Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!
🇬🇷Marathoner 🏃🏼 Triathlete🏊🚴🏼🏃🏼 AlmiraMan💪🏻 Trumpeteer🎺 Novel Writer 📝 ✨✨✨

Road to AlmiraMan 5/18

Μόλις τελείωσε  η βδομάδα  5/18 της προετοιμασίας μου για το Almiraman. 

Τι είναι αυτό το AlmiraMan; 

Πρόκειται για ένα αγώνα τριάθλου αντοχής.

1900μ🏊,90χλμ🚴🏼 και 21χλμ🏃🏼. Την ίδια μέρα. Διαδοχικά.
 😵😳⚡️

Τι λες??? Το έχουμε? Πάμε?
Προηγουμένως :


Road to AlmiraMan 4/18

Μόλις τελείωσε  η βδομάδα  4/18 της προετοιμασίας μου για το Almiraman. 

Τι είναι αυτό το AlmiraMan;

Πρόκειται για ένα αγώνα τριάθλου αντοχής.

1900μ🏊,90χλμ🚴🏼 και 21χλμ🏃🏼. Την ίδια μέρα. Διαδοχικά.
 😵😳⚡️

Τι λες??? Το έχουμε? Πάμε?Εισαγωγή. 

Μερικές φορές πρέπει να αρχίσεις τις μπουνιές.  Μεταφορικά το λέω, όχι ότι και η κυριολεκτική απόδοση δε λύνει ως ύστατο μέσο προβλήματα όταν έχουν δοκιμαστεί όλα τα πρωτόκολλα κόσμιας συμπεριφοράς.

'Ετσι ακολουθώντας προπονητικές συμβουλές φίλης τριαθλήτριας,  ξεκίνησα να κάνω κολύμβηση με μπουνιές. Κλειστή παλάμη. 0 αντίσταση στο νερό. Το χέρι γλιστρά, βουλιάζεις και δε προχωράς μπροστά. Και όμως με αυτό τον τρόπο σε συνδυασμό με άλλη γωνία του βραχίωνα για το τράβηγμα του νερού πλέον τραβάς το νερό με όλο το βραχίωνα και όχι με τη παλάμη.
Τις πρώτες φορές με κούραζε και δε καταλάβαινα που θα ωφελήσει. Το μαγικό είναι ότι αυτός ο τρόπος δεν κουράζει το χέρι, τουλάχιστον στην ένταση που καταβάλω εγώ προς το παρόν.

Οπότε σταματά η τεχνική "ανεμόμυλος" και προσπαθώ να βελτιώσω τη τεχνική στο κολύμπι.

Α, και ένα άλλο σουπερ "tip". που μου έδωσε ο προπονητής μου. Να μειώσω στο ελάχιστο χτύπημα ποδιών ώστε να μη καταναλώνω οξυγόνο για μια κίνηση που δε θα βοηθήσει τόσο στην ώθηση. Και πέρα από αυτό να μάθω χωρίς πόδια ώστε να έχω "ξεκούραστα" πόδια για τα 2 ακόμη αθλήματα που ακολουθούν στο τρίαθλο, το ποδήλατο και το τρέξιμο.

Πιο κάτω δυο καταγραφές κολύμβησης. Η πρώτη με το γκρι χρώμα είναι πέρυσι με το Garmin 310xt που το είχα σε mode κολύμβησης και σταματούσα με pause/start όταν έκανα στάση στις άκρες της πισίνας.
Με το κόκκινο καταγραφή κολύμβησης φέτος αυτές τις μέρες.Σαφή βελτίωση και υπάρχει ακόμη μεγάλο περιθώριο μόλις φτιάξω ακόμη πιο καλά τη τεχνική ώστε να είναι πιο αποδοτική η κάθε χεριά στο νερό. Φλεβάρης είναι.. ως το Μάη κάτι θα βελτιώσω ε? !!!
1. Πρόγραμμα προπονήσεωνΤο Πρόγραμμα που είχα για την εβδομάδα 5/18 

ΚολύμπιΠοδήλατοΤρέξιμο
Δ(x1)1000m πρωί (300m, 5x100m, 200m αποθεραπεία)32km απόγευμα
Τ(x7)1500m πρωί, (500m ζέσταμα, 4x200m 20''rest, 200m αποθεραπεία)45 min απόγευμα
Τ32km απόγευμα
Π(x4) 1250m πρωί (300ζέσταμα, 8x100m 15''rest, 150 αποθεραπεία)30 min απόγευμα
Π
Σ50 min πρωί
Κ60km πρωί

Το τρέξιμο του Σαββάτου έγινε ξημερώματα Κυριακής 00:18. No comments. 


Συνολικός χρόνος προπονήσεων 14 ώρες και 16 λεπτά γράφει αλλά δεν είναι οι συνολικοί χρόνοι καθώς σε συγκεκριμένες προπονήσεις έγραφα τη προπόνηση στο V800 αλλά και στο Polar A300 για ένα επερχόμενο Review που ετοιμάζω για τον παλμογράφο αυτό. Δεξιά τα ποσοστά χρόνου προπονήσεων σε κάθε τύπο προπόνησης.

Υπόλοιπα στατιστικά που κατέγραψε η λειτουργία 24/7 fitness tracking του ρολογιού. Και ναι, έχω πάρει και 2 inactivity stamps από παρατεταμένο καθησιό αυτή τη βδομάδα!!!3. Φωτογραφίες από τις προπονήσειςPolar A300 σε προπόνηση στο προπονητήριο
Καίγοντας ακόμη ένα λάστιχο στο CycleOps Fluid2
Polar V800. Πέρασμα από την Αμαλίας και στάση στη Βουλή για μια αναμνηστική
Τρέξιμο στην αερόβια ζώνη με το Polar M400. (φωτό από το Μπαρουτάδικο - Αιγάλεω)

4. Διατροφικό πλάνο αλλά και "αστοχίες-παραλείψεις-υπερβολές"


Είμαι σε μια φάση άρνησης να καταπιεστώ ΚΑΙ με το φαγητό. Κάνω 9 προπονήσεις την εβδομάδα και λέω να κάνω ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα διατροφικά.


Γιορτάζει η κόρη σου και δε θα φας ένα γλυκάκι? Ή έστω δυο? Απλά αδιανότητο!


5. Βάρος

Θέλω να πετάξω τη ζυγαριά από το παράθυρο. Νομίζω χρειάζομαι ένα λιπομετρητή και όχι ζυγαριά. 


6. Σχόλια για εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται σε σχέση με την αίσθηση/αποτελεσματικότητα/εντύπωση.

Ξαναέβαλα τις αερόμπαρες στο ποδήλατο. Πρέπει να συνηθίσω σε αυτή τη στάση για να είμαι έτοιμος για τη μεγάλη δοκιμασία της μέρας του αγώνα. 90χλμ σε αερόμπαρες, γίνεται?  Θα δούμε! 
7. Σκέψεις.

Σε λίγες βδομάδες σταματά το χτίσιμο αερόβιας βάσης και ξεκινούν διαλλειματικές ασκήσεις για αύξηση ταχύτητας. Που σημαίνει παλμούς ...στο θεό.  Άρα.. πρέπει να κάνω ένα αναλυτικό καρδιολογικό έλεγχο για λόγους ασφαλείας πρωτίστως αλλά και για να κάνω την εγγραφή στο AlmiraMan αλλά και στο 2nd Trimore Syros Triathlon που θα γίνει τον Ιούνιο.8. Έξοδα εβδομάδας.

Άλλη μια ανέξοδη εβδομάδα όσον αφορά το τρίαθλο, εξοπλισμούς, αγορές, υπηρεσίες κλπ.9. Αγαπημένο τραγούδι Playlist βδομάδας 5/18Power Slave.  Ως σκλάβος πια της προπόνησης ... ταίριαξε απόλυτα!


Μια εβδομάδα αργότερα :


Road to AlmiraMan 6/18


Άλλη μια εβδομάδα προπονήσεων τριάθλου εν όψει Half Iron αγώνα Almiraman, η 6η από τις 18 ολοκληρώθηκαν όχι χωρίς απρόοπτα και όχι χωρίς ανακατωσούρες... 

Τι είναι αυτό το AlmiraMan; 
Πρόκειται για ένα αγώνα τριάθλου αντοχής.

(1900μ🏊,90χλμ🚴🏼 και 21χλμ🏃🏼)Previous
Next Post »