Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Οι παλιές αγάπες παίζουν δυνατά


Οι παλιές αγάπες παίζουν δυνατά και δε σε αφήνουν να τις ξεχάσεις.
Μπορείς? Όχι.  Όχι για πολύ. Όχι για πάντα. Έτσι ακούγοντας μερικά jazz swing τραγούδια στο ραδιόφωνο η φωνή της με τάραξε για ακόμη μια φορά.


Σκεφτόμουν πρόσφατα ότι πράγματα που κάνεις σε νεαρή ηλικία και σε ευχαριστούσαν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι και τώρα θα σε ευχαριστούν και θα σε γεμίζουν εξίσου.  Ένα από αυτά που έκανα μικρός καθημερινά ήταν το ποδήλατο το οποίο ξαναβρήκε τη θέση του πίσω στη ζωή μου και εκτός από μεταφορικό μέσο εξυπηρετεί  κι άλλους σκοπούς όπως αναψυχή και γυμναστική.


Το άλλο ήταν η τρομπέτα.
Μετά από καιρό βγήκε από το χρονοντούλαπο που παρέμενε και παρότι οξειδωμένη εξωτερικά και ταλαιπωρημένη από δέκα χρόνια συνεχούς χρήσης παραμένει ακόμη  αξιόμαχη.




Κόστιζε 25000 δραχμές και την αγόρασα με συγχρηματοδότηση από γονείς (το προσωπικό μου ΔΝΤ) καθώς είχα μαζέψει μόνο τα μισά από δώρα παππούδων και θείων. Εποχές που τα λεφτά είχαν αξία και που ένα πεντοχίλιαρο (15 ευρώ στην τωρινή εποχή) ήταν παντοδύναμο.
Αγοράστηκε το σωτήριο έτος 1990  όταν έπρεπε να αλλάξω μουσικό όργανο στη φιλαρμονική και θα έπρεπε να προσκομίσω το δικό μου. Στη φιλαρμονική ξεκίνησα να βασανίζομαι με το πεντάγραμμο το 1988 με ένα απλό κόρνο που ποτέ δε συμπάθησα αλλά ήταν μια αρχή να κάνεις υποστήριξη στις κυρίαρχες μελωδίες των κλαρινέτων, σαξοφώνων και των τρομπετών.

Η τρομπέτα μετά από τόσα χρόνια, πλέον χρήζει σοβαρής αισθητικής συντήρησης  και μερικές μικροεπισκευές θα βελτιώναν λίγο και τον ήχο.







Λένε ότι το σαξόφωνο έχει το πιο παθιάρικο ήχο πνευστού. Περί ορέξεως τρομπέτα. Συγκεκριμένα θα έλεγα ότι ο ήχος του πάθους είναι το ενσαρκωμένο σε νότες άυλο όραμα του μουσικού μελοποιημένο ευγενικά ώστε να αγγίζει τις ευαίσθητες καρδιές -αρχίζοντας από τη δικιά του-.

Έτσι παρ' όλη την έλλειψη εξάσκησης τα τελευταία χρόνια με μεγάλη χαρά διαπίστωσα ότι μπορώ ακόμη να παίξω βασικά πράγματα χωρίς να τα "εκτελέσω" και τέλος πάντων μου φαίνεται πως ακούγεται ακόμη ... καλά!!!

Φτάνουν τα λόγια. Ας μιλήσουν τώρα τα ηχεία!

enjoy!



Previous
Next Post »

2 σχόλια

Click here for σχόλια
4 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:32 μ.μ. ×

φυσικα κια παιζουν δυνατα
και οχι μονο παιζουν αλλα μας σωζουν

Reply
avatar
4 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:03 μ.μ. ×

Αδυνατώ να διαφωνήσω! Καλησπέρα Άσωτε!

Reply
avatar