Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Μια Σπαρτιάτισσα ξαναγεννιέται στο Spartan Race Greece στη Σπάρτη

Η Αναστασία Μεγρέμη πήρε μέρος στο Spartan Race Greece, τον αγώνα ανωμάλου δρόμου μετ'εμποδίων που ήρθε και στην Ελλάδα και πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη 4-5 Νοεμβρίου και κατενθουσιασμένη μου έδωσε μια μίνι συνέντευξη για την εμπειρία της! 

A Spartan is Re-Born.








- Τι σε έκανε να γραφτείς στον αγώνα εμποδίων Spartan- Η αλήθεια είναι ότι τυχαία βρήκα ένα βίντεο, και από τότε δε μπορούσα να σταματήσω να το σκέφτομαι. Μ' αρέσουν τα δύσκολα αθλήματα. Κατάγομαι από το Γύθειο (το οποίο είναι πολύ κοντά στη Σπάρτη) όποτε είχα έναν παραπάνω λόγο να πάρω μέρος.


- Τι περιλάμβανε η προετοιμασία σου και πόσες ώρες αφιέρωνες ανά ημέρα και συνολικά την εβδομάδα;
- Σίγουρα πολύ γυμναστική και εννοείται μαζί με καλή διατροφή. Έπρεπε να βελτιώσω πολύ την φυσική μου κατάσταση και εννοείται να συγκεντρωθώ στην ενδυνάμωση. Τρέξιμο, TRX, cross training, βάρη κλπ. Ευτυχώς βρήκα ένα πάρα πολύ καλό γυμναστήριο στο οποίο πηγαίνω ακόμα. Στην αρχή πήγαινα 3-4 φορές τη βδομάδα για μια ώρα, μετά κάθε μέρα και κάποιες φορές έκανα διπλές προπονήσεις. Οπότε καταλαβαίνεις οι ώρες ήταν πολλές.


Sparta Race Greece - Αναστασία


- Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος σου φόβος;
- Ο μεγαλύτερος φόβος ήταν ότι δε θα καταφέρω να τερματίσω, ο,τι κάποια εμπόδια απλά δε θα μπορούσα να τα περάσω. Χαίρομαι που απέδειξα ότι έκανα λάθος που φοβόμουν.


- Ποιο εμπόδιο σε δυσκόλεψε περισσότερο στον αγώνα;
- Σίγουρα το προτελευταίο με το σχοινί. Γλιστρούσε πάρα πολύ και τσάκισα και λίγο τα γόνατα μου. Το προσπάθησα όμως μέχρι τέλους μέχρι που κατέληξα στα burpees.


- Θα ξαναπάρεις μέρος σε αντίστοιχο αγώνα Spartan ή άλλο αγώνα εμποδίων το επόμενο διάστημα;
- Για άλλο αγώνα εμποδίων δε ξέρω. Αναλόγως με το τι θα εμφανιστεί, αλλά μιας και η διοργάνωση έκανε συμβόλαιο με τη Σπάρτη, εννοείται του χρόνου θα ξαναπάω, ίσως προσπαθήσω στη πιο δύσκολη κατηγόρια ή ποιος ξέρει, ίσως και όλο το trifecta!


-Ποια είναι τα επόμενα αθλητικά σου σχέδια;
-Συνεχίζω στο γυμναστήριο που πηγαίνω κανονικά, που είναι και ο λόγος της επιτυχίας μου στο Spartan. Από κει και πέρα θα προσπαθήσω να επανέλθω στον τομέα του καράτε.

Spartan Race Greece - Λίγο πριν τον τερματισμό


Spartan Race Greece - Medal


Τι περιλάμβανε ο αγώνας Spartan Race ?

Τρέξιμο σε χωματόδρομο σε λόφους και δίπλα στον ποταμό Μια σειρά από εμπόδια καθώς και πολλές σωματικές δοκιμασίες όπως να τραβήξεις ή να σηκώσεις βαριά αντικείμενα, να κρεμαστείς, να σκαρφαλώσεις, να ισορροπήσεις, να συρθείς και να μην σταματήσεις μέχρι τη γραμμή τερματισμού!

Δείτε το βιντεο-κλιπ από τον αγώνα Spartan Race Greece και τις δοκιμασίες του










Previous
Next Post »