Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

33ος Μαραθώνιος Αθηνών. 9 μέρες πριν


Έχουν μείνει μόλις 9 ημέρες για τον μέγα αγώνα της χρονιάς, έναν αγώνα που με έβαλε σε μια ρουτίνα 5 προπονήσεων ανά εβδομάδα τις τελευταίες 18 και που κατάφερε να βάλει και ένα φρένο στην όρεξη αλλά και στη διατροφή.

Ήταν αμέτρητες οι φορές που άφησα κάτω μια λιχουδιά γιατί είχα να πάω για τρέξιμο σε μια-δυο ώρες και ήξερα ότι το λαδερό κομμάτι πίτσας, ή μια σοκολατί λιχουδιά θα μου βγαίναν από τη μύτη μετά το τρίτο χιλιόμετρο. Όσες φορές υπέκυψα βέβαια εις τον γαστρονομικό λιγουροπειρασμόν και  δε τήρησα τον κανόνα αυτό, βρέθηκα να το πληρώνω εν κινήσει με καούρες, βαρύ στομάχι, φούσκωμα και λοιπά προβλήματα που κάποιες φορές ματαίωσαν ή ελάττωσαν τη προγραμματισμένη διάρκεια της  προπόνηση. 

Θυμάμαι χαρακτηριστικά πόσο με πείραξε ένα πιάτο αρακά μια ώρα πριν το τρέξιμο ένα μεσημέρι του Αυγούστου. Ναι, έκανα και τέτοια, έτρεξα και με 36 βαθμούς μερικά μεσημέρια. Το ξέρω ότι δε πάω καλά και η αυτογνωσία αυτή είναι ένα βήμα προς την αυτοβελτίωση! :P  Ας επιστρέψω λοιπόν στο θέμα. Στο 4ο κμ εκείνο το μεσημέρι σήμαινε συναγερμός, MayDay, Sos, ξέρεις πως είναι αυτά και έκανα το καλύτερο χιλιάρι σε 5λεπτά μόλις για να φτάσω οριακά προς νερού μου.

Πολλές περικοπές, πολλές βραδιές με προπόνηση, πολλά βράδια να βρίσκομαι ακόμη σε ένταση ως τις  τη νύχτα από τα πολλά km, εννοείται και πάμπολες απουσίες σε κοινωνικές μαζώξεις που αναβλήθηκαν ή δεν γινόταν να πάω.

Γιατί όταν κάνεις προπόνηση μαραθωνίου πρέπει να ανεβάσεις τα χιλιόμετρα που τρέχεις ανά εβδομάδα. Και να ακολουθήσεις κάποιο πρωτόκολλο φυσικά. Άρα δε σε παίρνει να κάνεις πολλές τροποποιήσεις, ή να χάσεις προπονήσεις γιατί δε θα μπορείς να φτάσεις το στόχο σου που είναι να κάνεις ένα 30ρι τέλη Σεπτέμβρη και μετά να μειώσεις το μήκος των long run σταδιακά ως τη μέρα του αγώνα.


Και τώρα μένει το ερώτημα που ακόμη δεν μπορώ να απαντήσω καθώς δεν έχω τέτοια εμπειρία. Μπορώ να το κάνω? Και ακόμη καλύτερα :

Μπορώ να το κάνω χωρίς να χτυπήσω τον "τοίχο" ???

Για τους δρομείς ο "τοίχος" είναι ένα σημείο που δε μπορείς να κουνηθείς, περπατήσεις βήμα πόσο μάλλον να τρέξεις γιατί έχεις στερέψει από ενέργεια και πέφτεις κάτω μέχρι να συνέλθεις.


Ο τοίχος έρχεται στο 30κμ λένε...
θα δούμε..
Ραντεβού σε 9 μέρες....



  

.



Previous
Next Post »

4 σχόλια

Click here for σχόλια
30 Οκτωβρίου 2015 στις 5:39 μ.μ. ×

αντε καλη επιτυχια! σημασια εχει να τρεξεις..

Reply
avatar
Memaria
admin
31 Οκτωβρίου 2015 στις 9:49 μ.μ. ×

Καλή επιτυχία θα ευχηθώ και καλή δύναμη!!

Reply
avatar
31 Οκτωβρίου 2015 στις 10:36 μ.μ. ×

Σ' ευχαριστώ άσωτε!!! Να'σαι καλά! :-)

Reply
avatar
31 Οκτωβρίου 2015 στις 10:39 μ.μ. ×

Ευχαριστώ πολύυυυ!!! Θα τη χρειαστώ!

Reply
avatar