Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Battle Report of 60 seconds to Kona

💥💥💥 60 seconds to KONA💥💥💥
💥💥💥 LAST POST💥💥💥
💥💥💥 LAST MISSION💥💥💥

Short version.

Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη και τη θέρμη με την οποία βοηθήσατε τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό 60 seconds to Kona.

NOT short version
(Η χρήση του blog άρα και η αναγκαστική πλοήγηση εκτός FB είναι απαραίτητη για το εμπλουτισμένο με εικόνες και βίντεο, κείμενο. Είναι χωρίς χρέωση και δε πονάει. Μόνο χρόνο τρώει😜 )




Όχι, στάσου, μη ξεκινάς την ανάγνωση. Τελείωσε τις δουλειές σου και έλα στο τέλος γιατί έχει λίγο ανάγνωση... Αν βαριέσαι όμως ανέβα πάνω και ξαναδιάβασε τη σύντομη έκδοση.



Εδώ είσαι ακόμη? Οκ. Ξεκινώ.

22-08-2016
-Ναι μαμά, εννοείται θα πάρω αντηλιακό....   (σιγή λίγων δευτερολέπτων όση η φωνή μιλά στην άλλη πλευρά)    Τιιι? ε μα φυσικά μαμά χωρίς ζακέτα θα φύγω για Χαβάη???



Επιστροφή στην Δευτέρα 15-08-2016 ώρα 21:35




O Ray Chin, από τη 2η θέση του διαγωνισμού πλησιάζει οριακά να ξεπεράσει. Έχει μειώσει στους ..20 ψήφους τη διαφορά. Και εξαπολύει μια μεγάλη επίθεση από πολλαπλά μέτωπα. Φίλοι του από Κίνα αλλά και από Αμερική ακούν τις σειρήνες, ανταποκρίνονται στο κάλεσμα επιστράτευσης και ψηφίζουν τη συμμετοχή του για να πάει στο Ironman Kona ώς εθελοντής όπως δήλωσε στα post του στο Reddit.com, στο slowtwich.com και σε άλλα κινέζικα forum που όμως οι κατασκοπευτικές δυνάμεις εντόπισαν, αποκρυπτογραφήσαν, μεταφράσαν και μεταδώσαν από ασφαλή κανάλια επικοινωνίας έγκαιρα στο στρατηγείο.




Θέσεις μάχης, θέσεις μάχης! Συναγερμός! 

Σύγκλιση εκτάκτου πολεμικού συμβουλίου. Το επιτελείο βρίσκεται σε ανοικτή κοινή τηλεδιάσκεψη. Οι μυστικές υπηρεσίες φροντίζουν για την ασφάλεια των αρχηγών σωμάτων σε κατανεμημένες βάσεις σε όλη την επικράτεια. 

Ο Πτέραρχος Ιορδάνης Παπαδόπουλος βρίσκεται στη βάση της Κατερίνης στο παραθαλάσσιο στρατηγείο αντιμετώπισης κρίσεων Almira Beach Bar και συντονίζει τις αεροπυραυλικές επιθέσεις όλης της Βορείου Ελλάδος. Οι πύραυλοι που εξαπολύονται έχουν διακοσμηθεί στο χέρι με το σήμα ψαροκόκκαλο με την υπογραφή "με Τριαθλητική αγάπη".  Σχετικά με το Almira Beach bar. Μη το βλέπετε έτσι. Δεν είναι ένα ακόμη παραθαλάσιο μπάρ σε αυτή την ατελειώτη αμμουδιά της Παραλίας Κατερίνης. Όχι. Μεγάλο λάθος. Εκτός του ότι είναι το μέρος που τρία χρόνια τώρα διοργανώνεται το AlmiraMan, το μεγαλύτερο τρίαθλο αντοχής στην Ελλάδα ,είναι ένα προκάλυμμα για το τεράστιο πολυεπίπεδο θωρακισμένο στρατηγείο που έχει 13 υπόγεια επίπεδα κάτω.  Αλλά μεταξύ μας όλα αυτά γιατί δηλώνουν ισόγειο το μαγαζί για λόγους ΕΝΦΙΑ) 

Νοτιοανατολικά αρκετά μίλια στο κέντρο του Αιγαίου ο Ναύαρχος Παναγιώτης Κουλουμπής από το σημαιοστολισμένο  θάλαμο επιχειρήσεων  της Ναυτικής Βάσης Σύρου συντονίζει τις ναυτικές επιχειρίσεις της Δύναμης αποτροπής απειλών Αιγαίου, εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και αποτελεσματική  κατά των εχθρικών δυνάμεων ενώ έχει επιτάξει στον αγώνα αυτό εκτός από όλο το νησί ακόμη και τα ιστιοπλοϊκά καταμαράν των ξένων που έχουν πιάσει -νομίζαν- ένα ύσηχο λιμάνι για το βράδυ.

Στο Δυτικότερο σημείο της  Μεσογείου ο  Διοικητής εξτρατευτικής Ελληνο-Ατλαντικής αεροναυτικής δύναμης κυβερνήτης Ναύαρχος Κωνσταντίνος Μητρόπαπας βρίσκεται για 15η μέρα εν πλω με το αεροπλανοφόρο Trimore Παντοκράτορας έξω από τα  στενά του Γιβραλτάρ και από το πρωί με 186 κύμματα αεροπορικών επιδρομών έχει σβήσει από τον Χάρτη τον Ισπανό Javier Gomez που επιχείρησε αρχικά με πλοία πόντισης ναρκών βυθού να καταστρέψει όλα τα υποβρύχια καλώδια προς τους σέρβερ της Polar αποκόπτωτας τη δυνατότητα για συνέχιση του αγώνα. Ο Ισπανός αντίπαλος προβαίνοντας σε πολλαπλά εγκλήματα πολέμου  επιχειρώντας με το Θωρηκτό του "Ηermosa Niña", 2 αντιτορπιλικά και 1 φρεγάτα παραδόθηκε και τα πλοία κατασχέθηκαν. 
Όπως είπε σοφά ένας αρμενιστής στο πηδάλιο του Παντοκράτωρα στιγμές πριν φάει 5 μέρες ποινή για ασέβεια και 10 μέρες ταυτόχρονα τιμητική για το γέλιο που πρόσφερε στη γέφυρα του αεροπλανοφόρου :  

"Ο Έλληνας Kona, ο Ισπανός Kohona"


10.000 πόδια ψηλότερα στον αέρα βρίσκεται η Άννα ή Ιωάννα Καλλιμάχου (εισητήριο για κινηματογράφο (μονό) σε όποιον μου πεί έγκυρα πως τελικά λέγεται), το Top Gun του πληρώματος, εκπαιδευμένη απο τον ίδιο τον Τομ Κρούζ. Επιχειρεί ακούραστα 3η μέρα χωρίς ύπνο από τον Παντοκράτωρα με F-14 Tomcat κατά εχθρικών στόχων έχοντας και σήμερα το σκορ καταρρίψεων. Και πράγμα λογικό καθώς έχει ως χειριστή των όπλων και των επικοινωνιών την Alice Hector, αυτό το όπλο όπως έχει χαρακτηριστεί, στο πίσω κάθισμα. Μεγάλο μέρος στην επιτυχία οφείλεται φυσικά και στη καλή διάθεση όταν έχει μαζί το γούρι της,  τη φωτογραφία από τον σκυλάκο της που παίρνει πάντα μαζί και την κολάει στη καλύπτρα. Είτε με blu tack, είτε με τσίχλα.


Κάπου στην άλλη πλευρά του κόσμου η Λεμονιά Βασιλά συντονίζει τη τελευταία  επίθεση από τις υπόγειες συστοιχίες διηπηρωτικών πυραύλων κατά κινέζικων πλοίων που τολμούν να αλιεύσουν ψηφους σε αμφισβητούμενα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Πυραύλους ενημέρωσης δεχονται και τοπικοί στόχοι ενώ ξεσηκώνει τους Έλληνες της Αυστραλίας που τους παίρνει στο πλευρό της.


Στην Ηλεία την ιδια στιγμή μια ηρωίδα υποχαγός, η Αγγελική Μωραίτη συνεχίζει δίνει τη δική της μάχη που έχει ξεκινήσει μέρες τώρα προσπαθώντας να οργανώσει πηρήνες αντίστασης σε όλη τη περιοχή και να σαμποτάρει την εύκολη επέλαση των εχθρικών δυνάμεων. Με όπλα την επιμονή και την αποφασιστηκότητα, το θάρρος και τα μπλε μάτια μπορεί να πείσει και να κάνει τα πάντα. 


Στην άλλη πλευρά της στερεωτικής Ελλάδας τώρα, όλη τη Δευτέρα και παρά τους δυνατούς αέρηδες που επικρατούν στο στενό της Κύμης η Πλωτάρχης Μυρτώ Παναγιωτοπούλου κυβερνήτης Zubr, γνωστή πριν τον πόλεμο και ως craftsman scrabooker Μυρτώ η απίθανη, επιχειρεί με όλο το πιστό προσωπικό της από το Μύρτυο Άνδρο και εκτελεί αιφνιδιασιτκές αποβάσεις σε όλα τα παραθαλάσια στέκια βάλοντας κατά ριπάς. Ανιπεβεβαίωτες φήμες λένε ότι μετά από απειλή ότι δε θα ξαναφτιάξει σουτζουκάκια στον κουνιάδο της, εκείνος  οργάνωσε ΔΙΚΗ του ξεχωριστή εκστρατεία συλλαμβάνοντας τον  ιδρυτή της Ικεα Σουηδίας  που ήρθε στη Πάρο διακοπές και τον υποχρέωσε σε συνθηκολόγηση και στην υπερψήφιση  του ελληνικού κλιπ παρά τα ανταγωνιστικά Σουδικά που βρίσκονταν στο ταμπλό των επιλογών.

Σκόρπιες σε όλο την επικράτεια, φίλες της συζήγου από τον κόσμο του Scrapbooking,  αγωνίστριες σε ρόλο ελεύθερου σκοπευτή δίνουν τη δική τους "πινελιά" σε όλο αυτό το διαδικτυακό πόλεμο.


Αιχμάλωτος πολέμου μετά από 3ήμερη πολιορκία αγάπης της Τάνιας Αγαπητού πέφτει και ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος που παραδίδει τα κλειδιά του τοίχου του στο fb αφενός για να γλυτώσει, αφετέρου για να επιταχτεί ο τοίχος του  σε αυτό τον πόλεμο ως μια ακόμη  πολεμίστρα ενημέρωσης! Ευχαριστώ Κε Μάνο :-)

Από το Πεταλίδι Ηλείας η Ελένη Βρεγιάννη παρότι απλή διαβιβάστρια αφοπλίζει πράκτορα του Chin μέσα σε bar του χωριού ο οποίος μοίραζε από ένα μπερλόκ ή αναπτήρα ή μίνι ανεμιστηράκι για κάθε μια ψήφο προς την Αμερικάνική συμμετοχή σε όλους τους θαμώνες. Κι αυτός και τα μπερλόκ του βρέθηκαν στον μεγάλο πράσινο κάδο της γωνίας και τα τελευταία λόγια που άκουσε από την Ελένη πριν κλείσει από πάνω του το καπάκι ήταν : "This is Not Sparta, but it is VERY close to Sparta"

Βόρεια τώρα, στη Λυδία Καβάλας ο Λοχαγός Αντώνης Λιάκος αύπνος 5η μέρα επιθεωρεί το 558 μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού πριν την επικείμενη βραδινή επιχείρηση ανακατάληψης της Καβάλας. Το στράτευμα εμπνέεται από αυτόν τον σπουδαίο άντρα που επέστρεψε μπαρουτοκαπνισμένος αλλά όρθιος πίσω στη μονάδα μετά από μια παράτολμη επιχείρηση σαμποτάζ των εχθρικών ραντάρ του εχθρού χρησιμοποιώντας το μη ανιχνεύσιμο τριαθλητικό του κάρμπον ποδήλατο. Η επιλογή των υλικών δεν έγινε μόνο για να κερδίζει στο age group και να ντροπιάζει τους συναθλητές του αλλά και για να διασχίζει μη ανιχνεύσιμος ζώνες που ελέγχονται από ραντάρ.

Ακριβώς στην άλλη πλευρά του κόσμου λίγο πριν ξημερώσει η Αντιπλοίαρχος (ΠΝ) Περάκη Μαρία μέσα από το ΥΒ Ωκεανός ταράζει τα ήρεμα νερά στη Δυτική πλευρά του νησιού Kailua Kona, του μεγάλου νησιού της Hawaii, βάλλωντας με τρεις τορπίλες κατά στόχων επιφανείας. Οι ιθαγενείς του νησιού, οι original ιθαγενείς για να το γιορτάσουν οργανώνονται και ετοιμάζουν την επόμενη  μια ειδική γιορτή για εκείνη, μια τελετή παρασημομοφόρησης με στεφάνι πολύχρωμων εξωτικών λουλουδιών καθώς έχουν υποφέρει από την επέλαση των Starbucks και των McDonald's που αλλοιώνει τον τροπο ζωής τους με τα λουλούδια, τις καρύδες και την αλιεία φρέσκου καρχαρία.


Επιστροφή λιγο έξω από το κέντρο της Αθήνας, στην Ιερά οδό με τον μοναχικό μαραθωνοδρόμο Κύπριο γαμπρό μου και μάχιμο κομάντο Αντρέα Στυλιανού να βάλει τελευταίες εύστοχες βολές με όλμους, RPG, λιανοντούφεκα, οτιδήποτε έβρισκε εύκαιρο και προς πολλαπλούς στόχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τάχθηκε ολόκλητη η ΑΓΤ  υπερ αυτού του σκοπού και αξίζουν φυσικά τα  θερμά μου ευχαριστήρια μου!


Στην Κύπρο τώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται για τελευταίο βράδυ η βραδινή περιπολία της Λοχία Αθηνάς ενώ παράλληλα συντονίζει και από τον ασύρματο UHF πεζικάριους από τη φρουρά της Κύπρου που εκτελούν βραδινή περιπολία ανοίγοντας πυρ κατά βούληση σε κάθε στόχο που κινείται τις βραδινές ώρες, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει κυρηχθεί στο νησί. 

Στη Βόρεια ήπειρο τώρα η Αρχιλοχίας Βιολέτα με τον σύντροφο Αλέξη αφήνει τη στολή του ερυθρού σταυρού και μάχεται στα ανοικτά μέτωπα ξεσηκώνοντας όλο το άγρυπνο ελληνικό στοιχείο που βοηθά εγκαίρως.

Το ναρκοθετημένο από εχθρούς Πευκοχώρι Χαλκιδικής καθώς και τα γύρω περάσματα αναλαμβάνει να εκκαθαρίσει ο Ανέστης Αναστασίου,  διοικητής των ειδικών δυνάμεων μηχανικού τάγματος εκκαθαρίσεων ναρκοπεδίων ξηράς. Η πιο αποτελεσματική του ομάδα Ναρκαλείας, η  ΟΝ 232, αιχμή του δόρατος, δινει μάχη με το χρόνο να προλάβει να καθαρίσει όλα τα ναρκοπέδια πριν την λήξη των εχθροπραξιών για την ασφαλή διέλευση των φίλιων δυνάμεων. 




Ο κομάντο Λευτέρης Δήμου, ο πιο απίθανος πολεμιστής αυτής της μάχης αφού έχει σαρώσει τις άλλες πλατείες  στα προάστια βρίσκεται τώρα που έχει πέσει το φως στη πιο πολυσύχναστη πλατεία της Ελλάδος στο Σύνταγμα. Οδηγούμενος από το πάθος του για νίκη βρίσκεται στη τελευταία του αποστολή. Για όσους έχουν διαβάσει τα post μου κι αναρωτιόσαστε ήρθε η ώρα να το πω. Ο Λευτέρης είναι ο κυνηγός κυνηγών Pokemon και θα παρασημοφορηθεί με ειδικό μετάλιο. 

Σε ενδιαφέρουσα όπως είναι (με το καλό κοπέλα μου) η επιστήμονας της ομάδας Κέλλυ Παρετσόγλου βρίσκεται και δίνει τη δική της μάχη με το χρόνο όλο το ΠΣΚ ,στο κέντρο δοκιμών όπλων R&D παράρτημα Αμαρουσίου. Ίσως η ανακαλυψή της απόψε κάνει τη διαφορά! Ρίχνει στη μάχη των τελευταίων ωρών ένα νέο μικρό φορητό όπλο αλλά ικανό για πολλά κατανεμημένα πλήγματα. Τη δυνατότητα χρήσης της Smart-tv!


Στη Γερμανία τώρα ο αγώνας του Διοικητή πυραυλικής βάσης υποστράτηγος Βαγγέλης Αγνωστόπουλος κερδίζει τις εντυπώςεις καθώς βομβαρδίζει το παγκόσμιο μετωπο του Tweeter με στοχευμένες βόμβες tweets του από κινητό στρατηγείο. Συνόδεψε μάλιστα την τελευταία του έγκαιρη βολή με το τηλεγράφημα "Το παλικάρι δεν είναι Σύριζα σας το ορκίζομαι. Ας το βοηθήσουμε"

Όλο το Σαβαροκύριακο ο Οικονόμου Δημήτρης εκτελεί βολές αντιαρματικές στις παραλίες τηα Ανατολικής Αττικής. Σήμερα Δευτέρα καθώς εχει ξεμείνει από καύσιμα βάλει με προσωπικά χτυπήματα μέσω viber στη λίστα με τις γυναίκες της ζωής του. Για καλή τύχη αυτής της συμμετοχής στο διαγωνισμό οι γυναίκες αγγίζουν τετραψήφιο αριθμό χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό πόσα μυνήματα "Like και αγκαλιές με την Alice Hectoe στο τρίαθλο Σύρου Δημητράκη; Παράτα μας Δημητράκη😡😡😡" έλαβε ως αντίμετρα.

Από το Γκάζι τώρα, ο Ναυτονόμος  ΤΠΒ Γαρίδης Παναγιώτης θυσιάζει τη προσωπική του μέρα γιορτής στο γραφείο στρατολόγησης στο οποίο καλεί φίλους και γνωστούς για να μοιράσει, ρουχισμό, οπλισμό και να τους εντάξει στα πεδία των μαχών 

Για όλα όμως αυτά, υπάρχει κάποιος που φροντίζει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια. Ένας επικεφαλής τεχνικός, πρώην σέρφερ, νύν τριαθλητής και οσωνούπω Ironman, που τηλεχειρίζεται τους στρατιωτικούς Server, φροντίζει για τα μέσα και τις μονάδες αποθήκεσης, τρέχει και εποπτεύει τη λειτουργία κέντρων χειρισμού των UAV αεροσκαφών και της  ζωντανής εικόνας από τα πεδία μαχών και όλα αυτά τα κάνει ενώ υποδύεται ότι κάνει διακοπές στη Καλαμάτα. Όλα αυτά λοιπόν τα κάνει ο φίλος Αντρέας Παπακλεοβούλου με βοηθό του ... πολλούς πολλούς μικρούς πιγκουίνους!

Είναι μέρες τώρα που δυναμικό σώμα αμφιβίων καταδρομών, των ηρωικών αδερφών Γιοτζοπούλου, Κατερίνας και Τόνιας, εφόρου Αρχαιοτήτων αλλά και φιλόλογου από την Κορινθία έχουν αποκλείσει τη γέφυρα αλλά και τον ίδιο τον Ισθμό κάνοντας ελέγχους πριν μεταπηδήσει κανείς στην απο κάτω πλευρά στο αυλάκι ή τυχόν αποφασίσει να το διασχίσει με πλωτό μέσο. Ως σύμμαχο εχουν μαζί τους ένα μαύρο σκυλί του πολέμου, τον Bungee και όποιος τυχόν έχει ψηφίσει Chin, δε γλυτώνει το jumping από τη γέφυρα χωρίς σχοινί.



Οι σπουδαίες μάχες θέλουν σπουδαίους μαχητές. Και μια από αυτές είναι η Μάνια Βίκοφ, η λαμπρή τριαθλήτρια ναυαγοσώστρια, Ironman και πολύτεκνη Iron-mom που ηγείται αποστολή των ΟΥΚ για αιφνιδιαστική επίθεση και ανακατάληψη του λιμανιού των Χανιών μαζί με επίλεκτη μονάδα κρούσης. Δε θέλετε να βρεθείτε στο δρόμο της. Put the πιστόλι down. Slowly. Είναι ο ορισμός του "No Prisoners". 



Στον ουρανό της Αττικής λίγο πριν τελειώσει η βραδιά, ένα αστέρι πετά με πολλά Mach σηκώνοντας τα βλέμματα στο περασμά του.  Όχι δεν είναι ο μικρός πρίγκηπας που έχει πιάσει ένα κομήτη για να επιστρέψει στον μικρό του πλανήτη αλλά η Μαρία Αστερίου που πιλοτάρει ένα από τα F16 της ομάδας Ζεύς ολπισμένα και κάνοντας ελιγμούς προσεγγίζει για μια νέα επιδρομή. Τελευταία αποστολή!

Την ίδια ώρα όμως στο μυστικό Στρατηγείο Διεθνών Σχέσεων στο Αιγάλεω η πρώην καθηγήτρια αγγλικών Ρούλα και η συγγραφέας (του εξαιρετικού αισθηματικού μυθιστορήματος "Χωρίς Χάρτη") Νεκταρία Μαρκάκη μεταδίδουν από τη 1η μέρα αυτή της μάχης συντεταγμένες URL για επίθεση από φίλιες δυνάμεις που βρίσκονται σε 12 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι φίλιες αυτές δυνάμεις προκαλούν μικρούς σεισμούς εξίσου στους απανταχού τοίχους!  Κορίτσια σας αγαπώ!!! 12 χώρες, Douze points!

Στα όρια της Αττικής, από μυστικό υπόγειο παραθαλάσιο στρατηγείο Τηλεπικοινωνιών ομάδα επιστημόνων με επικεφαλή τον ειδικό ηλεκτρονικού πολέμου με ειδίκευση στην ανάλυση κρυπτογράφηση και ασφαλής μετάδοση επικοινωνιών, Φεργαδιώτη Δημήτρης εξαπολύουν επιθέσεις προς τις εχθρικές δομές επικοινωνίας προσπαθώντας να ρίξουν τηλεπικοινωνιακούς κόμβους του αντιπάλου. 

Σε παράπλευρο τμήμα η Τριανταφυλλίδου Ντέσση, παρότι πολιτικό προσωπικό, δίνει τη δική της μάχη με πολύπλοκα queries στις τεράστιες βάσεις δεδομένων του εχθρού που έχει καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση εντοπίζοντας τρωτά σημεία στην άμυνα και την ασφάλεια.

Από την Ανάβυσσο για 7η μέρα συνεχή ο Κυριαζής Κώστας με την Δήμητρα Αναστασάκη αμύνονται κρατώντας με σθένος τεράστια παραλία ανακρούωντας με μυρδαλιοβόλα και πολυβόλα τα κύματα Αποβατικών Ακάτων που επιχειρούν αποβατικές ενέργειες με άπειρους κλώνους του Chin. (είναι και πολύ αυτοί, που να τους ξεχωρίσεις ποιος είναι ποιος. Όλοι ίδιοι)

Στην αεράμυνα της Κρήτης και συγκεκριμένα συστοιχίας S-300 ο χειριστής ραντάρ  Αρχιλοχίας Χρήστος Καρελιόπουλος φροντίζει για παρακολούθηση όλων των στόχων. Στη διπλανή κονσόλα έτοιμη για χρήση και κατεύθυνση των S300 στους στόχους τους η Λοχίας Άννα Δαργωνάκη. Κάποτε δασκάλα, τώρα χειρίστρια πυραύλων! Chapeau! 



Πολέμοι όμως χωρίς κάποιους σκύλους ειδικά εκπαιδευμένους για φύλαξη χώρων και ανίχνευση εκρηκτικών  δε γίνεται και ο Αρχιλογίας Σωτήρης Γκογκορώσης με τη μικρή μάχιμη αγέλη φυλά καίρια σημεία της Άμυνας ενώ μέσω της εταιρίας ηλεκτρολογικών ΑΦΟΙ Ανδριανόπουλοι μοιράζει ηλεκτρικά βραχυκυκλώματα στις δομές άμυνας του Chin.


Από τις Σέρρες ο Δημήτρης Τούσης, δεκανέας ολμιστής για 25η μέρα σε αυτή τη μάχη, έχοντας ξεμείνει σχεδόν από πυρά προσπαθεί έστω και την ύστατη στιγμή να δώσει λίγο ακόμη ...πόνο στον αντίπαλο αποφασισμένος να ΜΗ παραδοθεί σε καμιά περίπτωση αλλά αν χρειαστεί, να πέσει πολεμώντας.


Δε θα μπορούσε βέβαια από το πλάνο όλων των επιχειρήσεων να λείπει ο Φίλιππος Σάννος o οποίος από την D-Day 1 ήταν επικεφαλής στον στρατηγικό σχεδιασμό όλης της δράσης.

Ούτε φυσικά και ο ταγματάρχης Θοδωρής Ιωακειμίδης που ολοκλήρωσε από τις πρώτες μέρες την απελευθέρωση των υψωμάτων της Αίγινας αλλά και του Υμηττού αποκαθιστώντας τις επικοινωνίες και τους διαύλους επικοινωνίας με το μηχανοκίνητο τμήμα του!

Σε ένα παγκόσμιο δικτυακό πόλεμο έχει επιδοθεί  6 ημέρες τώρα από οχυρωμένο  καταφύγιο στη καρδιά του Λονδίνου ένας μυστικός διπλός πράκτορας της Mi6, δε μπορώ να πω όνομα γιατί σσσσσς είναι μυστικό,   αναπρογραμματίζοντας τη παγκόσμια δρομολόγηση των κεντρικών Router της Κίνας με όλα τα επικείμενα αιτήματα σύνδεσης προς τον κεντρικό υπερυπολογιστή της Polar μέσα από μια παλια ξεχασμένη backup dialup γραμμή -με χρέωση ανα δευτερόλεπτο- καθιστώντας αδύνατη τη ψηφοφορία σε όσους κινέζους δεν έχουν δορυφορική σύνδεση. Ένα πραγματικό high tech hat trick καθώς η αναδρομολόγηση της δικτυακής κίνησης ήταν ΜΟΝΟ για όση κίνηση πήγαινε προς τον σερβερ της Polar. Σκοτ - China telecoms 5-0 όπως και Hawaii 5-0!!!

Στο Λονδίνο τώρα, μια μυστηριώδης Ελληνίδα, η Αγγελική Σταθοπούλου, μαραθωνοδρόμος δρα ως διπλός μυστικός πράκτορας παίρνοντας και μεταδίδοντας κάθε ενδιαφέρουσα πληροφορία για τον αντίπαλο Chin αλλά και τα τσιράκια του που έχει αμολύσει σε όλο τον κόσμο.


Αντίστοιχα άλλες μυστικές πράκτορες όπως οι Meena Chima, η Shizuka Niwa,  η Meggan Edlhuber και η Zynthia Palacios δρουν σε Ινδία, Ταυλάνδη, Wisconsin, Mexico δρουν με αντίστοιχους ρόλους ακόμη και σε εχθρικό έδαφος!

Πόλεμος χωρίς τραυματίες δεν υπάρχει. Και στο ρόλο αυτό ορίστηκε απόλυτα αποτελεσματικά η Έλενα Ανθή η νέα διοικητής στρατιωτικού νοσοκομείου του  Ναυτικού νοσοκομείου Κέρκυρας δίνοντας ένα ρεσιτάλ ηγεσίας καθώς διατηρεί ψηλά το ηθικό και το φρόνημα του νοσηλευτικού προςωπικού. 


Από τους πρόποδες του Βεζούβιου στην Ιταλία, ο Μάριος Δρόσος από το μυστικό του υπερσύγχρονο κέντρο επικοινωνιών που έχει κατασκευάσει ο ίδιος χρησιμοποιώνοντας ως αντέννα το ίδιο το ηφαίστειο και έχοντας ταχθεί  υπέρ του σκοπού του "60 seconds to Kona" και θέτει όλους τους πόρους αλλά και όλες τις φίλιες δυνάμεις σε Βραζιλία, Ρωσία, Ιαπωνία και Αίγυπτο σε ετοιμότητα.

Στον μικρό αυτό και σύντομο πόλεμο χρειάζεσαι και κάποιους να κάνουν αναγνώριση στόχων. Ειδική σε αυτό το ρόλο, η Υποσμηναγός Σοφία Τσιτσεκίδου πετά με σκάφος ταχείας αναγνωρίσης στοχων Rf4 phantom. Πετά, εντοπίζει, φωτογραφίζει, σημειώνει συντεταγμένες και γίνεται ...φαντομάς!!!!  
Με το υπερελαφρύ της αεροσκάφος, ελεύθερο από κάθε είδους επιθετικά όπλα καθώς είναι σχεδιασμένο να αποφεύγει εμπλοκή σε αναχαιτίσεις και αερομαχίες με δόγμα τακτικής το "του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ". Φαντομάς σου λέω!


Μυστικές υπηρεσίες διαδικτύου. Δε λέω το βαθμό της γιατί είναι μυστικό αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι η  Κοτσιανίδου Γεωργία δεν είναι μια απλή φυσιολογική καθηγήτρια πληροφορικής. Από το πρωί βρίσκεται στο μυστικό στρατηγείο (επίσης δε μπορω να πω που είναι αυτό) και οργάνωνει την άμυνα των δικτύων από κινέζους hacker που προσπαθούν να ρίξουν τα εναέρια GSM/3G δίκτυα.



Στο μέτωπο της Ηλείας ο Λοχαγός χειριστής ελικοπτέρου ΑΒ205 HUEY (εν συντομία αυτό που πιλοτάρει ο Σταλόνε στα Rambo) και πολύ γρήγορος τριαθλητής Σπύρος Γκοτζίας επιχειρεί βάλλοντας μαζικά πυρά με αιφνιδιαστικές επιδρομές!

Σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση αυτές τις ώρες ο Στάθης Παντελής βρίσκεται εκτός πεδίου μαχών παρά την μεγάλη του ικανότητα στα αλεξίπτωτα, σε επιχειρήσεις εδάφους. Του ανατέθηκε από το διοικητή του διαφορετική αποστολή. Έτσι αυτό το βράδυ βρίσκεται πάνω σε 70μετρο ιστιοφόρο με μοντέλα που κάνουν βραδινή φωτογράφηση.  Η αποστολή του Στάθη είναι διπλή. Να αλείφει λάδι καρύδας τα μοντέλα και μέχρι να τελειώσουν τις φωτογραφίες να αποσπά τα κινητά τους και να στηρίζει την ελληνική συμμετοχή.

Από την καρδιά της Ελβετίας ο Μηνάς Παλιατσάρας, ιδρυτικό στέλεχος των Triathlon Friends Greece και νυν τραπεζίτης σε μεγάλη τράπεζα εκεί, δρα υποστηρικτικά με τον τρόπο του.  Πειράζει το σύστημα των παγκόσμιων καταπιστευμάτων και ροκανίζει μερικά μηδενικά από τους λογαριασμούς του Chin ενώ τα ρέστα τα μετατρέπει σε κουρελόχαρτα ομόλογα της τράπεζας της Ζουιαμπινίας, ενός κρατιδίου μερικών εκατοντάδων μέτρων στην υποσαχάρια Αφρική. Στη πραγματικότητα πρόκειται για τα απομεινάρια ενός Τρελλού να ιδρύσει το μικρότερο κράτος στον κόςμο που ως μοναδικός πολίτης θα μπορεί να ψηφίζει πάντα τον εαυτό του ως πρωθυπουργό ενώ τα έσοδα του κράτους θα έρχονταν από το beach bar για καμηλιέρηδες. φυσικά παρά τις αρχικές καλές εντυπώςεις στέφθηκε  με παταγώδη αποτυχία οταν δε βρήκε τροπο να φέρει τη θάλασσα διπλα από τη Σαχάρα και να χτίσει το Sahara Super Paradise.

Ο ίδιος πάντα, ο Μηνάς, δήλωσε πως αν ο αγώνας πάει στράφι και χάσουμε από τους Αμερικανούς, θα ξεκινήσει διεθνή εκστρατεία συλλογής ενός ευρώ από κάθε έναν που ψήφισε για να πάω στην Κόνα.



Θύμα πειρατίας της επίλεκτης ΟΥΚ Maria Ceaser πέφτει κρουαζιερόπλοιο έξω από το Μόνακο το βράδυ της Δευτέρας που με ρεσάλτο ανεβαίνει στο σκάφος ενώ βρίσκεται εν πλω, αφοπλίζει τη φρουρά και αιχμαλωτίζει το πλήρωμα. Η απελευθέρωση των αιχμαλώντων γίνεται σταδιακά ως τις 03:00 τα μεσάνυχτα και μόνο με τη προυπόθεση να ψηφίσει ο καθένας.  Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης έκανε τη πραγματοποίηση αυτής της επιχείρησης να λήξει χωρίς να ανοίξει ούτε ρουθούνι. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια χαρισματικά ευγενική ΟΥΚ?  

Σε κάθε πόλεμο όπως είναι γνωστό το παν είναι οι επικοινωνίες. Ο Υπολοχαγός Έκτορας Μπαρδάκος  ηγείται της ειδικής ομάδας στρατιωτικών μη ανιχνεύσιμων ταχυδρόμων ταχείας μετακίνησης. Όταν τα VHF, τα UHF και τα HF μαστίζονται από τις παρεμβολές των Αμερικανών και οι ενσύρματες μεταδόσεις βρίσκονται εκτός λειτουργίας, η ομάδα του Έκτορα σπεύδει να προωθήσει τα απόρρητα κρυπτογραφημένα σήματα χέρι με χέρι.
Τα στελέχη του είναι πρωήν ποδηλάτες αποστάσεων που εκτελούν ταχυδρομικές υπηρεσίες με μη ανιχνεύσιμα ποδήλατα αλλά φέρουν και πλήγματα σαμποτάζ με φορητά εκρηκτικά!




Άγιος Νικόλας Κρήτης. Η αξιωματικός Βιβή Περισυνάκη, μυστικός πράκτορας της ΕΥΠ με μια ζωή προκάλυμα ως καθηγήτρια εικαστικών, ανταποκρίνεται στο έκτακτο κάλεσμα της υπηρεσίας και αντικαθιστά άμεσα ξεναγό από τουριστικό πρακτορείο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με στόχο την αποτροπή σαμποτάζ. Το γκρουπ που υποδύεται την ξεναγό πρόκειται για  50  Ασιάτες φίλους του Chin σε αποστολή ενώ ετοιμάζονται για μαζική επίθεση με ψήφους από τα κινητά τους. Η Βιβή, φροντίζει να χαλάσει το λεωφορείο σε περιοχή με χαράδρα ώστε να μην έχουν δυνατόητα χρήσης του 3G δικτύου και να τους κρατήσει εκεί ώσπου τη λήξη των εχθροπραξιών.

Μέχρι τελευταίας στιγμής του αγώνα σε συνεχή εγρήγορση ΟΛΕΣ αυτές τις μέρες ο στρατιωτικός σύμβουλος Κωστής Τσουρινάκης κάνοντας ανάλυση όλων των κινήσεων των εχθρικών δυνάμεων δίνοντας εξαιρετικές ιδέες για τη συνέχεια :-)

Όμως δε θα είχε πάρει αυτή τη μορφή ο πόλεμος αν στην πρώτη βδομάδα του, εκεί γύρω στις 25 Ιουλίου, ο ειδικός σύμβουλος διεθνών σχέσεων και στρατηγικός αναλυτής, τριαθλητής Γιάννης Γιαννέλης έχοντας επενδύσει άπειρες ώρες σε παίγνια πολέμου στον υπολογιστή, δεν έδινε το όραμα για πολλούς μικρούς αποκεντρωμένους αγώνες παρά έναν με κεντρικό πυρήνα τον άμεσο ενδιεφερόμενο.  Όπως σωστά είχε πει σε δημόσιο τριαθλητικό γκρουπ, αν ο καθένας από τους φίλους καταφέρει να συγκεντρώσει από κάποιου ψήφους κι εκείνοι αντίστοιχα κάποιους ακόμη  τότε η πρώτη θέση θα ήταν εφικτή. Να φτιαχτεί ένα είδος πυραμίδας δηλαδή.

Και όπως έγινε! Γιάννη ευχαριστώ για την εξαίσια συμβουλή ✨✨✨


----------------------------------------------------------------------------------

Και τώρα σοβαρά. Αν τυχόν άντεξες αγαπητέ αναγνώστη όλα αυτά τότε αξίζει να μάθεις όλη τη πορεία της συμμετοχής από το 0 ως τη νίκη.

14-07-2015
Είναι ένα ήρεμο μεσημέρι. Είμαι στο Triathlon Friends Greece fb Group και κοιτάζω τις νεότερες αναρτήσεις των μελών. Ως admin έχω ένα ρόλο να προλαβαίνω τις αναφλέξεις πριν αυτές εκδηλωθούν.
Προσεκτική ματιά γιατί λίγοι, ελάχιστοι,  ξεχνούν -η δεν έχουν λάβει γνώση- τους κανόνες χρήσης του Γκρουπ και αντί να διοργανώσουν μεταξύ τους μια μονομαχία όπως στις ταινίες συνεχίζουν να ανανεώνουν το ραντεβού τους για ένα ακόμη τσακωμό σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε δυνατό post.

Καθώς λοιπόν "σερφάρω" στη σελίδα μια διαφήμιση της polar πετάγεται δεξιά. Κάτι γράφει για Κόνα. Πιασάρικη εικόνα. Δυο τριαθλητές, ένας άντρας μια γυναίκα τρέχουν σε μια παραλία με wetsuit. 




Με πείθει. Πατάω click. 
Μπαίνω, διαβάζω, βλέπω τις συμμετοχές. 55 ειχαν υποβληθεί ως εκείνη τη μέρα.  Κάποια κλιπ έχουν ένα ενδιαφέρον, άλλα πάλι κανένα και σε μερικά ο σύνδεσμος με το βίντεο να μη λειτουργεί. Δεν είδα κάτι ασυναγώνιστο. Φύλαξα το σελιδοδείκτη της ιστοσελίδας για περαίτερω διερεύνηση το βράδυ.

Ολο το απόγευμα σκεφτόμουν πιθανά σενάρια για κλιπ, αναρωτιόμουν τι ύφος πρέπει να έχει η μουσική ενώ αγωνιούσα αν θα βρω γνωστό μουσικό θέμα χωρίς κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα.

Βράδυ. Τα μικρά πέφτουν για ύπνο κι επιτέλους έχω ελεύθερο χρόνο. Κοιτάζω τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες, τα διαθέσιμα βιντεοκλιπ, τα ζυγίζω λιγο να δω αν φτάνουν. Βέβαια και φτάνουν. 60 δευτερόλεπτα ζητούν όχι ολόκληρο ντοκυμαντέρ.

Σκηνικά, ηθοποιοί, σενάριο φώτα, κάμερες, μοντέρ, action! 
Μια ώρα αργότερα έχω τελειώσει. Παίρνει ακόμη δύο ωρες το να βρω τη μουσική. Τελικές αλλαγες στα καρέ. Τα έχω δει τόσες φορές που ξερω τους τίτλους όλων των καρέ. 
Ανυπόμονος όπως είμαι το ανεβάζω στη δικτυακή πλατφόρμα φιλοξενία κινούμενης εικόνας   "ΣυΣωλήν". το βλέπω live αντιγράφω τον παγκοσμίως μοναδικό  σύνδεσμο ή όπως λέμε στο χωριο γιου-αρ-ελ, και πατάω το κουμπί της υποβολής. Ο θεός βοηθός σκέφτομαι &πάω για ύπνο.

Το επόμενο μεσημέρι έρχεται email για την ενημέρωση έγκρισης στο διαγωνισμό.

Πολύ ωραία, λαμπρά και με ένα κλικ βρίσκομαι στην αρχική σελίδα με τις συμμετοχές.




Damn! 0 ψήφοι.

Κι ο πρώτος;;;



2441;;;; Απίστευτο.

Ποιος ξέρει όμως; Ίσως φτάσω στη τριάδα; Ίσως και παραπάνω. Ονειρικό αλλά ...ποιός ξέρει;

Συντάσω λοιπόν ενα email και το στέλνω σε όλες μου τις επαφές. Συγγενείς, φίλους, συναδέλφους γνωστούς. Επειδή όμως το email είναι ετεροχρονισμένη μορφή επικοινωνίας ενα μικρότερο κειμενάκι εξαπολύθηκε μέσω Viber. Αντίστοιχα μέσω του fb στάλθηκε σε όλες τις επαφές που δεν έχουν email ή viber. Γενικά έφτασε παντού και όπου δεν έχει διαβαστεί θα γίνει λίγο αργά μόλις επιστρέψουν από τις διακοπές τους.

Επόμενο βήμα; Κοινοποίηση στο fb! Φίλοι το βλέπουν, ψηφίζουν και κάποιοι κοινοποιούν και το σύνδεσμο.


Κοινοποίηση της συμμετοχής με ανάρτηση στο blog μου!  Ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζει ότι σκαρώνεις κάτι, σωστά?


Instagram. Εννοείται κοινοποίηση στο αγαπημένο μέσο! Εκεί από το κοινό των followers, από τις 6 εκατοντάδες followers,  οι 5 πουλάνε πολυβιταμήνες, τσάγια, ποδήλατα, ρούχα, καναπέδες. Γενικά πουλάνε, ενώ τους  υπόλοιπους 100 τους έχω  αποτρελλάνει  μάλλον γιατί δεν έχω ένα θεματικό προφίλ αλλά λίγο από ότι μου έρθει στο νού και εμπνεύσει κάθε στιγμή. Μια μπορείς να βρείς φωτογραφίες  από λουλούδια και μια από το τερματισμό του AlmiraMan ενώ άλλες μέρες μπορεί να ανεβάσω  και καμιά φωτογραφία από την οξειδωμένη τρομπέτα μου.  Το "ότι 'ναι ναι" είναι εποιικό. Επιτρέπω το unfollow χωρίς να σας κρατήσω μούτρα. Επιστρέφω και το ποσό της εγγραφής.



Twitter?  Κάποτε είχα Twitter ε?  Κάτσε να δω ....αααα μάλιστα. Βουρ επίθεση. Χωρίς να ξέρω να το χρησιμοποιώ και τόσο έκανα μερικά post. Ευτυχώς δέχεται αυτοματοποιημένα τις αναρτήσεις μαζί με τα instagram posts οπότε δε χάνω εξτρά χρόνο με αυτό.


Tumblr ? Δεν είχα. Τώρα έχω ! Και τι με αυτό όμως? Νομίζω ήταν το πιο αποτυχημένο στην εκστρατεία γιατί όταν δεν έχεις ήδη κάποιο ακροατήριο δεν έχει και νόημα να ψάξεις τελευταίες ώρες. Άσε που δεν μου φαίνεται ότι το χρησιμοποιούν πολύ αθλητές. Θα μου πεις... οι τριαθλητές θα τρώνε το χρόνο τους στο Tumblr ή εκεί που πρέπει, σε στάδια, δρόμους και κολυμβητήρια?


Τι άλλο?
Sportlio.
Ενημέρωση ότι παίρνω μέρος στο διαγωνισμό στη σελίδα μου στο Sportlio. Μεγάλες πιθανότητες να είμαι ο ΜΟΝΟΣ Έλληνας που έχει καταχωρήσει στοιχεία εκεί μέσα αλλά βολεύει ΠΟΛΥ γιατί κρατάω τις επιδόσεις σε αγώνες τρεξίματος, Brevets 200-300km και αγώνες τριάθλου.


Forums!
ΝΑΙ, ΓΙΟΥΠΙ! Ευτυχώς ο πρότερος ιντερνετικός  βίος (δεν είπα έντιμος, ε?) και η πληθώρα τον forums που είχα ενεργή συμμετοχή με ανοικτούς λογαριασμούς και εμφανή συμμετοχή με παλιά posts για τα διάφορα θέματα κάθε φορά, ήταν μια καλή βάση για να αφήσω ένα μήνυμα μου περί που διαγωνισμού.

Και... Strava! Μιας που όλες μου οι προπονήσεις ανεβαίνουν στο strava αποφάσισα ότι έπρεπε να γράφω κάτι σχετικό σε όλες τις προπονήσεις αλλά και στη περιγραφή της προπόνησης που ήταν clickable και οδηγούσε κατευθείαν στη σελίδα του διαγωνισμού.  Το καλό με το strava είναι ότι εν όψει μαραθωνίου Αθήνας έκανα 4 προπονήσεις τρεξίματος τη βδομάδα. Επί 4 βδομάδες μέχρι τις 15 Αυγούσου μας κάνει 16 running/activities που στο θέμα γράφει για το διαγωνισμό και μεγάλες πιθανότητες να το δει από εκεί κόσμος του εξωτερικού.
Το strava έχει και κάτι άλλο ενδιαφέρον. Τα Groups. Δεν έχουν μεγάλη και ενεργή συμμετοχή αλλά το έβαλα σε κάποια γκρούπ.




Όλα καλά. Η συμμετοχή άρχισε να ανεβαίνει θέσεις. Να προχωρά. Να ψηφίζεται. Όσο λαμβάναν τα μηνύματα, διαβάζαν τα email, ανοίγαν ετεροχρονισμένα τα forums κλπ κλπ.
50, 100,150... Τη τρίτη κιόλας μέρα είχα φτάσει 200 ψήφους.

Αποφάσισα να φτιάξω και ένα Fb Group αλλά και ένα Event για τα status updates για να μη βομβαρδίσω συνέχεια μέσα από το προφίλ μου. Κάλεσα κόσμο εκεί και τελικά κατέληξα να τα χρησιμοποιώ ταυτόχρονα.


Όποιος ενοχλείτο εξάλλου, υπάρχει και το unfollow όπως είπε ένας φίλος.

Η συνέχεια ήταν με τις μέρες να περνούν να διαδίδεται η προσπάθεια και η συμμετοχή στο διαγωνισμό. Μια σειρά από άρθρα έγραψαν στα blog τους φίλοι, γνωστοί αλλά και αγνώστοι.


Η νονά του παιδιού μου έκανε την αρχή στο εκπαιδευτικό της ιστολόγιο Άμπρα Κατάμπρα που αξίζει να ρίξετε μια ματιά αν έχετε παιδάκι στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή διδάσκετε.


Ο Μιχάλης Σπυρής, δημοσιογράφος συγκέντρωσε στοιχεία μέσω μιας μεγάλης συζήτησης που είχαμε και έγραψε ένα αναλυτικό κείμενο στο ιστολόγιο Palmosaegaleocity για την εμπλοκή μου με τον αθλητισμό ενώ φρόντισε να το προωθήσει σε πάρα πάρα πολλά fb group του Αιγάλεω και της Δυτικής Αττικής.



Η φίλη η Νεκταρία Μαρκάκη έγραψε στο  προσωπικό της ιστολόγιο  :


Ο ποδηλάτης, λάτρης των ποδηλατικών περιπετειών Έκτορας Μπαρδάκος έγραψε στο προσωπικό του blog που γράφει για όλες του τις ταξιδιωτικές περιπέτειες σε δύο ρόδες


Μέσω ενός κοινού γνωστού μια Αιγαλιώτισσα, ενεργό μέλος η Βιργινία Γεωργοπάνου έρχεται σε επαφή μαζί μου, μαθαίνει περισσότερα για τη συμμετοχή και προτείνει το να φτάσουν και να εξεταστούν όλα τα στοιχεία στην τοπική εφημερίδα  "Η πόλη μας" που αφιερώθηκε μια  ολόκληρη σελίδα για αυτό τον σκοπό!




Όμως, έφτασε ο μήνας 1 Αυγούστου και η  συμμετοχή φαίνονταν να "τερματίζει" στους 1000 ψήφους. Κι εγώ κάπου εκεί είχα αρχίσει να βιώνω μια σύγκρουση εσωτερική. Γιατί ενώ γύρω τριγύρω ο κόσμος μας όπως τον ξέραμε καταρρέει, εγώ είχα όνειρα και προβλήματα πολυτελείας.  Ήθελα να πάω Χαβάη να παρακολουθήσω ένα αγώνα IRONMAN, τον αγώνα πρωταθλήματος της χρονιάς συγκεκριμένα και ζητούσα να ψηφίσουν για να γίνει αυτό πραγματικότητα.   Κάπου δε μου κολούσε καλά.  Μπορεί να ήταν απλά ένα κλικ για τους άλλους αλλά κάπου αρχίσα να νιώθω ένα είδος ...λογοκρισίας. Ότι δεν ήταν και τόσο ωραίο να ασχοληθώ περισσότερο με το να μοστράρω τη φάτσα μου και αυτή τη μικρή επιτυχία απώλειας κιλών μέσω του αθλητισμού. Και ειδικά αυτή τη περίοδο με τα τόσα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας.

Όπως σωστά πρωτοείπε ένας ανώνυμος  μάγειρας&φιλόσοφος δυο χιλιετηρίδες πριν βλέποντας τη Κλεοπάτρα να παίρνει στον λαιμό της τον Αντώνιο  :
Σύμπαν φλεγομενον, αιδίου κόμη κτενιζομένη

....


Πάνω που ήμουν έτοιμος λοιπόν να το παρατήσω... έγινε ένα μικρό θαύμα. Βρέθηκαν 3 ανρθώποι, ο Μάνος, η Τάνια και η Δέσποινα που παρατήρησαν το κλιπ προσεκτικά, διάβασαν το κειμενάκι που το συνόδευε, ρίξαν μια ματιά σε όλα τα post που είχα κάνει τον τελευταίο καιρό, σχολιάσαν και αρχίσαν να κοινοποιούν τη συμμετοχή μου με πολύ ωραία εισαγωγή κάθε φορά
Τελικά με τους τρεις αυτούς "μάγους" που μου αναπτέρωσαν το ηθικό αλλά και που μου δώσαν ένα ΑΠΩΤΕΡΟ σκοπό, πέρα του να πάω ένα ταξίδι,  ..κατάλαβα ότι δεν πειράζει που ίσως γίνομαι λίγο κουραστικός με αυτό εφόσον έχουν βρεθεί άνθρωποι που εμπνεύστηκαν από το κλιπάκι και ξεκινούν κι αυτοί τη πορεία αναχώρησης από τον καναπέ και τη καθιστική ζωή.







Αυτό μου έλειπε. Ένας απώτερος σκοπός.  Κοινοποίησα τα μηνύματα τους όλο χαρά. Και αυτό ήταν. Ξεκίνησε ένα τσουνάμι ανθρώπων να έρχεται στο πλάι μου. Άνρθωποι που βλέπαν τι επίδραση είχε η συμμετοχή βοηθούσαν όλο και πιο ενεργά. Και κάναν τον αγώνα μου δικό τους. Παίρνοντας πρωτοβουλίες να στείλουν προσωπικά μηνύματα, να ψάχνουν να το προωθούν σε δημοσιογράφους και ούτω καθεξής.


Οπότε με ένα νέο αέρα σκέφτηκα νέες ιδέες και το προώθησα σε εταιρίες που είχαν κάποια σχέση με τον εξοπλισμό που προβάλεται στο κλιπάκι. Πρώτη ήταν η εταιρία που κατασκεύασε το ποδήλατο μου και φαίνεται τόσες φορές στο κλιπ. Μιλώ για το all around brevetοποδήλατο αλλά και ποδήλατο που χρησιμοποιώ και στο τρίαθλο, το αγαπημένο μου Impulso Veloce. Η Bianchi.gr την οποία ευχαριστώ πολύ, αποδέχτηκε το αίτημα μου και χωρίς να το ζητήσω, εκτός από την δημοσίευση της συμμετοχής πήρε και τη πρωτοβουλία για την προώθηση στο Mbike το οποίο με την κοινοποίηση βοήθησε στην εξάπλωση της προσπάθειας αυτής με τη μεγάλης του απήχησης στον ποδηλατικό κόσμο.







Εκεί όμως που γίνεται η μεγάλη ανατροπή και πλέον φάνηκε ότι υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ ελπίδα ήταν όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο της LIFO από τον Άρη Διμοκίδη. Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο. Συγκεκριμένα από το βράδυ της Πέμπτης ως το βράδυ της Παρασκευής η συμμετοχή σκαρφάλωσε από το 1800 έφτασε τις 3000 και βρέθηκε στη 1η θέση. Και τώρα, μια βδομάδα μετά το διαγωνισμό να έχει λήξει, δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω με τον Άρη Διμοκίδη σε κανένα social δίκτυο να τον ευχαριστήσω και να μου απαντήσει μια απορία.
Ρωτάω από εδώ λοιπόν κι εύχομαι να το δει.
Άρη ΠΩΣ προτιμάς τις χαβανέζες? Just ask it! Νομίζω θα χωρέσω μια στη βαλίτσα μου, στην επιστροφή!!!
Το υπέροχο άρθρο που παρουσιάζει κείμενο, φωτογραφίες και βίντεο μαζί με το link της ψηφοφορίας βρίσκεται εδώ.

LIFO με μια λέξη :   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ




Η συμμετοχή μου λοιπόν βρίσκεται στη 1η θέση ενώ τα πλήθη παραλληλούν και φωνάζουν "Finish HIM", "Open the Gates, Bring in the Lions", "Η Χαβάη ανοίκει στους Έλληνες"  και άλλα τέτοια!

Σοβαρά τώρα, οι άνθρωποι άρχισαν να το αγαπάνε όλο αυτό. Ίσως το ότι προσπαθώντας το κι εκείνοι, βλέπαν να έχει αποτέλεσμα, τόσο παθιαζόντουσαν περισσότερο.








Με τη Lifo είχε χτιστεί μια μεγάλη διαφορά 400 ψήφων. Ασφαλής θα έλεγε κανείς αν υπήρχε μόνο μια μέρα. Όμως από παρασκευή ως Δευτέρα βράδυ ο Αμερικανός είχε ελαφρώς μεγαλύτερη δυναμική σε ψήφους και προσέγγιζε.

Και τότε, Σάββατο πρωί γίνεται το εξής. Μια νέα συμμετοχή κάνει την εμφανισή της. Ένας Ισπανός Javier Lopez μπαίνει στον διαγωνισμό με ένα επαγγελματικού τύπου 30 δευτερόλεπτα κλιπάκι καλύτερο και από διαφήμιση.

Σιγά, τώρα 3 μέρες από το τέλος τι θα προλάβει? σκέφτηκα
Έκανα λάθος όμως. Ανέβαινε περίπου 100 ψήφους την ώρα νύχτα μέρα. Ένα βασανιστήριο πραγματικό το να βλέπεις να έρχεται κάποιος τελευταία στιγμή και να φαίνεται πως θα σου  αρπάξει  τη νίκη μέσα από τα χέρια.

Δευτέρα ξημερώματα, είχε πλησιάσει και τελικά με προσπέρασε με ταχύτητα. Φαίνονταν ασταμάτητος.  Τα μηνύματα πέφταν βροχή στο inbox από φίλους που αγωνιούσαν αν θα τον πλησιάσω πάλι.



Το έργο πήγαινε για δράμα όπως το έβλεπα πλέον. Τα νεύρα μου κουρέλια. Από τη ροή των ψήφων φαίνονταν ότι έπαιρνε ψήφους σταθερά και τη νύχτα, πράγμα που έδειχνε κάποια νόθευση της διαδικασίας.

Για λίγες ώρες είχα πιστέψει ότι όλα είχαν χαθεί κι ότι ο κόπος ΤΟΣΩΝ ανθρώπων να το υποστηρίξουν όλο αυτό, θα πήγαινε στράφι. Μέχρι που γίνεται το εξής. Έτσι όπως μαγικά εμφανίστηκε η συμμετοχή το Σάββατο έτσι εξαφανίστηκε και μαγικά!!!

Ξαναβρίσκομαι πάλι 1ος! ο Τσιν έχει 100 ψήφους διαφορά και ακολουθεί

Ο κόσμος αρχίζει και παραληρεί.  Μόνο να πω ότι από το πρωί της δευτέρας ως το βράδυ στις 03:00 η άνοδος των ψήφων ήταν 800 ψήφοι. 800 ψήφοι και στη δική μου και στου Ray Chin τη συμμετοχή.

Από το απόγευμα και μετά αρχίζει το στενό μαρκάρισμα. Το βράδυ στις 21:30 έχει μειωθεί στους...10 η διαφορά και φαίνεται ότι πηγαίνει για θρίλερ.

Και όσο και να κρατιόταν σε μικρή διαφορά η απόσταση, το βράδυ θα είχα σοβαρό πρόβλημα καθώς ο διαγωνισμός τελείωνε 15/8 23:59 UTC  δηλάδη 03:00 ξημερώματα ώρα ελλάδος.

Στη μάχη των τελευταίων 5 ωρών ... έγιναν απίστευτα πράγματα. Απλά απίστευτα. Ο Ιορδάνης Παπαδόπουλος του Almiraman καθώς και ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας της Trimore με το Syros Triathlon ενημερώσαν τις σελίδες των αγώνων και τα προσωπικά τους προφίλ σχετικά ενώ στείλαν και πάλι μηνήματα στις επαφές τους.   Στη Σύρο αλλά κι εδώ στην Αθήνα ο Παναγιώτης Κουλουμπής αλλά κι ο Παναγιώτης Γαρίδης ΖΗΤΟΥΝ από τους φίλους τους στα fb να μην αφήσουν απλά ένα τυπικό ευχητήριο μήνυμα με ευχές αλλά και να ψηφίσουν. Στη Κύμη φίλη τρέχει από καφετέρια σε καφετέρια ψάχνοντας γνωστούς και φίλους να βοηθήσουν.

Φίλος ξεσήκωσε σε αμερικανικό camp τους Έλληνες να ψηφίσουν και έγινε εκεί σε ολους viral από τοίχο σε τοίχο... Πολλοί μάλιστα στέλναν και σε Αμερικανούς να ψηφίσουν χωρίς να ξέρουν ούτε οι μεν ούτε οι δε ότι ο 2ος ήταν επίσης αμερικανός.
Ο απόλυτος ..... Δούρειος Ίππος, να σε ψηφίζουν οι Αμερικάνοι!

Κοπέλα ξεσήκωσε το χωριό της στη Βόρεια Ήπειρο αργά τη νύχτα.

Ο κυνηγός κυνηγών pokemon Λευτέρης ήταν έξω ως αργά ψάχνοντας για λίγη ακόμη βοήθεια.

Φιλος στη Κρήτη βρέθηκε σε γλέντι και όταν έδειξε το κλιπ σε ντόπιο κρητικό, ο Κρητικός πήρε το λόγο στο μαγαζί και είπε να μη το κουνήσει κανένας από το μαγαζί αν δε ψηφίσει πρώτα για να μη το περάσει το κοπέλι ο Αμερικανός....

Απλά απίστευτα πράγματα.

Αυτό που με τσάκισε όμως την επόμενη μέρα όταν το έμαθα είναι η ιστορία μιας νοσοκόμας που χαιρετήθηκε τυχαία από φίλο καρκινοπαθή λίγο πριν σχολάσει  τη βάρδια της. Και μόλις άκουσε την ιστορία ανταποκρίθηκε με τεράστιο σθένος. Έτσι αντί να φύγει στις 01:00 που τελείωνε η βάρδια της για να πάει να ξεκουραστεί .... έμεινε ως τις 03:00 και πέρασε από 2 κτήρια ψάχνοντας για προσωπικό, καθαρίστριες, ασθενείς, συνοδούς που ήταν ξύπνιοι...

Και το όνομα αυτού ?

Σωτηρία


03:00

Λήξη χρόνου......

Φαίνεται πως είμαι οριακά μπρστά...!!!!

Νίκη!

Victory

Εγώ ένα έχω καταλάβει. Ότι ακόμη και ένα like που πάτησε κάποιος σε μια ανάρτηση μπορεί να εμφανίστηκε στο newsroll άλλου χρήστη και να ακολούθησε μια αλυσιδωτή αντίδραση.   Συνεπώς ένας να έλειπε, ένας από όλους εσάς, το αποτέλεσμα θα ήταν ...διαφορετικό.






💥💥💥 60 seconds to KONA💥💥💥






ΝΙΚΗ !!!!!!!! Κερδίσαμε!!!


       Greece   -    1st position


Μπορεί να μην είναι κάποιο αθλητικό μετάλιο αλλά όσο να'ναι το να βλέπεις τη σημαία σου στη 1η θέση σε γεμίζει μια χαρά και υπερηφάνια :-)

  Τι αγώνας!!!

Τώρα  νομίζω πως ήρθε η ώρα να παρουσιάσω το αντίπαλο δέος. Τον Ray Chin.
Γιατί χωρίς τη δύναμη του δεύτερου δε μπορεί να οριστεί το μέγεθος και η δυσκολία μιας νίκης.



Η νίκη της συμμετοχής μου ήταν οριακή!  ΜΟΛΙΣ 22 ψήφοι μπροστά του!

Από όσο έχω καταλάβει εκτός του να στηριχθεί μια ελληνική συμμετοχή να νικήσει κέρδισε πρωτίστως η ΙΔΕΑ πίσω από το κλιπάκι μου και αυτό που αντιπροσωπεύει. 
Το ότι ο καθένας μας μπορεί να σηκωθεί σιγά σιγά από τον καναπέ και τη βολεψή του και να μπει σε ένα δρόμο με λιγότερη καθιστική ζωή και ΠΟΛΥ καλύτερη υγεία. Να ακολουθήσει τη δικιά πορεία σε ένα καλύτερο τρόπο ζωής. 
Όπως έλεγε κι ο Χ. Γαρέφης παγκόσμιος πρωταθλητής τριάθλου στις 2 ομιλίες - έμπνευση που είχα την τύχη να παρακολουθήσω στα πλαίσια των αγώνων τριάθλου AlmiraMan και Trimore Syros Triathlon : "Να καταφέρει επιτέλους ο αθλητισμός να επιτύχει το στόχο του. Να αδειάσει από αρρώστους τα νοσοκομεία" 


Το αντίπαλο δέος, ο άξιος αντίπαλος Ray Chin που μας κράτησε σε αγωνία όλο το διάστημα με τη σταθερή ανοδό του αντιπροσώπευε κάτι άλλο. 


Έτυχε φυσικά, δε λέω ότι ο άνθρωπος ο ίδιος  προσωπικά φταίει. Συμπτώσεις είναι αυτά. Απλά κατά διαβολική σύμπτωση δυο απόλυτα διαφορετικές ιδέες για βιντεοκλίπ κοντραρίστηκαν ΩΣ τέλος.


Ο Ray έκανε ένα κλιπάκι που παρουσίαζε τον ευαυτό του να παρακολουθεί από τον καναπέ τους αγώνες τριάθλου Ironman και να ζητά να τον στείλει ο κόσμος να πάει να τον δει κι από


Το κείμενο του ήταν αυτό :

Please vote for me because I have watched IM Kona repeatedly for hundreds of times on TV. I wish I could cheer all inspiring atheletes in person rather than sitting on the couch watching live broadcast. This would be a once in a lifetime experience to support all athletes and witness history on Ali'i Dr. Thank you for your vote!


Ενώ το κλιπάκι του μπορείτε να το δείτε εδώ :
http://60secondstokona.polar.com/entry/58





Το δικό μου κλιπάκι ήταν αυτό :


Το δικό μου αντίστοιχο κειμενάκι που συνόδευε το κλιπ  ήταν κάτι εντελώς άλλο από του Chin:

I was surrendered to obesity death spiral for about 10 years. One lucky evening in Spring of 2011 i confronted my old steel road bike that was left to rust for one and a half decade in my parents warehouse. It was repaired by dad that was using it for commuting purpuses. I decided to ride it again. That was it. Damn, that feel of the road bike handle bars was overwhelming me again. 5 years later, 30kg lighter and a lot healthier i watched the inspiring story of Dick Hoyt and his son. It made me want to try a Triathlon race. So I added running and swimming in my training. Half a year later I did run Athens Marathon and a series of triathlon races was already scheduled. Some months later I finished my hardest race, AlmiraMan, a Half IM distance race in Pieria, Greece and after recovery days two words was set as future goal in my mind. Ironman Kona





Το δικό μου κλιπάκι ήταν μια πορεία που δεν έχει σταματήσει, μια πορεία που με σταδιακά βήματα σηκώθηκα απο τον καναπέ και μετά από πολύ πολύ ποδηλασία τις χρονιές 2011-2014 κατάφερα και απέκτησα αντοχή και έριξα κάπως τα πολλά κιλά. Ήταν το Πάσχα του 2015  όμως που ξεκίνησα τρέξιμο σκεφτόμενος ότι θα βοηθήσει στο να πάρω μέρος σε κάτι συναρπαστικό. Σε ένα άθλημα που περιλαμβάνει κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο. Τρίαθλο δηλαδή.

Ένας αγώνας τριάθλου, το Ψάθαθλον  έδωσε το έναυσμα για ακόμη μεγαλύτερο πάθος για συνέχεια! Επόμενος σταθμός ήταν ο Μαραθώνιος Αθηνών, ένα εντελώς παλαβό σχέδιο για μένα που έτρεχα μόλις τρεις μήνες αλλά που επιτεύχθη χωρίς κάποιο τραυματισμό.  (race report εδω) Ακολούθησαν κάποιοι αγώνες Τριάθλου όπως το εκπλητικό Τρίαθλο Σύρου, το Semilong Energy  στον Σχοινιά, μια δεύτερη συμμετοχή στο Ψάθαθλον και τέλος ο τρομερός Half Ironman αγώνας μεγάλης απόστασης με όνομα AlmiraMan στην Κατερίνη που μου έδωσε να καταλάβω ότι η δύναμη που κρύβει ο άνθρωπος είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψει σε αυτή, να δαμάσει ΚΑΘΕ αμφιβολία και να ακολουθήσει το όνειρο του!

Κι αυτό θα ήθελα από τον καθένα που έχει διαβάσει τόσο πολύ κι έφτασε ως εδώ. Το να πιστέψει στον ευαυτό του, να βάλει ένα όνειρο, ένα στόχο και με μικρά αλλά σταθερά  βήματα να πάει προς τα εκεί. Ο χρόνος και ο τρόπος δεν είναι εμπόδιο. Η έλλειψη στοχοθεσίας όμως είναι εμπόδιο.

Σας ευχαριστώ ΠΟΛΥ όλους, όσους πιστέψατε στη συμμετοχή και σε εμένα, όσους βοηθήσατε έστω και με ψήφο που ήταν ΠΟΛΥ συμαντική όπως αποδείχτηκε, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσους κάναν το κάτι παραπάνω, όποιο κρίναν ότι ήταν αυτό  που μπορούσαν, το οποίο όμως ... ΔΟΥΛΕΨΕ.

Πάω Κόνα!!!

Και ... εκτός από φωτογραφίες, θα επιστρέψω με  ένα Spectator Racer Report κι ένα βίντεο. Ή δυο. Ένα για τον αγώνα και ένα για τη Χαβάη.


Σας ευχαριστώ όλους για αυτό το ...δώρο!
Απλά εύχομαι να μπορέσω να το ανταποδώσω!

Γιώργος Κοντογιάννης



ΥΓ1: Άγνωστο στοιχείο Νο1. Το κλιπάκι φτιάχτηκε σε ένα τηλέφωνο. Για την ακρίβεια όλα, οι φωτό τα βίντεο, (εκτός από τα clip από την Go-Pro) και η εκστρατεία από ένα τηλεφωνο. Οπότε δεν προσπαθούν  ΟΛΟΙ να  λοκάρουν (target lock) ένα σπάνιο pokemon όταν περπατούν και κρατούν το τηλέφωνο κουνώντας το αριστερά δεξιά. Είναι ίσως γιατί τρέχουν μια ...εκστρατεία που μπορεί να τους στείλει κάπου εξωφρενικά μαγικά και βασανίζονται που δεν πιάνει σήμα το ρημάδι...

ΥΓ2: Άγνωστο στοιχείο 2. Κόστος. Χρειάστηκαν περιπου 5GB δικτυακής κίνησης από το 3G δίκτυο για την διεξαγωγή όλης αυτής της ιστορίας που κατανεμήθηκαν σε fb, viber, Google search, Instagram, Twitter, blogs, forums, messenger &email.

ΥΓ3 : Είστε έμπνευση με όσα σκαρφιστήκατε αυτές τις μέρες για να βοηθήσετε. Είμαι περήφανος για όλους σας και εύχομαι να μπορέσω να το ανταποδώσω το ίδιο αποτελεσματικά :-)

ΥΓ4: Για τη διεξαγωγή αυτής της μάχης δεν έπεσε ούτε ντουφεκιά. Όλα τα πυρά ήταν ενημερωτικά!

ΥΓ5: Όποιο στέλεχος δε βρίσκει το όνομα του παραπάνω είναι διότι δεν έχει αποχαρακτηριστεί το επίπεδο της αποστολής του σε αδιαβάγμητο. (Στείλτε μου Inbox)  

ΥΓ6: Όποιο στέλεχος επιθυμεί μετάθεση σε άλλο πόστο φυσικά μπορεί. Όμως έχουμε μόνο ένα αεροπλανοφόρο για τις εκστρατείες και ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας δε το αφήνει ως αρχαιότερος αξιωματικός εν δράση. Υπάρχουν θέσεις κενές όμως σε άλλες μάχιμες μονάδες :-)
Τζιπ, Τανκ, ελικόπτερα HUEY  Apatche, F-16, Mirage, τορπιλάκατοι, πυραυλάκατοι, αντιτορπιλικά, φρεγάτες, συστοιχίες S300. 

Ποιό ειναι το φόρτε σου εσένα; 💥





Previous
Next Post »

2 σχόλια

Click here for σχόλια
23 Αυγούστου 2016 στις 7:41 μ.μ. ×

είσαι τρελός! χαίρομαι πραγματικά για σένα, λες και πάω εγώ Χαβάη! (τον Ντάνο μην ξεχάσεις να μου φέρεις!)

Reply
avatar
Unknown
admin
23 Αυγούστου 2016 στις 11:14 μ.μ. ×

Ο ένας εκ των δύο στόχων έχει επιτευχθεί με επιτυχία, αλλά δυστυχώς συνεχίζω να αλείφω ακόμα...

Reply
avatar