια που με διακατέχει δίνοντας της το τηλέφωνο μου!

Έτσι για να χαμογελάσουμε και ολίγον!!! χο χο χο! :)

Υ.Γ Παρακαλείται αναγνώστης που βρει ή και πιθανόν γνωρίζει τέτοιο κορίτσι να προσέλθει στη ρεσεψιόν. Αμοιβή δίδεται.
Υ.Γ2 Αγόρια ντυμένα κορίτσια αποκλείονται
Υ.Γ3 Όμορφα αγόρια ντυμένα κορίτσια να στείλουν βιογραφικό και φωτογραφία
Previous
Next Post »

6 σχόλια

Click here for σχόλια
Ανώνυμος
admin
14 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:08 μ.μ. ×

Πες του να κάνει το εξής: Εκεί που θα πάει για ιστιοπλοϊα, και θα ειναι στα ανοιχτά, ας πέσει στη θάλασσα όχι να αυτοκτονήσει, αλλά να βρει την αδερφή του Αλέξανδρου! Ισως αυτή να είναι η γυναίκα της ζωής του! Κι αν δεν την βρεί, ε τότε ας υποχωρήσει στο βυθό ωσαμ Λεονάρτνο Ντι Κάπριο στον Τιτανικό!

Υπάρχει και η λύση να τον διαφημίσω στο ιστολόγιο μου! Ξέρεις πως πετυχαίνουν τα προξενιά μου! χοχοχο

καλησπερα

Reply
avatar
14 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:16 μ.μ. ×

@coula

Χαχαχαχα ωσάν άλλος λεόναρντο! Καλό! :)

Ναι και βέβαια να βάλεις την αγγελία και βάλε ένα σύνδεσμο κατά δόθε για τη πλήρη περιγραφή !
Κι αυτός ομοιόνομος σα τον άλλο. Λες να είναι τυχερός κι αυτός και να γίνεις η απόλυτη couloπροξενήτρα Βάσια Τριφύλλητου blogοκόσμου;

:)

Reply
avatar
Venea
admin
14 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:24 μ.μ. ×

Βρε Elkador τι καψα είναι αυτή να βρεις γυναίκα στον φίλο σου?? Θα βρει μόνος του ο άνθρωπος!! Απαπαπα λύσσα!! Ζηλεύεις που τον βλέπεις ελεύθερο και ωραίο??? :P

Reply
avatar
15 Σεπτεμβρίου 2010 στις 7:12 π.μ. ×

@veneer
Μίλησε κανείς για γυναίκα; Για κορίτσι ψάχνουμε! Και όχι δε ζηλεύω, να τον πειράξω λιγάκι προσπαθώ! :p

Reply
avatar
Leviathan
admin
15 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:31 μ.μ. ×

de ti boro ti kataskinosi KA8OLOU! :) tin kalispera mou!

Reply
avatar
15 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:42 μ.μ. ×

Καλησπέρα Leviathan!
Με αρκετή οργάνωση με εξοπλισμούς και προυποθέσεις για ανέσεις(ανοιγόμενες καρέκλες με μπράτσα, αιώρες, φουσκωτό στρωματάκι να μη πονάς από το χώμα) προετοιμασία (αντικουνουπικά, σουγιαδάκια, φακούς, σχοινί για άπλωμα ρούχων, κλπ...) και καλή παρέα ίσως άλλαζες γνώμη!

:)

Reply
avatar