Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Στόχοι για το 2023


Πως μπορεί να προχωρήσει κανείς χωρίς πλάνο; Έχει πλάκα η μέθοδος ΚΤR (κουτουρού) αλλά δεν είναι σίγουρο ότι οδηγεί κάπου. Οπότε... τι να κάνουμε; Ας θέσουμε στόχους.






Στόχοι για το 2023. Δεδομένου του ότι  ο χρόνος είναι δεδομένος, για να πετύχεις κάτι πρέπει να "ξεκλέψεις" χρόνο από κάτι άλλο που ήδη τρώει δυσανάλογα πολύ χρόνο.

Οπότε σε αυτή την μικρή αυτοαπολογιστική ανάρτηση (μόνο εγώ με διαβάζω, οπότε ας τα γράψω για να τα θυμάμαι) θα πραγματευτώ το τι θέλω να αυξήσω και τι να μειώσω προκειμένου να πετύχω μια πιο γεμάτη χρονιά από άποψης δημιουργικότητας.

Σα να έχω μπροστά μου μια ιδεατή κονσόλα με ποντεσιόμετρα σε κάποια θα αφαιρέσω χρόνο ο οποίος θα προστεθεί σε κάποια άλλα.

Λίγο περισσότερο :

  • Τρομπέτα. Καθημερινά κάνω κλίμακες και ασκήσεις αλλά νομίζω περισσότερο ευχαριστιέμαι το αποτέλεσμα όλης αυτής της συνεχόμενης επαφής με το μουσικό όργανο σε μια δημόσια παράσταση όπως η παρακάτω που ήταν να βρίσκομαι live στην ορχήστρα μιας παράστασης. 


  • Πιάνο.  Καθημερινή 20-25λεπτη πρακτική. Περνούν μέρες που δεν παίζω ούτε νότα. Σίγουρα ΚΑΘΕ μέρα υπάρχουν 20 λεπτά να μπουν κάποιες ασκήσεις, κλίμακες στο πιάνο. 20 λεπτά είναι αρκετά για να έρθει η έμπνευση για κομμάτια όπως αυτό το "A melody for the lady in Green


  • Monero.  Καθώς ο κόσμος μας γίνεται ένα λιγότερο ελεύθερο τοπίο με διεθνείς οντότητες αλλά και τοπικές μαφίες που επιθυμούν περισσότερο έλεγχο του καθενός από εμάς, ως ελάχιστη πράξη αντίδρασης και αντιστάθμισης των επερχόμενων κινδύνων θα ασχοληθώ εκτενέστερα με το Monero. Στόχος να αναπτύξω περισσότερο το website στο οποίο γράφω για το Monero. Τι είναι αυτό το διαολοMonero και τι ακριβώς πρόβλημα προσπαθεί να επιλύσει? Σσσσ.... θα μας ακούσουν. Περισσότερα γράφω ΕΔΩ.




  • Άθληση. 2020-2021-2022 ήταν μια συνεχιζόμενη καταστροφή αλλά και η αλλαγή τρόπου ζωής με τα μπιστημονό-πνευστα "κλειδαμπαρώματα" και όλα τα σχετικά έφερε κάποιες δυσμενείς συνέπειες για τη φυσική κατάσταση  (των περισσοτέρων από ότι παρατηρώ) καθώς μεγάλα διαστήματα κολυμβητήρια, στίβος, σχολή χορού ήταν κλειστά ή δυσλειτουργικά (τρέξιμο στον στίβο με...ραντεβού και Rapid test...) αλλά είχαμε και το θεϊκό να χρειάζεσαι sms για να βγεις να κάνεις ποδήλατο.       Επιστροφή στην άθληση λοιπόν. Καθημερινή με μέτρο και με συνέπεια.



Για να γίνουν όλα τα παραπάνω χρειάζονται :

  • Λιγότερη σπατάλη χρόνου σε τηλεοπτικές σειρές. Είδα εκεί εποχές κορωνο-καραντίνων όσα δεν είχα δει δεκαπέντε χρόνια. Αρκετά.  Στόχος για θέαση μόλις μιας ταινίας 90 λεπτών ανά εβδομάδα και ως εκεί.
  • Λιγότερο Youtube.  Το σατανιασμένο youtube έχοντας ψυχαναλύσει ΠΛΗΡΩΣ τι θέλω και τι όχι, τι με τραβά και τι όχι, μου προτείνει πράγματα που ΔΕΝ μπορώ να αρνηθώ να δω ή να κρυφοκοιτάξω.  Ευτυχώς δεν έχω βάλει το διάολο το τικι-τόκι που είναι πραγματικά μια ΜΑΥΡΗ τρύπα προσωπικού χρόνου, το ultimate hack για να γίνει κανείς γηραιότερος απλά βλέποντας γατάκια ζωάκια ή νεανίδες να λικνίζονται ή αμάξια να κάνουν πλαγιολισθήσεις, μοτοσικλέτες να κάνουν άλματα, μάγους να κάνουν τρυκ.   ΜΑΚΡΙΑ. Όχι άλλο. Ο χρόνος δεν πρέπει να σπαταλιέται έτσι. Κανείς δεν θα μας τον επιστρέψει όταν όλες αυτές οι πλατφόρμες μας τον κλέβουν λίγο λίγο καθημερινά.  
  • Λιγότερο ξενύχτι. Το ξενύχτι μπορεί εκείνη τη στιγμή να είναι τρόπον τινά ευχάριστο καθώς μπορείς να ευχαριστηθείς την απόλυτη ησυχία της νύχτας για κάποιες εργασίες που απαιτούν διαύγεια και συγκέντρωση αλλά δεν έρχεται χωρίς αντάλλαγμα. Το αντάλλαγμα είναι ότι η επόμενη μέρα ξεκινά πολύ πολύ πιο αργά και χάνεις το πρωινό φως που θα μπορούσες να εκμεταλλευτείς για πρωινή γυμναστική για παράδειγμα η μια πρωινή βόλτα. 



Αυτά θα είναι αρκετά για το 2023.  "Άθληση, Crypto και Μουσική". Δεδομένου του ότι o κόσμος των crypto έχει κάτι εθιστικό και η άθληση παράγει ενδορφίνες που σε ενθουσιάζουν κάθε φορά θα έλεγα ότι το παραπάνω τρίπτυχο είναι τα δικά μου sex, drugs and Rock n' Roll!

Και όπως τραγουδούσε ο Ian Dury :
Here's a little piece of advice
You're quite welcome it is free
Don't do nothing that is cut price
You know what that'll make you be
They will try their tricky device
Trap you with the ordinary
Get your teeth into a small slice
The cake of liberty
Sex and drugs and rock and roll...

Previous
Next Post »