Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Master Clue DEFCON 2




Brain Train day !!!!


Άλλη μια εμπειρία δωματίου απόδρασης.

Master Clue DEFCON 2


H Αμερική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού !

Μπορείς να τη σώσεις?










Βράδυ Μ. Πέμπτης βρεθήκαμε μια μεικτή παρέα έμπειρων και μη και επισκεφτήκαμε το Master Clue. Στόχος το να παίξουμε το δωμάτιο Defcon 2. 


Σενάριο δωματίου Defcon 2

H Αμερική βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού !

Μπορείς να βοηθήσεις?

Μια βλάβη στα αμυντικά συστήματα μιας μυστικής στρατιωτικής βάσης απειλεί να την καταστρέψει. Το κτήριο έχει εκκενωθεί αλλά οι εγκαταστάσεις κρύβουν ένα θανάσιμο βιοχημικό όπλο το οποίο αν απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα πιθανότατα θα σημάνει και το τέλος ολόκληρης της ηπείρου! Ο στρατός αποφασίζει να στείλει μια επίλεκτη ομάδα άρτια εκπαιδευμένων ατόμων όπου έχουν στην διάθεση τους ελάχιστο χρόνο να παρακάμψουν τα συστήματα ασφαλείας και να μεταφέρουν την κάψουλα με το θανατηφόρο όπλο σε ασφαλές περιβάλλον προτού να είναι αργά…
Άραγε… θα τα καταφέρουν ???

Διάρκεια : 80 min
Αριθμός ατόμων : 3 – 6
Επίπεδο δυσκολίας : 10/10


Υποδοχή - Επεξηγήσεις

Το προσωπικό μας υποδέχτηκε με πολύ κέφι και πιάσαμε μια πολύ ωραία κουβέντα μέχρι να μαζευτούν όλα τα μέλη της ομάδας. 

Δόθηκαν όλες οι απαραίτητες επεξηγήσεις που για νέους παίχτες πρέπει να δίδονται όπως για παράδειγμα "το χειριστήριο του κλιματιστικού είναι το χειριστήριο του κλιματιστικού και δε σχετίζεται με την υπόθεση του δωματίου", ή "αν τραβάς το συρτάρι και δεν ανοίγει μη βάλεις όλη σου τη δύναμη για να το καταφέρεις να ανοίξεις". Όλα αυτά τέλος πάντων που πρέπει να λέγονται πριν καθώς υπάρχουν και φρέσκιοι παίχτες που δε ξέρουν πως να κινηθούν σε ένα τέτοιο δωμάτιο και δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία του τι επιτρέπεται και τι όχι.


Δράση δωματίου Defcon 2

Το πρώτο δωμάτιο που μπήκαμε, το εισαγωγικό ήταν ένα κλασσικό γραφείο. Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε στο κυρίως δωμάτιο χρησιμοποιώντας οτιδήποτε υπάρχει εκεί. Φοριαμούς, φακέλους, έγγραφα, αποκρυπτογραφήσεις στοιχείων, χρηματοκιβώτιο ηλεκτρονικό που δε θα μπορούσες να το ανοίξεις στην τύχη μαντεύοντας κωδικούς. Και φυσικά το οτιδήποτε βρήκαμε μέσα σε συρτάρια και στον εξοπλισμό του δωματίου. (για ευνόητους λόγους δε μπορώ να πω περισσότερα)

Το καταφέραμε όμως και περάσαμε στο κυρίως δωμάτιο. Ένα στρατιωτικό δωμάτιο ελέγχου. Και με το που μπαίνουμε μέσα, κλείνουν τα φώτα και συναγερμός μέχρι να απενεργοποιήσουμε το συναγερμό και να ανάψει το φως. Και τι άλλο θα μπορούσε να δυσκολέψει τη κατάσταση στα σκοτάδια?





ΜΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟΥΣ !!!!! 
Ώρα να αναφωνήσω στα Αμερικάνικα "Ο ΕΜ ΤΖΙ"

Ω ρε φίλε, εκεί σε εκείνο το δωμάτιο είχα μπει σε Mode κινηματογραφικής δράσης. Πανικός να ψάχνουμε κουτιά, ράφια, συρτάρια για να κλείσουμε τον καταραμένο συναγερμό που άρχισε να μας τρυπά τα αυτιά.  Οι καπνοί να δυσκολεύουν την όραση, να πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο ενώ ουσιαστικά βλέπαμε από το λιγοστό φως που είχαν οι διακόπτες και κάποια μικρά μικρά φώτα ασφαλείας του δωματίου.

Και μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα ο χρόνος να κυλά σα νερό ενώ οι γρίφοι να είναι High Tech που θα ταίριαζαν σε ταινία Mission Impossible.









Κάπου εκεί όμως τελείωσε ο χρόνος και δε τα καταφέραμε να βγούμε έγκαιρα.

Θέλαμε περίπου 10 λεπτά ακόμη και από ότι μας είπε η κοπέλα που χειρίστηκε το δωμάτιο.





Συμπέρασμα - Γενική εντύπωση


Το δωμάτιο ήταν στο περισσότερο του τμήμα γραμμικό. Έβρισκες κάτι, σε οδηγούσε σε κάτι ακόμη, τα παλιά στοιχεία μπαίναν στην άκρη και υπήρχε μια συγκεκριμένη ροή.  Παρότι μας είπαν ότι σε κάποιο σημείο μπορούν να γίνουν παράλληλα δυο διεργασίες ταυτόχρονα μάλλον δε το κάναμε και ασχοληθήκαμε με μια αλληλουχία σε όλη τη διάρκεια. 

Το ότι είμασταν 5 άτομα νομίζω δημιουργούσε μια μικρή όχληση καθώς έπρεπε να συννενοηθούν όλοι αυτοί για το τι έχουν βρει. 

Όπως όλα τα δωμάτια χρειάζεται μια πολύ καλά δεμένη ομάδα για να το ευχαριστηθεί κανείς γιατί τα μικροπροβλήματα ηγεσίας δημιουργούν στιγμές έντασης και τελικά χάνεις χρόνο.

Όμως ήταν πολύ ατμοσφαιρικό με μιλιταριστικό στυλ και σίγουρα αν βρεθείς με μια αποφασισμένη παρέα είναι πολύ καλή ιδέα για να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου σε αυτό!!!






Δείτε ακόμη : 


Room 201 : World of Magic



Στο σαλόνι του Μάγου Saga έχουν βρεθεί τα τελευταία 500 χρόνια γνωστοί ταχυδακτυλουργοί αλλά και μεγάλοι μάγοι! Μετά από ένα λάθος ξόρκι, έχεις παγιδευτεί στο χρόνο! Φτάσε στο θρόνο του μεγάλου Μάγου, βρες σε ποια ημερομηνία βρίσκεσαι και πάρε το κλειδί για την επιστροφή σου στην πραγματικότητα. Κάποιοι από την ομάδα σου μπορεί να εξαφανιστούν... Μπορεί όμως να είναι και αυτοί που θα σε σώσουν! Αληθινά μαγικά τρικ και μυστικά ξόρκια(!) θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή...




Room 101 : The Dead Diva's Room


Μια ιστορία εξιχνίασης φόνου σε ένα καμαρίνι...











Previous
Next Post »