Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

CycleOps Fluid2 ή CycleOps Tempo Fluid?


CycleOps Fluid2 ή CycleOps Tempo Fluid?












Ενώ η ζωή συνεχίζεται με τη γη να γυρίζει γύρω από τον ήλιο με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο κι εμένα να ψάχνω λίγο ελεύθερο χρόνο να ολοκληρώσω μισοτελειωμένα Review που έχω υπό επεξεργασία στο πρόχειρο, προκύπτουν ερωτήματα αναγνωστών για παλιότερα review.

Έτσι ένας ανώνυμος αναγνώστης έκανε το ακόλουθο ερώτημα (μέσω της κόκκινης φατσούλας στα δεξιά του site που μπορεί να αφήσει κάποιος feedback μαζί με ερωτήσεις και το email του) αλλά δεν άφησε email για να μπορέσω να απαντήσω ιδιωτικά μαζί του.



Το ερώτημα του αναγνώστη :




Καθώς όμως θα περιμένει μια απάντηση πιστεύω πως αξίζει μια ανάρτηση για αυτόν ειδικά.

Έχει διαβάσει προφανώς το πολύ αναλυτικό (φωτογραφίες + βίντεο δοκιμής φασαρίας) Review του CycleOps Fluid 2 και αναρωτιέται αν αξίζει η αγορά του CycleOps Tempo Fluid.


Έτσι όπως το βλέπω εγώ διαβάζοντας τα Specs στο επίσημο site της CycleOps σε σχέση με τη τιμή του, το Cycleops Tempo fluid πρόκειται για κάποιο entry level προπονητήριο υγρού με μειωμένη μέγιστη αντίσταση σε σχέση με το Fluid 2. Κάτι το οποίο όμως δε το βρίσκω κακό ειδικά για απλούς ποδηλάτες/χομπίστες σαν και του λόγου μας.  Είναι λογικό κι επόμενο από την τιμή του άλλωστε ότι  δεν απευθύνεται στον αθλητή που θέλει να κάνει προπόνηση ανηφόρας με την μεγαλύτερη δυνατή αντίσταση και θέλει πραγματικά κάτι που να εξομοιώνει πολύ αντίσταση.

Το διάγραμμα αφορά το Fluid2 ενώ για το πιο απλό Tempo Fluid η εταιρία δεν έχει αντίστοιχο διάγραμμα. (προφανώς κρίνοντας από την τιμή του που έιναι στα 2/3 του μεγαλύτερου Fluid2 είναι υποδεέστερη


Το Tempo fluid ως ένα entry level προπονητήριο απευθύνεται όμως σε όλους τους απλούς ποδηλάτες της διπλανής πόρτας που επιθυμούν κάτι αθόρυβο για να κάνουν προπονήσεις και να μένουν σε φόρμα όταν ο καιρός δεν επιτρέπει μετακινήσεις στους δρόμους λόγω των καιρικών φαινομένων.




Στο κυρίο ερώτημα του τώρα για το αν αξίζει η αγορά του για 150 ευρώ.
Με ένα σύντομο scoutzoψάξιμο δείχνει ότι η φτηνότερη λιανική χωρίς μεταφορικά από Ελλάδα είναι λίγο κάτω από τα 200ευρώ.








Δεδομένου της εφόρου εγγύησης που δίνει η CycleOps στους μηχανισμούς φρένων των προπονητηρίων της (με την αγορά απόδειξης) θα το παζάρευα λίγο ακόμη και θα το έπαιρνα.



Φυσικά οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλές φορές αξίζει η έρευνα σε μεταχειρισμένο εξοπλισμό σε αγγελίες (car.gr & xe.gr, ποδηλατικά forum όπως το podilates.gr  ή fb group αγγελιών) αλλά και έρευνα στις  εκπτώσεις (σε αντίστοιχες περιόδους Sales που βάζουν πραγματικές εκπτώσεις) στα Αγγλικά site (Wiggle, Chainreaction, Evancycles) που στέλνουν Ελλάδα χωρίς κόστος εκτελωνισμού/αποστολής.





Previous
Next Post »

2 σχόλια

Click here for σχόλια
Unknown
admin
25 Οκτωβρίου 2017 στις 4:21 μ.μ. ×

Καλησπερα,
ωραια τα λες,οπως παντα.
αλλα μια σημειωση οτι στο scroutz δεν βρισκεις και παντα τις καλυτερες τιμες.Μου εχει τυχει να αγορασω απο καταστημα το οποιo δεν ειναι στο scroutz και ειχε την καλυτερη τιμη.
Απλα θελω να πω μην κανουμε και το scroutz σημειο αναφορας.
Α' και ενα site στο εξωτερικο οπου εχω βρει φοβερες τιμες με ελαχιστα μεταφορικα ειναι επισης και το www.startfitness.co.uk.

Γενικα επιλεγω τις αγορες μου απο site απο το εξωτερικο γιατι εδω εχει παραγινει το κακο με τις απιστευτα ακριβες τιμες που παιζουν οταν ο βασικος ειναι στα 400 ευρω και κατι.
Παντος επι του θεματος με ενδιαφερει και εμενα ενα trainer και θα παρακολουθω τις συζητησεις κλπ.
Καλη συνεχεια.

Reply
avatar
25 Οκτωβρίου 2017 στις 5:42 μ.μ. ×

Καλησπέρα Βασίλη κι ευχαριστώ για το σχόλιο σου που με βρίσκει σύμφωνο απόλυτα. Σίγουρα στο Scoutz (site συγκρισης τιμών) δε βρίσκεις τις καλύτερες τιμές πάντοτε καθώς εκεί έχουν παρουσία ορισμένα μόνο από τα ποδηλατάδικα με φυσική παρουσία και ως κανονικά ποδηλατάδικα αλλά υπάρχουν και πολλά άγνωστα e-bike-shops που λειτουργούν ως αποθήκες και πουλάνε μέσω του scroutz η του site τους. Απλά εκεί παίρνεις μια πρώτη γεύση τιμών πριν βγεις στο σεργιάνι για τα διάφορα website των Ελληνικών ποδηλατάδικων και δυστηχώς αυτό το σεργιάνι είναι μεγάλο και όχι βέβαιο καθώς δεν είναι σίγουρο ότι υπάρχουν επικαιροποιημένες ποσότητες/διαθεσιμότητες και πρέπει να πάρεις και τηλέφωνο να δεις οτι υπάρχει το προιόν... τουτέστιν θα σου πουν βεβαίως και το έχω και εννοεί το παραγγέλνω τώρα από την αντιπροσωπεία (που άγνωστο αν το έχει σε στοκ) κλπ κλπ. Και κάπως έτσι λειτουργεί η ούτως η άλλως δύσκολη αγορά στους δύσκολους αυτούς καιρούς, ποιό μικρό μαγαζί μπορεί να στοκάρει τόσο υλικό με ότι ρίσκο έχει αυτό; Το Site που λες δε το είχα υπόψιν αλλά θα το εξερευνήσω. Αναφέρομαι σε αυτά που έχω χρησιμοποιήσει και είναι ήδη γνωστά στους ποδηλάτες. Καλή συνέχεια και καλή αγορά όταν το αποφασίσεις! (ρίξε μια ματιά προς Άνοιξη και για αχρησιμοποιήτα μεταχειρισμένα, δε βολεύει/αρέσει σε όλους τους χρήστες η άσκηση με προπονητήριο)

Reply
avatar