Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Review Casio G-Shock DW-9000 Surf edition


Για να πας πίσω τον χρόνο χρειάζεσαι μια χρονομηχανή ή ένα ... vintage ρολόι!












Μια τέτοια χρονομηχανή είναι .. ένα ρολόι 2 δεκαετιών! G-Shock DW-9000 SurfIng  edition.  Το ρολόι είναι μοντέλο του 1997 και το έχω από το 2001. Λειτουργεί ακόμη πολύ καλά 18 χρόνια μετά. 


Έχει δοκιμαστεί στον αέρα στις πτήσεις με το αλεξίπτωτο, στη θάλασσα τα καλοκαίρια αλλά και σε πισίνες κολύμβησης, σε πολύ κρύο στο Snowboard, σε πολύ ήλιο και ζέστη στις παραλίες. Εννοείται και σε πιο βαριές δουλειές στο κτήμα (ξύλα στο δάσος, λιοστάσι, χωματουργικές εργασίες). Ουσιαστικά οπουδήποτε δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω άλλα πιο ντελικάτα ρολόγια που φοβόμουν μη χαθούν/χαλάσουν/σπάσουν.











Μετά από 18 χρόνια έχουν σβηστεί  τα μαύρα γράμματα στη προστατευτική κάσα, το πράσινο χρώμα έχει ξεθωριάσει και πήρε μια κιτρινωπή όψη και το λουράκι έχει σκληρύνει και έχει χάσει την ελαστικότητα του. Απόλυτα αναμενόμενο, τα παλιά πλαστικά στερεοποιούνται ή αποσαθρώνονται αναλόγως το υλικό που είναι φτιαγμένα. :-)





Μικρό το κακό βέβαια, θα παραγγείλω ένα εύκαμπτο nylon λουράκι από το internet να είναι πιο άνετο :-)





Πίσω όψη. Το πλαστικό λουράκι περνά από δυο οδηγούς και αυτό το κάνει πιο ασφαλή καθώς μια βίαιη πρόσκρουση στη θάλασσα (στο Surf) το περισσότερο που θα κάνει θα είναι να σπάσει τον ένα οδηγό από τους δυο ή να ξεκουμπώσει το αξονάκι του και όχι να χαθεί το ρολόι ολόκληρο. Το ενιαίο λουράκι δίνει μια άνεση στο ρολόι να κυλά ελαφρά μπροστά πίσω στον καρπό μέσα από δυο πράσινους οδηγούς και να αποσβαίνει έτσι και κάποια χτυπήματα χωρίς να συγκεντρώνεται η αντίσταση στα στηρίγματα. Σε περίπτωση βίαιου χτυπήματος το ρολόι θα μείνει στο χέρι καθώς συγκρατείτε από δυο οδηγούς και είναι ελάχιστες η πιθανότητες να σπάσουν ταυτόχρονα. Ίσως μόνη περίπτωση να χαθεί αυτό το ρολόι στη θάλασσα είναι να χαθεί από σαγόνια καρχαρία. Μαζί με το χέρι.




Έτσι είναι τα G-Shock. Ανθετικά σε ακραίες συνθήκες. Στο παρακάτω βίντεο μπορεί να δει κάποιος μερικά από τα τεστ τα οποία υποβάλλονται πριν βγουν στη μαζική παραγωγή...


Βρε... που να τα χτυπάς με σφυρί όπως στο παρακάτω βίντεο ... αντέχουν ...













Λειτουργίες.

Ρολόι. 

Τι ρολόι θα ήταν χωρίς ..ώρα?  Έχει λοιπόν 24ωρο και 12ωρο αν σε βολεύει να βλέπεις pm και am. εμένα που δε με βολεύει γιατί πρέπει να μεταφράζω συνέχεια στο μυαλό μου p.m. & a.m, δηλαδή Post & Ante Meridiem (πριν και μετά το μεσημέρι) 
24ωρο μη τρώμε τα νιάτα μας σε μεταφράσεις λατινικών :P

Ηχητικό έναρξης νέας ώρας

Σε κάθε νέα ώρα που ξεκινά το ρολόι κάνει ένα μπιπ και έτσι καταλαβαίνεις τη νέα ώρα που μπήκε χωρίς να κοιτάξεις. Απενεργοποιείται φυσικά. :-)

Αντίστροφη χρονομέτρηση.

Στην αντίστροφη χρονομέτρηση ανάβει η ένδειξη Surfing καθώς μετρά ώστε να υποδεικνύει το χρόνο που βρίσκεται κάποιος στο νερό. Μπορεί να μετρήσει ανάποδα από 1 έως 60 ακέραια λεπτά και στα 30 τελευταία χρησιμοποιούνται τα γραφικά animation στο πάνω τμήμα της οθόνης.





Ξυπνητήρι

24ωρο ξυπνητήρι που χτυπά με 2 επαναλαμβανόμενα ηχητικά σήματα ανά δευτερόλεπτο για 20 δευτερόλεπτα.





Χρονομέτρηση.

Η χρονομέτρηση με ακρίβεια εκατοστού του δευτερολέπτου μπορεί να μετρήσει μέχρι 23:59:59 ώρες πριν ξεκινήσει από την αρχή αν ξεπεραστεί ο χρόνος αυτός.













Casio G-Shock Dw-9000 module 1627

Back-lite φως οθόνης.


Το φως στο παλιό ρολόι αυτό έχει σταματήσει να λειτουργεί μια τριετία τώρα και η ετυμηγορία στο service της Casio έδειξε ότι δεν ήταν επισκευάσιμη η βλάβη στο ELA. Οπότε το ρολόι συνεχίζει να λειτουργεί ικανοποιητικά σε μέρη με φωτισμό μόνο.


Αναλυτικό εγχειρίδιο λειτουργίας

Casio G-Shock 1627 module operation manual






Θα έπαιρνα άλλο G-Shock?

Φυσικά! Έχω ήδη παραγγείλει ένα αυτές τις μέρες και το περιμένω :-)


Για πολύ καλές προσφορές για τέτοια σούπερ ανθεκτικά ρολόγια Casio G-Shock κλικ στη σελίδα του ευρωπαϊκού Amazon.co.uk


Previous
Next Post »