Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Room 101 : The Dead Diva's Room



Room 101: The Dead Diva’s Room 

Μόλις έχει τελειώσει η θεατρική παράσταση OTHELLO. Η χρονιά είναι 1968 και βρισκόμαστε στη Δυτική Γερμανία. Έχετε μπει στο καμαρίνι της πρωταγωνίστριας Heidelinde Weis για να πάρετε αυτόγραφο... όμως κάτι περίεργο συμβαίνει! Η πόρτα πίσω σας κλειδώνει, οι δυνατές φωνές τις πρωταγωνίστριας από το διάδρομο που σας παίρνουν τα αυτιά σταματούν απότομα... Θα καταφέρετε να ξεφύγετε πριν επιστρέψει ο δολοφόνος ?












Είναι καιρός που έχω ακούσει για αυτά τα δωμάτια που κλειδαμπαρώνεσαι οικειοθελώς μαζί με φίλους και προσπαθείς να αποδράσεις.

Δεν είχα κάποια τέτοια εμπειρία και αναρωτιόμουν γιατί υπάρχει τόσος μεγάλος ενθουσιασμός και πώς έγινε μόδα αυτού του είδους η διασκέδαση. Η διασκέδαση της απόδρασης. Απόδραση πριν επιστρέψει ο δολοφόνος, πριν έρθει η αστυνομία, πριν πάρει το δωμάτιο φωτιά, πριν σκάσει η βόμβα και γενικά οτιδήποτε μπορεί να σου αυξήσει το επίπεδο αδρεναλίνης κάνοντας σε να προσπαθείς ως το τελευταίο δευτερόλεπτο να ξεφύγεις.

Η απόφαση να πάω με στο δωμάτιο της νεκρής Ντίβας στο Escaped στο Αιγάλεω ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλες μου τις απορίες.






Το σενάριο του δωματίου :

Room 101: The Dead Diva’s Room

Μόλις έχει τελειώσει η θεατρική παράσταση OTHELLO. Η χρονιά είναι 1968 και βρισκόμαστε στη Δυτική Γερμανία. Έχετε μπει στο καμαρίνι της πρωταγωνίστριας Heidelinde Weis για να πάρετε αυτόγραφο... όμως κάτι περίεργο συμβαίνει! Η πόρτα πίσω σας κλειδώνει, οι δυνατές φωνές τις πρωταγωνίστριας από το διάδρομο που σας παίρνουν τα αυτιά σταματούν απότομα... Θα καταφέρετε να ξεφύγετε πριν επιστρέψει ο δολοφόνος ?


Μπαίνοντας στο δωμάτιο, η πόρτα πίσω σου κλείνει και βρίσκεσαι ανάμεσα σε  αυθεντικά χρησιμοποιημένα  έπιπλα πολλών δεκαετιών. Δε πρόκειται για πεπαλαιωμένα νέα αντικείμενα δηλαδή πράγμα που προσδίδει μια ρεαλιστική πιστότητα στη χρονομεταφορά που υφίστασαι εκείνες τις στιγμές εκεί μέσα. Συνεχίζοντας, κοιτάζεις γύρω σου και θαυμάζεις τη διακόσμηση και τα μικροαντικείμενα από το παρελθόν βλέποντας   ότι ακόμα και οι μικρές λεπτομέρεις προσδίδουν ότι το δωμάτιο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι πραγματικό καμαρίνι μιας μεγάλης ντίβας του θεάτρου. 

Σε έπειθε απόλυτα δηλαδή ο χώρος ότι είχες μεταφερθεί στο παρελθόν. Παράλληλα υπήρχε μια μελωδία που ακουγόταν χαμηλά από τα μεγάφωνα που έδινε ένα ακόμη τόνο μυστηρίου. Κάποιες στιγμές μια φωνή που ψιθύριζε από κάπου εκεί και έπρεπε να σταθείς ακίνητος να την ακούσεις. Μια φωνή που έδινε οδηγίες, χρήσιμες. Αλλά όχι ευθείς βοήθειες. Πάλι έπρεπε να βάλεις μυαλό και λογική να αξιοποιήσεις κάθε λέξη που άκουσες. Ή πρόλαβες να ακούσεις καθώς δεν υπήρχαν επαναλήψεις...






Η ομάδα με την οποία πήγα στο δωμάτιο είχε αρκετή εμπειρία από άλλα τέτοια δωμάτια κι αυτό φαινόταν από την αδιάκοπη και ακούραστη προσπάθεια να προχωρήσουν. Αντίθετα εγώ, θεωρώ ότι κωλυσιεργούσα χαζεύοντας το χώρο, τα αντικείμενα. Έπαιρνα για παράδειγμα ένα στοιχείο το κοίταζα, σκεφτόμουν με τι να το συνδυάσω, το ξανακοίταζα κι ακόμη όταν καταλάβαινα τι έπρεπε να κάνω με αυτό έμενα να το χαζεύω, ο χαζός. Δευτερόλεπτα μη φανταστείς περισσότερο. Αλλά μερικές φορές αυτά τα δευτερόλεπτα είναι που θα σου κόστιζαν την έξοδο ή όχι από το δωμάτιο.

Οι γρίφοι ήταν πανέξυπνοι και βασιζόταν πάνω στη λογική. Αφότου είχες ψάξει τους χώρους για οτιδήποτε μπορεί να σου φανεί μετά έπρεπε να συνδυάσεις λογικά κάθε πληροφορία και να κάνεις το καλύτερο ταίριασμα οπτικών ερεθισμάτων στο χώρο με οτιδήποτε είχες ξεχωρίσει ως σημαντικό. Και φυσικά να βγάλεις κάποιο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα αυτό συνήθως ήταν ένας αριθμός που ξεκλείδωνε ένα λουκέτο. Και μέσα στο ντουλάπι ή συρτάρι που ασφάλιζε το λουκέτο σε περίμενε μια νέα πρόκληση, ένας νέος γρίφος, μια νέα δοκιμασία για το νου μέχρι να αποδράσεις από το δωμάτιο. Δεν είχε κάτι αφημένο απλά στη τύχη της παρατήρησης μόνο. Για παράδειγμα ή τακτική τύπου "είδα το νούμερο 315 στις μπαταρίες του τηλεκοντρόλ του κλιματιστικού και το δοκιμάζω παντού" δεν πρόκειται να λύσει κάτι και αποκλείεται να σε βγάλει από το δωμάτιο με επιτυχία. Θέλει να στίψεις το νου και να σκέφτεσαι δυνατά. Καθώς ακόμη και μια μισή σωστή σου σκέψη, μπορεί να είναι η υπόλοιπη του άλλου και να βρεθεί έτσι η λύση σε ένα αίνιγμα. Ομαδική απόλαυση λοιπόν!


Πως να μην ενθουσιαστώ λοιπόν από την εμπειρία? Η εντύπωση μου είναι ότι αξίζει και ο πιο δύσπιστος να δοκιμάσει αυτή την εμπειρία και γιατί όχι το συγκεκριμένο δωμάτιο? Εμένα πάντως μου κέντρισε το ενδιαφέρον αυτού του είδους η διασκέδαση και θέλω μόλις βρεθεί ευκαιρία να εξερευνήσω και τα υπόλοιπα δωμάτια της Escaped.

Βγήκαμε με σκορ 102  με την ομάδα Bookworms.  Εσύ??? Πως θα τα πας?





Σου άρεσε το mini-review? Ρίξε και μια ματιά για το Room 202 : World of Magic

Room 201 : World of Magic

World of Magic



Στο σαλόνι του Μάγου Saga έχουν βρεθεί τα τελευταία 500 χρόνια γνωστοί ταχυδακτυλουργοί αλλά και μεγάλοι μάγοι! Μετά από ένα λάθος ξόρκι, έχεις παγιδευτεί στο χρόνο! Φτάσε στο θρόνο του μεγάλου Μάγου, βρες σε ποια ημερομηνία βρίσκεσαι και πάρε το κλειδί για την επιστροφή σου στην πραγματικότητα. Κάποιοι από την ομάδα σου μπορεί να εξαφανιστούν... Μπορεί όμως να είν










Master Clue - DEFCON 2



Brain Train day !!!!

Άλλη μια εμπειρία δωματίου απόδρασης.

Master Clue DEFCON 2


H Αμερική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού !

Μπορείς να τη σώσεις?








-----------------------


Previous
Next Post »

7 σχόλια

Click here for σχόλια
Venea
admin
27 Απριλίου 2015 στις 3:09 μ.μ. ×

Έτσι για να μη λες τι δωματια ειναι αυτα που παω και κλεινομαι και που χαλαω τα λεφτα μας!! :p

Reply
avatar
28 Απριλίου 2015 στις 8:58 π.μ. ×

Τώρα πλέον ξέρω!!! Θα έρχομαι κι εγώ αν υπάρχει θέση...!

Reply
avatar
28 Απριλίου 2015 στις 5:57 μ.μ. ×

Πιστεύω ότι το κάθε δωμάτιο έχει το δικό του ενδιαφέρον.
Την καλημέρα μου από την ξενητιά μου.

Reply
avatar
roza
admin
30 Απριλίου 2015 στις 9:21 π.μ. ×

Εχω παίξει πολλα τετοια παιχνίδια στον υπολογιστή είναι η αλήθεια γιατι είμαι και παιχνιδιάρικο κορίτσι. Τα έχω παίξει και με παρέα κιολας,μαζι με άλλα παιχνιδιάρικα κορίτσια.
Σαυτά τα δωμάτια παρότι ξέρω οτι θα μου αρέσει,δεν έχω παει ακομα γιατι δεν εχω βρει τη σωστή παρέα. Ή τα παιδιά θα είναι τέρμα ανταγωνιστικοί οποτε θα σου σπάσουν τα νευρα ή θα είναι τέρμα αδιαφοροι οποτε θα τα κανεις όλα εσυ.
Έχετε λυσσάξει όμως όλοι όσοι έχετε πάει και ομολογώ οτι μπαίνω κι εγώ σε σκέψεις!!
Οψομεθα,λοιπον!
--Σαλιάγκι

Reply
avatar
1 Μαΐου 2015 στις 8:18 π.μ. ×

Επειδή έχει γίνει και μαζική παραγωγή δωματίων όμως και επειδή χρόνος και χρήμα δεν υπάρχει να τα δοκιμάσουμε όλα, νομίζω αξίζει να πηγαίνεις με συστάσεις για το τι θέμα έχει, αν είναι έξυπνοι οι γρίφοι κλπ. Καλημέρα!

Reply
avatar
1 Μαΐου 2015 στις 8:25 π.μ. ×

Δε τίθεται θέμα ανταγωνισμού νομίζω αλλά καλής συνεργασίας. Δε προσπαθεί να βγεί ο πιο γρήγορος αλλά όλοι και μετά από κοινή προσπάθεια. Εξάλλου εχουν τόσα σημεία τα δωμάτια σε έπιπλα, διακόσμιση, αντικείμενα για ψάξιμο, παρατήρηση και σκέψη που κάτι θα βρεις να καταπιαστείς.
Προτείνω η ομάδα να ειναι καθολικά άπειρη ώστε να είναι για όλους νέα η διαδικασία. Και να σκέφτεστε δυνατά!

Reply
avatar