Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

50 λεπτά latin VS 60 λεπτά ποδήλατο



50 λεπτά στο παρκέ ! Αποφάσισα να καταγράψω το μάθημα του Latin (ναι, έχω κυλήσει στην αποτελεσματικότερη μορφή διασκέδασης τον χορό όπως έγραψα εδώ) με το τριαθλητικό μου ρολόι V800 και να αναλύσω τα αποτελέσματα.




Στη πρώτη καταγραφή μια εβδομάδα νωρίτερα χωρίς τη ζώνη παλμών ο υπολογισμός της δραστηριότητας έδειξε καύση 158 θερμίδων (και 78% αυτών καύση λίπους) :




Αυτή την Τετάρτη όμως, 11 Οκτώβρη, μαζί με τη ζώνη, το αναλυτικό γράφημα των παλμών είναι το ακόλουθο με υπολογισμένες θερμίδες 184kcal:

Latin dance with Polar V800


Πραγματικά δεν ανέβαιναν οι παλμοί ενώ περίμενα ότι θα είναι πιο έντονη άσκηση. 

Βέβαια δε φταίει κανείς άλλος, εγώ φταίω που 5 φορές την εβδομάδα κάνω προπονητήριο και μένω 45-60 λεπτά σε ζώνη 2 καύσης λίπους και έχω συνηθίσει σε σταθερή ήπια ένταση. 

(η επόμενη εικόνα είναι από μια πρόσφατη καταγραφή στο προπονητήριο)



Note to self :   τώρα που τα συγκρίνω...  50 λεπτά χορός (μεικτό, επίδειξη τεχνικής και χορός) και 60 λεπτά προπονητήριο μας κάνουν ... 178kcal το πρώτο και .... 708 (daaamn!) kcal το δεύτερο....!





Παρόλα αυτά, είναι τόσο διασκεδαστική διαδικασία, μαθαίνεις νεά πράγματα, χορούς που δε τολμούσες ποτέ να φανταστείς ότι θα ...βημάτιζες!



The show goes on !!!


To Latin my friends !










SaveSave
Previous
Next Post »