Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Great Escape - The Circus



Ένα βράδυ στο τσίρκο του Great Escape. Μια βραδιά φόβου και τρόμου ...




















Η αναζήτηση για δωμάτια Escape Rooms με οδήγησε στο Circus. Τα θετικά σχόλια φίλων που το επισκέφτηκαν και διασκέδασαν στο "τσίρκο" ήταν αρκετά για να τους εμπιστευτώ και να παώ.



Έτσι μετά από ένα απλό booking για το δωμάτιο μέσω του site, βρέθηκα με δυο φίλους να περνάμε τις πύλες του Great Escape στη Λεπενιώτου 12 στο Ψυρρή.

















Χαρακτηριστική η εικόνα στη βιτρίνα της εταιρίας : CAN I PLAY WITH YOUR MIND ???


Σε προδιαθέτει αμέσως για το τι είδους παιχνίδι θα κάνεις εκεί μέσα!!!!


MIND Games !









Μπαίνοντας στο δωμάτιο του παιχνιδιού μας εξήγησε ένας νεαρός από το προσωπικό σύντομα τις απαραίτητες οδηγίες για το πως θα παίξουμε το δωμάτιο, τι επιτρέπεται και τι όχι, πως δουλεύει ένα συγκεκριμένο περιστροφικό λουκέτο, τι απαγορεύεται να κάνουμε, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουμε "Brute Force Attack" τεχνικές Hulk που κάναμε στο στρατό και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Μυαλό, σκέψη, συνεργασία, λογική και λίγο ίσως επιδέξια χέρια, αυτά χρειάζονται μόνο.

Και τέλος μας εξήγησε και για το κουμπί πανικού που μπορείς να πατήσεις και να σταματήσεις τη συμμετοχή σου στο δωμάτιο. Πάντα υπάρχει μια πιθανότητα να σε πνίξει η ατμόσφαιρα του  ζωντανού Τσίρκου και να θελήσεις να βγεις πριν σε κατασπαράξει τηρώντας την έξυπνη ρήση   "Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ"!!!








Ο νεαρός μας αφηγήθηκε το σεναρίου του δωματίου πριν κλείσει απότομα τη πόρτα και μας αφήσει σε ένα απόκοσμο σκότεινο δωμάτιο :

Στο Τσίρκο δεν υπάρχει πολυκοσμία. Ούτε ουρές. Και η είσοδος είναι δωρεάν. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον μέρος. Κάτι παράξενο συμβαίνει. Τόσο παράξενο που αντί να διασκεδάζεις εσύ μαζί του, διασκεδάζει αυτό μαζί σου. Διασκεδάζει παίζοντας με το μυαλό σου.
Συμβαίνει κάτι που σε κάνει να ανατριχιάζεις…. 













Η δράση ξεκίνησε με εμάς να ψάχνουμε το δωμάτιο, ένα δωμάτιο χειρομαντίας και χαρτομαντίας. Αφίσες με φάτσες που σε κοιτούν απόκοσμα ήταν περίτεχνα φωτισμένες ώστε να φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Συνδιάζεις κάρτες ταρώ, βάζεις λογική, βρίσκεις κωδικούς και προχωράς. Και εκεί που νομίζεις ότι τα κατάφερες και άνοιξε ένα περασμα στον τοίχο βρίσκεσαι εγκλωβισμένος και πρέπει να βρεις ένα τρόπο να συνεχίσεις στο κύριο χώρο.





Η δράση εξελίσεται με γρίφους που μπορούν να δουλευτούν παράλληλα σε πολλά σημεία έτσι ώστε όλοι να είναι απασχολημένοι και να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Βοήθεια δωματίου.


Αααα, τι ωραία! Δεν υπάρχει βοήθεια. Όχι τουλάχιστον κατά παραγγελία. Δεν ζητάς βοήθεια, δεν προβλέπεται. Πρέπει να συνεχίσεις να προσπαθείς. Όμως υπάρχει ο game master του δωματίου που σου δίνει ένα hint όταν έχεις εξαντλήσει το ψάξιμο και έχεις δοκιμάσει ότι φαινόταν λογικό ως τότε.  Αλλά κι αυτό με το σταγονόμετρο. Δεν ένιωσα πως έπαιξα υποβοηθούμενα το δωμάτιο και το χρειάστηκα σε 3-4 φορές μόνο.

Μόνο περίεργο ήταν τα λίγα δευτερόλεπτα εμφάνισης της βοήθειας. Με το που άκουγες τον ήχο ΕΠΡΕΠΕ να τρέξεις να δεις την πολύτιμη φράση βοήθειας. Αλλιώς την έχανες. Σατανικό;



Τώρα το τι υπάρχει μέσα στο δωμάτιο του Τσίρκου? .... Έχεις βρεθεί σε τσίρκο? Όλα τα παιχνίδια του τσίρκου. Τα οποία καλείσαι να παίξεις και σε αυτό το δωμάτιο για να προχωρήσεις...

Με μια μόνο διαφορά ....

Ο ήχος που ακούγεται.

Ακούς ένα 8bit ηλεκτρονικό τραγούδι από παλιό ηλεκτρονικό Sega - Nintendo (με μπλιπ μπλιπ) που επαναλαμβάνεται κάθε λίγα λεπτά και κάθε φορά το ακούς όλο και πιο τρομακτικό...




O χρόνος τελειώνει και φυσικά πρέπει να κινηθείς γρήγορα.  Καταφέραμε να βγούμε στο 56ο λεπτό αφήνοντας και 4 λεπτά ασφαλείας.

Advertisement



Γενική εντύπωση 

Ήταν όλα τέλεια. Κατάλληλος και επαρκής φωτισμός, Game Play, αρκετά διακριτική βοήθεια από τον Game master, ήχοι που φτιάχναν τρομακτική ατμόσφαιρα στο στοιχειωμένο τσίρκου συνθέταν ότι χρειαζόσουν για να "χαθείς" για λίγο μέσα σε ένα δωμάτιο πριν αποδράσεις.

Το ευχαριστήθηκα όσο κανένα δωμάτιο μέχρι στιγμής.


Μοναδικό σημείο που θα ήθελα να προσέξει η εταιρία είναι λίγο η ηχομόνωση (όσο είναι εφικτό) καθώς οι φωνές από το πάνω δωμάτιο άλλων μανιασμένων Escapers έφασε σε εμάς κάποιες στιγμές αποσυντονίζοντας μας. 


Χωρίς δεύτερη κουβέντα είναι ένα πολύ πολύ καλό entry level δωμάτιο με λογικούς γρίφους που θα παίξει και θα ευχαριστηθεί και ένας αρχάριος παίκτης και θα αντλήσει πολύ ευχαρίστηση από αυτό.
















-----------------------------

Δείτε ακόμη κι άλλες εμπειρίες από παιχνίδια Escape Rooms : 


Room 201 : World of Magic



Στο σαλόνι του Μάγου Saga έχουν βρεθεί τα τελευταία 500 χρόνια γνωστοί ταχυδακτυλουργοί αλλά και μεγάλοι μάγοι! Μετά από ένα λάθος ξόρκι, έχεις παγιδευτεί στο χρόνο! Φτάσε στο θρόνο του μεγάλου Μάγου, βρες σε ποια ημερομηνία βρίσκεσαι και πάρε το κλειδί για την επιστροφή σου στην πραγματικότητα. Κάποιοι από την ομάδα σου μπορεί να εξαφανιστούν... Μπορεί όμως να είναι και αυτοί που θα σε σώσουν! Αληθινά μαγικά τρικ και μυστικά ξόρκια(!) θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή...




Room 101 : The Dead Diva's Room


Μια ιστορία εξιχνίασης φόνου σε ένα καμαρίνι...








Master Clue - DEFCON 2



Brain Train day !!!!

Άλλη μια εμπειρία δωματίου απόδρασης.

Master Clue DEFCON 2


H Αμερική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού !

Μπορείς να τη σώσεις?











Previous
Next Post »