Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Είναι τα Social Media μια από τις μορφές του "Θηρίου"?

Αποφάσισα ποιο θα είναι το επόμενο μου παράλληλο επάγγελμα το προσεχές διάστημα.
Ερασιτέχνης ερευνητής θεωριών συνομωσίας.










Στο κλιπ που θα ήθελα να δείτε λίγο όλοι οι φίλοι μου, ο Chamath Palihapitya, πρώην στέλεχος στο fb ... απολογείται για το πως είναι βέβαιος πλέον ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως το περίμενε, με τα ψηφιακά εργαλεία που αναπτύχθηκαν (social media) να καταστρέφουν σε παγκόσμιο επίπεδο τις κοινωνίες, επηρεάζοντας τους ανθρώπους με απρόβλεπτο μη-επιθυμητό τρόπο.




O Chamath καλεί μάλιστα τον κόσμο σε αποχή από τα social media για ένα διάστημα, καθώς τα εργαλεία αυτά καταστρέφουν τη κοινωνική συνοχή, εθίζουν τον κόσμο σε μια σταθερή αναζήτηση ντοπαμίνης που τους παρέχεται με τη συγκέντρωση θετικών αντιδράσεων (like, καρδούλων, thumb up κλπ) θέτοντας τους δίχως να το αντιλαμβάνονται εγκλωβισμένους σε ένα φαύλο κύκλο αναζήτησης της επόμενης δράσης που θα έχει ένα ανάλογο επιθυμητό αποτέλεσμα. Χωρίς να το καταλαβαίνουν, συμπληρώνει, οι μάζες, "χειραγωγούνται και προγραμματίζονται".


Τα λόγια του "If you feed the beast, that beast will destroy you" μου φέρνουν στην εικόνα κάτι συνθήματα με σπρέϊ που έβλεπα στα 20 και γελούσα : "Το ίντερνετ είναι το θηρίο". Τώρα όμως δε μπορώ να γελάσω το ίδιο. Ίσως σοβάρεψα. Ίσως.. καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοεί ο Chamath καθώς κι εγώ ανά περιόδους νιώθω σούπερ εξάρτηση από όλα αυτά.


Η ζωή όμως είναι εκεί έξω και όχι σε μια οθόνη, σε εικονικές φιλίες & σε μια virtual τρόπο ζωής.


Θα βγω εκτός ...δικτύου για λίγο καιρό εννοώντας το fb.







Τα συγγραφικά μου καθήκοντα στο blog "Απογείωση", το προσωπικό αποθετήριο αποδελτιωμένων αναμνήσεων συνεχίζονται.
Previous
Next Post »

1 σχόλια:

Click here for σχόλια
22 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:13 μ.μ. ×

καλες γιορτες και απογεθωσεις

Congrats bro ασωτος γιος you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar