Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Πως θα ήταν να ζούσες με 75 πράγματα?

Πως θα ήταν άραγε να ζεις με 75 πράγματα?
Θα ήταν ΕΝΤΕΛΩΩΩΩΣ αντίθετο με αυτό που ζούμε όλοι μας τώρα!!!!
Δηλαδή μια καταναλωτική ζωή με πληθώρα αντικειμένων που συνήθως μένουν αχρησιμοποίητα και πετιούνται μετά από λίγη χρήση ή μερικά χρόνια όταν πια έχεις ξεπεράσει την ανία να τα βλέπεις και σου προκαλούν πια αποστροφή. Βέβαια πολλές φορές το σύνολο της σαβούρας που συγκεντρώνουμε γίνεται το υπόβαθρο του οπτικού μας πεδίου ενώ τα τετραγωνικά των δωματίων τείνουν να μειώνονται . Σχεδόν δε καταλαβαίνουμε Πότε και πως μαζεύονται όλα αυτά. Σα να το κάνουν επίτηδες με κάποιο μαγικό και περίεργο τρόπο....

Δε ξέρω αν βαριόμαστε εύκολα και αλλάζουμε συνεχώς συνήθειες και χόμπι ή απλά συγκεντρώνουμε πράγματα από διάφορες δραστηριότητες. Μια πρόσφατη επίσκεψη στη ταράτσα μου έδωσε σε ένα λεπτό εικόνες από το παρελθόν. Πειστήρια ότι παλιότερα, κάπου, για λίγο, για πολύ, τα χρησιμοποίησα κάπου αυτά.
Είδα μια παλιά σκουριασμένη τρομπέτα, 2 πολύφωτα, 2 ρακέτες τέννις, ένα αλεξίπτωτο πλαγιάς, ένα τηλεκατευθυνόμενο, 1 τιμόνι από Play Station, μια σκηνή για Camping (Οκ, αυτή τη χρησιμοποίησα το καλοκαίρι και λέω να τη χρησιμοποιήσω και το ερχόμενο), 1 Vhf, 2 ζευγάρια μποτάκια και άπειρα μικρά τσουμπλέκια, μπιχλιμπίδια και micro-gadgets που κάτι κάνουν, κάποια δουλεύουν και κάποια όχι και τελικά κάπου μπορεί να χρειαστούν αλλά δε μπορώ να το πω με μεγάλη βεβαιότητα και ελπίδα.

Αυτό που σίγουρα μπορώ να πω είναι ότι πολλοί ζούμε σε ένα σπίτι και θέλουμε άλλο ένα ως αποθήκη για τα δεύτερα και τρίτα πράγματα μας ενώ κάποιοι από μας ζούμε στο μισό μας σπίτι ενώ το υπόλοιπο είναι διακοσμημένο ως αποθήκη.

Δε λέω για τους άλλους. Ας πως τα δικά μου λοιπόν. Αν μετράω σωστά έχω 3 υπολογιστές. Κληρονομιά το παλιό laptop της Κατερίνας κι αφού περίμενα 6 χρόνια να μου πεθάνει το παλιό μου pc τελικά βαρέθηκα αυτή την αργή και μάλλον μάταιη διαδικασία και απλά το πήρα να το χρησιμοποιώ στη δουλειά. Οπότε αγόρασα ένα υπολογιστή χελώνα (δηλαδή οθόνη με υπολογιστή στο καβούκι πίσω) για το σπίτι, για δουλειές αλλά και για να γράφω μισοανόητα email βραδυνές ώρες σαν κι αυτή περιμένοντας να χωνέψω τα άπειρα τορτελίνια που έφαγα με τους κουμπάρους. Αλλά δεν είναι αυτά μόνο, είναι και τα γκάτζετς, όλα αυτά τα διαολοπράγματα που έχεις δώσει τοοοσα λεφτά και περνάει η μπογιά τους και ξεπερνιούνται τεχνολογικά πριν τα χαρείς. Οπότε να σου μια Cannon επαγγελματική, μια olympus μισοχαλασμένη και μια Cannon compact καινούργια. Και τα κινητά τηλέφωνα? Αυτά που τα πας? Έχω το παλιό μου, έχω ένα αντίκα που δουλεύει (Ericcsoon Gf768 μαύρο με πορτάκι 80 ευρώ το πουλάω by the way) και έχω και άλλα 2 εφεδρικά "μήπως" και χαλάσουν τα άλλα για να έχουμε και να υπάρχουν. Αμ πως θα γίνει? Γίνεται να μείνουμε χωρίς κινητό? Όχι.
Δε μιλάω για σκληρούς δίσκους, usb φλασάκια, εφεδρικά πληκτρολόγια και ποντίκια ασύρματα και μη γιατί χάνω το μέτρημα. Και όοοοολα αυτά εννοείται έρχονται με το σόι τους παρέα. Δε γίνεται να τα έχουμε έτσι αλλά όλα θέλουν drivers, CDs, Dvds, κέρατα,καλώδια, αντάπτορες, φορτιστές, αρχ#@δια, μύδια.


Που θέλω να καταλήξω. Ότι χρειάζομαι ότι χρησιμοποιώ καθημερινά. Τα υπόλοιπα απλά υπάρχουν για να με βασανίζουν θυμίζοντας μου πόσο λίγο χρόνο έχω για να ασχοληθώ με όοολλα αυτά. Γιατί πρέπει να κάνεις επιλογές. Ο χρόνος είναι συγκεκριμένος. Δε μπορείς να ασχολείσαι με όλα. Οπότε κάποια μένουν κάτω και γκριζάρουν από τη σκόνη...


Αν τυχόν άντεξες και έφτασες ως εδώ, διάβασε και το παρακάτω άρθρο. Ο τύπος πραγματικά έχει "ελεύθερο το νού του" από όλα τα τεχνολογικά και μη καταναλωτικά κερατιλίκια που μας πνίγουν...


THE FREEDOM OF LIVING WITH 75 THINGS
http://www.farbeyondthestars.com/?p=1086



Γιώργος
Oldest

8 σχόλια

Click here for σχόλια
Venea
admin
28 Αυγούστου 2010 στις 1:24 π.μ. ×

Τρομπέτα?? Ρακέτες?? χαχαχα
Εσύ είσαι χειρότερος και απο μένα!! :p

Reply
avatar
ckarelio
admin
2 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:49 μ.μ. ×

Είπα να πώ μια καλησπέρα, καλωσήρθες στο club :-)

Καλό μήνα :-)

Reply
avatar
Ανώνυμος
admin
6 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:30 μ.μ. ×

Κοίτα, αν λάβουμε υπόψιν το επάγγελμά σου είναι λογικό να έχεις μαζέψει τέτοια σκατολοίδια. Πχ εγω έχω μαζέψει βιβλία....μα να τα πετάξω ούτε λόγος...γιατί μπορεί κάποτε να τα χρειαστώ....

Γενικά είναι στο χέρι μας να κανουμε μια καλή εκκαθάριση στις σαβούρες.

καλως ήλθες....

σίγουρα θα γελάσουμε....

χοχοχοχοχοχο

Reply
avatar
7 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:08 π.μ. ×

@venea
I know. Κι εσύ δε πας πίσω, φροντίζεις να κρατάς αμείωτα το ελεύθερα εμβαδα του σπιτιου αγοράζοντας συνέχεια βιβλία!

Reply
avatar
7 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:09 π.μ. ×

@Christos K
Ευχαριστώ Χρήστο, καλό μήνα και χειμώνα πλέον!

Reply
avatar
7 Σεπτεμβρίου 2010 στις 10:14 π.μ. ×

@coula
Τα βιβλία μη πετάς
γιατί κάποτε θα τ'αναναζητάς!
Πολύ πολύ τσουμπλεκαρία βε αδερφάκι μου. Γιαυτό προσπαθώ να χαρίζω ότι βρίσκω μπροστά μου μπας και αδειάσει ο τόπος. Αλλά λίγο ξεσαβούρινγκ ποτέ δεν έβλαψέ κανέναν!

Reply
avatar
26 Μαρτίου 2015 στις 11:52 π.μ. ×

Για τη τρομπέτα βρήκα πάλι μια χρήση. Να τη χρησιμοποιήσω! :-)
Για τις ρακέτες ακόμη όμως. Αναζητείται συμπαίκτης, γήπεδο αλλά και το σημαντικότερο. Χρόνος!

Reply
avatar