Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Road to AlmiraMan 6/18


Άλλη μια εβδομάδα προπονήσεων τριάθλου εν όψει Half Iron αγώνα Almiraman, η 6η από τις 18 ολοκληρώθηκαν όχι χωρίς απρόοπτα και όχι χωρίς ανακατωσούρες... 

Τι είναι αυτό το AlmiraMan; 
Πρόκειται για ένα αγώνα τριάθλου αντοχής.

(1900μ🏊,90χλμ🚴🏼 και 21χλμ🏃🏼)





  Στο προηγούμενο επεισόδιο :

Μόλις τελείωσε  η βδομάδα  5/18 της προετοιμασίας μου για το Almiraman. 

Τι είναι αυτό το AlmiraMan;

Πρόκειται για ένα αγώνα τριάθλου αντοχής.

1900μ🏊,90χλμ🚴🏼 και 21χλμ🏃🏼. Την ίδια μέρα. Διαδοχικά.
 😵😳⚡️

Τι λες??? Το έχουμε? Πάμε?






Εισαγωγή. 






Οι προπονήσεις συνεχίζονται με μικρές τροποποιήσεις. Οι 9 προπονήσεις της εβδομάδας γίνανε 8 και ειδικά του ποδηλάτου "κουτσουρευτήκανε" σε διάρκεια λόγω κοινωνικών υποχρεώσεων/γιορτών/γενεθλίων κλπ.

Τελικά φαίνεται πως για να κάνεις ΤΟΣΕΣ προπονήσεις τη βδομάδα χρειάζεσαι και χρόνο πέρα από όρεξη. Oh boy! Και ο χρόνος είναι περιορισμένος κάθε μέρα ενώ δεν είναι λογικό να ξεκινάς κάθε βράδυ προπονήσεις στις 22:30 ενώ χασμουριέσαι και το μόνο που σκέφτεσαι είναι το μαξιλάρι σου. Και άντε να το κάνεις μερικές, μέρες.. αλλά ΟΛΕΣ απλά δε γίνεται. Βιολογικά θες και ένα διάλλειμα, ένα βράδυ να κάνεις ταβανοσκόπηση όπως όλοι οι φυσιολογικοί ανθρώποι.




1. Πρόγραμμα προπονήσεων



Το Πρόγραμμα που είχα για την εβδομάδα 6/18 





ΚολύμπιΠοδήλατοΤρέξιμο
Δ1250m πρωί (300m, 800m, 150m αποθεραπεία)40km απόγευμα
Τ1500m πρωί, (500m ζέσταμα, 16x50m 20''rest, 200m αποθεραπεία)50 min απόγευμα
Τ40km απόγευμα
Π 1500m πρωί (500ζέσταμα, 800m  200m αποθεραπεία)40 min απόγευμα
Π
Σ70 min πρωί
Κ72km πρωί




Βλέποντας το training load των προπονήσεων φαίνεται με μια ματιά ότι οι προπονήσεις τρεξίματος λόγω διάρκειας στη κατηγορία "Demanding" με 3/5 επίπεδο κόπωσης. Και λογικό δεν είναι; Είναι το ίδιο να κάνεις μια ώρα τρέξιμο με μια ώρα ποδήλατο;







Συνολικός χρόνος προπονήσεων 10 ώρες και 43 λεπτά γράφει αλλά δεν είναι οι συνολικοί χρόνοι καθώς σε συγκεκριμένες προπονήσεις έγραφα τη προπόνηση στο V800 αλλά και στο Polar A300 για ένα επερχόμενο Review που ετοιμάζω για τον παλμογράφο αυτό. Οι καθαρές ώρες προπόνησης είναι περίπου 7 ώρες και 37 λεπτά προπόνησης. Δεξιά τα ποσοστά χρόνου προπονήσεων σε κάθε τύπο προπόνησης.





Υπόλοιπα στατιστικά που κατέγραψε η λειτουργία 24/7 fitness tracking του ρολογιού. Μόλις 1 inactivity stamp από καθησιό αυτή τη βδομάδα!



3. Φωτογραφίες από τις προπονήσεις

Καμία φρέσκια φωτό. Αυτή τη βδομάδα δεν είχα και Gopro μαζί στις προπονήσεις. Είπα να επικεντρωθώ στην ... προπόνηση.

4.  "Αστοχίες-υπερβολές" διατροφής (με άλλα λόγια την έσκισες τη δίαιτα Γιωργάκη)


Γιορτές, γενέθλια είχαν αποτέλεσμα μια ας πούμε εβδομάδα "διατήρησης" του βάρους παρά τις προπονήσεις που συνεχίζονται αδιάκοπα. Τι να κάνουμε, μια φορά γιορτάζουν τα παιδιά σου και μια φορά έχεις γενέθλια ο ίδιος. (δυστυχώς διατροφικά πέφτουν όλα την ίδια εβδομάδα και γίνεται του ..εμφράγματος από τη ζάχαρη)


5. Βάρος

98 κιλά. Καμία σαφή ελάφρυνση του χρέους, ε του βάρους εννοώ.


6. Σχόλια για εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται σε σχέση με την αίσθηση/αποτελεσματικότητα/εντύπωση.



Polar V800
Έκανα αναβάθμιση του λογισμικού (firmware update) στο τριαθλητικό ρολόι Polar V800 και  πλέον υποστηρίζει GoPro camera Control λειτουργίες. Ρολόι που έχει κυκλοφορήσει 3 χρόνια πριν και ΑΚΟΜΗ υποστηρίζεται με νέες δυνατότητες, νέες λειτουργίες! Αυτό θα πεις σεβασμός στον πελάτη που έχει επενδύσει τα χρήματα του.
Οπότε πλέον υπάρχει η δυνατότητα να σταματά, να ξεκινά η κάμερα να αλλάζει mode εγγραφής από κάμερα σε βίντεο κλπ από το ρολόι. Και αυτό είναι απόλυτα χρήσιμο αν έχεις τη κάμερα στερεωμένη στο κράνος, στο τιμόνι, κάτω από το παλουκόσελο και θες να τη τηλεχειριστείς -ακόμη και εν κινήσει-.

Τέλειο???
Ναι.

Το όχι και τόσο τέλειο είναι ότι έχω τη GoPro 3 ενώ το update αφορά τη GoPro 4 κάμερα. DAMN!!!  Οπότε ...πρέπει να ανανεώσω τον φωτογραφικό μου εξοπλισμό σιγά σιγά....!!!!!
Δεκτές δωρεές η πωλήσεις παλιάς Gopro 4 σε λογική τιμή για όποιους έχουν πάει ήδη στην έκδοση 5!!! :P

7. Σκέψεις.

Βάσανο οι σκέψεις...    Οι σκέψεις είναι σα μικροί σπόροι που περιμένουν στο χρόνο μέχρι να ωριμάσουν, να ανθίσουν και να υλοποιηθούν.  Όσο επιμένεις σε μια σκέψη και το εξετάζεις έτσι τόσο αυτή παίρνει σάρκα και οστά...

Στο δια ταύτα. Έχω μπει σε σκέψεις να αποδεχτώ τη πρόσκληση μιας διοργάνωσης αγώνα τριάθλου για ένα μεγάλης απόστασης αγώνα εκτός Ευρώπης γεωγραφικά αλλά σε κράτος της Ευρωπαικής Ένωσης. Ωραίος γρίφος?




Εικόνα από τη διαδρομή του ποδηλάτου του συγκεκριμένου αγώνα...


ΟΥΦ και πάλι ΟΥΦ!!!!!!!!!!!!


Αυτά είναι διλλήματα!!!!



8. Έξοδα εβδομάδας.

Αυτή τη βδομάδα είχα έξοδα επισκευών/συντήρησης.

Το ποδήλατο μετά τα brevet και όλα τα χιλιόμετρα του προπονητηρίου έπεσε και σε μια γερή λακκούβα και με μια ακτίνα λιγότερη και κατέληξε στον πάγκο του Θάνου στο Top Cycles. 



Επί την ευκαιρία ευκαιρία ήταν ώρα διορθωθεί το γρου γρου  στις ταχύτητες που δεν έχω καταφέρει να επισκευάσω σωστά όσα βιντεάκια κι αν είχα παρακολουθήσει. Ξέρεις πως είναι τα ντεραγιέ. Αν δε ξέρεις τι κάνεις και πειραματίζεσαι φτιάχνεις εδώ, χαλάει εκεί... Έκαστος στο είδος του. 






Η δικιά μου δουλειά είναι να το καβαλάω όχι να το φτιάχνω :-)  Οπότε για να έχω το απαιτούμενο "Piece of Mind" για τα χιλιόμετρα που έρχονται το άφησα να το φτιάξει ένας ειδικός κι εγώ ας ξαναπιάνω αυτό που κάνω τόσο καλά. Το να του ξαναβγάλω λίγο λίγο τα μάτια  :-)











9. Αγαπημένο τραγούδι Playlist βδομάδας 6/18




Όταν έχεις ακόμη 30 λεπτά ακόμη τρέξιμο και χρειάζεσαι λίγο ακόμη ώθηση... αυτό το κομμάτι είναι ένας τρόπος για να σταματήσεις να σκέφτεσαι το χρόνο που απομείνει...


Στο επόμενο επεισόδιο :


4o almira MAN


Road to Almiraman 7/18


Άλλη μια εβδομάδα προπονήσεων τριάθλου εν όψει Half Iron αγώνα Almiraman (1900μ🏊,90χλμ🚴🏼 και 21χλμ🏃🏼) , η 7η από τις 18 ολοκληρώθηκαν με μικρο-απρόοπτα όπως έχω συνηθίσει άλλωστε...

Previous
Next Post »