Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Book Ring, μια περιπέτεια για τη φιλαναγνωσία του άλλου

Book ring!

Μου λέει η καλή μου ότι θα πάρει μέρος σε ένα Book ring,

Ψάχνω να δω κι εγώ στο διαδίκτυο  τι είναι αυτό το book ring επιτέλους και το πρώτο που βλέπω είναι αυτό :



 Ααα, πολύ ωραίο φαίνεται! Δαχτυλίδια, καρδιές, αγάπες και βιβλία!

        Και όσο δεν ασχολείσαι καλό είναι. Ξεκινώντας όμως η διαδικασία του Book Ring άρχισε το ξεψάχνισμα των συρταριών για φακέλους. Βρε φάκελος εδώ, φάκελος εκεί, που είναι οι φακέλοι άραγε, κάπου εδώ είχα μερικούς... α να, αυτός εδώ καλός φαίνεται! Τον πιάνει στα χέρια της και τον γυρνάει από την άλλη. Πφφφφ, Ίκα Δυτικής αττικής διεύθυνση τάδα μπλά μπλά  και παραλήπτης ο πεθερός μου. Άχρηστος ο φάκελος, μηδέν πνεύμα ανακύκλωσης  υλικών. Στο κάδο ο φάκελος και πάμε για νέο φάκελο.    Αλλά τι φάκελο? Να μην έχει και κανένα καμία προστασία  μη τυχόν χαλάσει το εξώφυλλο του βιβλίου  στη μεταφορά? Να μην έχει λίγο μπουρμπουλιθρόνι για λίγο  "τσκαπ τσκαπ" όταν δεν έχει τι άλλο να κάνει το χεράκι?

         Οπότε η συνέχεια είναι κάπως έτσι :  "αγάπη μου μπορείς να μου πάρεις ένα φάκελο από το βιβλιοπωλείο"?  1 ευρώ ο φάκελος συν τη ταλαιπώρια να βρεις να παρκάρεις και να περιμένεις στην ουρά όσο ο βιβλιοπώλης έχει μετατραπεί σε μέγα φωτοτυπολόγο και φωτοτυπεί με μανία κάτι αράβικα ποιήματα. (!!!)

        Οπότε μετά τα αράβικα ποιήματα πάμε μετά στο επόμενο σκέλος του Bookring. Το βιβλίο στο φάκελο, διεύθυνση παραλήπτη(τριας για την ακρίβεια) φτου να κολλήσει ο φάκελος και να μου με το φάκελο παραμάσχαλα στα ΕΛΤΑ όλο χαρά και χαμόγελα!  Φτάνω απ'έξω, σκοτάδια μέσα, και ο ήλιος που αντιφέγγιζε, κάτι τα φιμέ τζάμια που βάλαν πρόσφατα και δεν καταλάβαινα τι γίνεται μέσα στα Ελτα. Τι να γίνεται? 3 υπάλληλοι και 60 άνθρωποι σε αναμονή. Και όλοι για να πληρώσουν τη ΔΕΗ ή τον ΟΤΕ ή την εφορία ή το λογαριασμό του κινητού.

      Πολύ ωραίαααα....
      Δε καταλαβαίνω κάτι βρε μοναδικέ μου αναγνώστη. Γιατί τα κάνουν αυτά? Πήγα εγώ ποτέ να στείλω γράμμα στον ΟΤΕ? Πήγα να πληρώσω το κινητό μου στη ΔΕΗ? Είχα ποτέ απαίτηση να στείλω δέμα από την Ευδάπ? Γιατί στο καλό όλες τις πληρωμές των απάντων  πρέπει να γίνονται στο ταχυδρομείο που εξ ιδρύσεως έχει ένα σκοπό μόνο. Να λαμβάνει και να προωθεί δέματα, πακέτα, γράμματα τηλεγραφήματα άντε και καμιά ταχυδρομική επιταγή!

     Στροφή και έξοδος. Πήρα και χαρτάκι προτεραιότητας να έχω όμως για όταν επιστρέψω.  Λατρεύω Book Ring. Book Ring και τα μυαλά στα κάγκελα. Book ring και το επόμενο πακέτο Bookring θα πάει στο μπλέ κάδο στη γωνία του σπιτιού και εγώ θα μιμηθώ ΤΕΛΕΙΑ όμως τη φάτσα του Κινέζου όταν ερωτηθώ σχετικά μετά από το  εύλογο διάστημα μη παραλαβής του πακέτου....

     Οοοοοομμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ!!!  φου φου φου! Οοομμμμμμ!!!!!!! Ηρεμία και ψυχραιμία... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10....
Πουφ και πάλι δεν έγινε κάτι. Τα νεύρα στο ζενίθ οπότε πήγα απέναντι στη καφετέρεια, πήρα ένα δροσερό freddo καπουτσίνο και πήγα στο σχολείο παραδίπλα που είχα να επισκεφτώ για συντήρηση. Μπήκα, χαιρέτησα, άνοιξα το σέρβερ, άνοιξα τα 10 μηχανήματα για συντήρηση, κοίταξα το χαρτάκι, ξεκίνησα τη διαδικασία συντήρησης, ξανακοίταξα το χαρτάκι και αφού σκέφτηκα 5 sec (μερικές φορές συμβαίνει κι αυτό)  ξεκίνησα πάλι φακελοπαραμασχαλέρος  για τα Ελτα. Ευτυχώς περίμενα 2 νούμερα μόνο. Νουμερα ανθρώπινα εννοώ. Ένας που ήθελε να πάρει ένα συστημένο αλλά δεν είχε ούτε ειδοποίηση αλλά ούτε ταυτότητα αλλά επέμενε να το παραλάβει με το έτσι θέλω. Και ένας άλλος που είχε να πληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις και των γειτόνων του και του σογιού του όλου. Μα 12 ξεχωριστοί λογαριασμοί? Ευτυχώς ήρθε η σειρά και πήγα σε άλλο ταμείο γιατί δε ξέρω και γω πόση ώρα ήθελε να τα πληρώσει όλα αυτά... 2,55 ευρώ η αποστολή του φακέλου.

      Λατρεύω το Book Ring το είπα? ααααχ! Αλλά δε καταλαβαίνω γιατί να ξοδεύεις 1 ευρώ για φάκελο, 2,55 για τη μεταφορά και ανυπολόγιστες ποσότητες καντηλιών  λόγω του χρονοφάγου ΕΛΤΑ αντί να συναντηθείς με τον άλλον σε ένα σταθμό του Μετρό να κάνεις το delivery χέρι με χέρι και να πιείς και ένα καφέ να τα πεις με το φίλο σου. Οκ καταλαβαίνω ότι κάποιοι μένουν εκτός αττικής και τα ναύλα είναι πολλά. Ε αυτούς τους βρίσκεις στα διόδια!!!  :-P

     Για να μην αναφέρω και το άλλο ψυχαναγκαστικό της καλής μου που ενώ είναι λιώμα από τον ταρζανούλη και τη ταρζανούλα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει ένα δυό κεφάλαια πριν κοιμηθεί για να προχωράει το βιβλίο και να  φεύγει για τον επόμενο...!!!
     
    Τέλος πάντων δεν έχει νόημα να γκρινιάζω άλλο. Κλείνω γιατί έχω να πάω να πάρω κάτι... φακέλους! Τώρα ξέρω όμως. Θα πάρω 125 φάκελους να μην έχω να πηγαίνω συνέχεια στον Κο Ποιηματοαραβοφωτοτυποπώλη!
Και για τα Ελτά βρήκα λύση. Θα προαγοράσω 1000 γραμματόσημα αν γίνεται να εφευρεθεί η τηλεμεταφορά μέχρι να τελειώσουν να ξεγνοιάσω βρε παιδί μουυυυυ!

;-)

Previous
Next Post »

16 σχόλια

Click here for σχόλια
Amy Petrou
admin
11 Απριλίου 2013 στις 2:22 μ.μ. ×

χαχαχαχαχαχαχαχα δεν θα σε γνωρίσω από κοντά καημένε μου; Αντί να λες ότι βοηθάς στη λογοτεχνική καλλιέργεια του γυναικείου φύλου της χώρας γκρινιάζεις; Για ένα -δυο φακελάκια, τρία καντάρια αραβικά ποιήματα και μερικές δεκάδες νούμερα στα ΕΛΤΑ;;; παπαπαπαπα λοιπόν στο επόμενο bookring (γιατί ναιιιιι θα υπάρχει και επόμενο μουαααχαχαχα) θα σε κάνουμε ringmaster να δεις τι ωραία που θα είσαι και τιμητικό αποστολέα όλων των βιβλίων! το ποδηλατάκι σου και τσουπ! τα εντός Αττικής βιβλία παράδοση κατ' οίκον σου λέει! Ή έχω κι άλλη λύση αμα θές: κρατάς τα ταρζανάκια, στέλνεις την καλή σου εκδρομούλες να παραδώσει τα βιβλία στα διόδια και πίνουμε και τα καφεδάκια μας και τα κρασάκια μας :) εεε;;; καλό;;;; Πάντως να' σαι καλά φανταστική η ανάρτηση πολύ γέλασα!!!

Reply
avatar
Ανώνυμος
admin
11 Απριλίου 2013 στις 2:24 μ.μ. ×

:) Να'σαι καλά καλέ μου άνθρωπε ... ναι υπάρχουν άνθρωποι ... και το αστείο πιο είναι? Επειδη το παλικάρι ο ταχυδρόμος μου, θεωρεί βάρως το bookring αυριο θα πρέπει να πάω και εγω στην ουρά για να παραλάβω!!! :) Σίγουρα τον Φρέντο θα το πάρω πριν φτάσω εκει ... και συμφωνώ μαζί σου ... την επόμενη φορά συναντηση και καφεδάκι!!! Γιατι επόμενη φορά και υπάρχει ... Λατρεύουμε Bookring!!!!

Η παραλυπτης του δέματος!!!

Reply
avatar
Katerina
admin
11 Απριλίου 2013 στις 2:24 μ.μ. ×

Χαχαχαχα είσαι απίστευτος! Σε χάρηκα που το διασκέδασες όμως και δεν χάλασες και το χατήρι της καλής σου ;-)
Την επόμενη φορά πάρε προπληρωμένους φακέλλους από τα ΕΛΤΑ σε Α4 μέγεθος και έτσι δεν θα ταλαιπωρηθείς καθόλου! Με ένα σμπάρο δυό τρυγόνια!
Αααα και θα συμφωνήσω μαζί σου για τη συνάντηση και τον καφέ...οπότε τώρα που άνοιξε ο καιρός ευκαιρία να δούμε και τα σκιούρια!

Reply
avatar
Amy Petrou
admin
11 Απριλίου 2013 στις 2:42 μ.μ. ×

Παρακαλείται ο συντάκτης της παρούσας ανάρτησης να μη ξεμυαλίζει τις συμμετέχουσες στο bookring για καφέδες και λοιπές διασκεδάσεις και αφήνει τις καημένες επαρχιώτισσες συμμετέχουσες μπουκάλα στα χωριά τους να βράζουν στο ζουμί τους! Ευχαριστώ! ;)

Reply
avatar
puccarina
admin
11 Απριλίου 2013 στις 4:03 μ.μ. ×

Και τσούπ τελευταία και καταιδρωμένη ήρθε και η ηθική αυτουργός του δράματος που ζείς καλέ μου φίλε...γιατί ναι εγώ την είχα αυτή την τόσο υπέροχη ιδέα του bookring αυτού... που όπως φάινεται μόνο οι συμμετέχουσες το διασκεδάζουμε και όλοι οι λοιποί δεινοπαθούν....γιατι ναι δεν είσαι μόνος σου σε αυτό αν σε παρηγορεί λιγάκι ... Βλέπεις πολλά XY ανθρώπινα όντα του περιβάλλοντος μας έχουν ακριβώς την ίδια απελπισία κάθε φορά που λέμε ένα κεφάλαιο ακόμα πρέπει να το στείλω μέχρι το τέλος του μήνα στην επόμενη....ή κράτα λίγο τον μικρό να πάω για φακέλους....ή γλυκέ μου πετάξου να τον στείλεις σε μέρες που ληγουν οι περισσότεροι λογαριασμοί! Πάντως το να βλέπω τόσο όμορφα και χιουμοριστικά γραμμένη την αποψη της απέναντι πλευρας με αφυπνίζει λιγάκι ομολογώ αλλά λιγάκι ε μην ξεχνιόμαστε χαχα. Οι καφέδες σαν πρόταση για συναντήσεις και ανταλλαγή των βιβλίων είναι υπέροχη και μην νομίζεις πως δεν θα την προτιμούσαμε αλλά να εισηγηθείς πρώτα να πέσει λιγάκι η βενζίνη ώστε να μην στοιχίζει τελικά ο καφές περισσότερο απ το να αγοράσεις το ίδιο το βίβλιο....βλέπεις απο τις 7 συμμετέχουσες...2 είμαστε στα ξένα (δηλαδή 100 χλμ μακρυά απο το πολιτισμικό κέντρο της χώρας μας :P) και δυσκολευόμαστε λιγάκι...Θα σου πώ λοιπον ένα μεγάααααλο ευχαριστώ που βοηθάς σε αυτό το bookring μέσα απο την καρδία μου και ενα ακόμα μεγαλύτερο που με έκανες να γελάσω τόσο πολύ σημερα με το υπέροχα γραμμένο κείμενο σου! Περιμένω με αγωνία και κείμενο για το πως βλέπει η αντίπερα όχθη και την ενασχόληση μας με τις χειροτεχνίες είμαι βέβαια πως αν γράψεις και κάτι τέτοιο θα αποκτήσεις πολλούς φανατικους συμπάσχοντες αναγνώστες ;)

υγ η μία σκιουράκια....ο άλλος ταρζανάκια...είστε φοβεροί και οι δύο! Ένα φιλί λοιπόν στο τετράγωνο για τα ταρζανοσκιουράκια!

Reply
avatar
11 Απριλίου 2013 στις 8:57 μ.μ. ×

και φαντάσου οι εγώ είμαι στην ίδια γειτονιά με εσάς... δλδ το βιβλίο φεύγει απο Αιγάλεω πάει Πατησια και μετα παλι Αιγάλεω...αλλα εκει να σας ταλαιπωρήσουμε...να σαι καλα που βοηθάς με τον τρόπο σου το bookring και που μας παροτρύνεις να πίνουμε κ καφεδάκι χιιχι

Reply
avatar
12 Απριλίου 2013 στις 11:13 π.μ. ×

Καταιγισμός απαντήσεων!!! Με τιμάτε με τα καλά σας λόγια σας! Χαίρομαι που σας άρεσε και γελάσατε! :-)))

Reply
avatar
12 Απριλίου 2013 στις 11:24 π.μ. ×

Γεια σου Αμαλία, καλώς ήρθες στο ιστολόγιο μου. Δε ξέρω αν θα είμαι καλός για κάτι τέτοιο γιατί δεν είμαι φανατικός αναγνώστης και δεν μπαίνω εύκολα πια στο "mode" ανάγνωσης βιβλίων παρά αν με τραβάει πολύ το θέμα. Πιο πιθανό βλέπω να κολλήσουν τα βιβλία σε μένα και να τα στείλω όλα μαζί στον επόμενο... Ναι, μια καλή λύση είναι να κρατάω τα ταρζανάκια για να έχετε τις καφεδοσυναντήσεις και τα crop και τις κρασοσυνάξεις σας! :-)

Reply
avatar
12 Απριλίου 2013 στις 11:26 π.μ. ×

Γεια σου Ελένη, ναι, καροτσοβόλτα, καφές, βόλτα συνάντηση και ανταλλαγή βιβλίων όλα σε ένα είναι σαφώς καλύτερο και πιο κοινωνικό μιας και που είμαστε -μη ξεχνάμε- κοινωνικά όντα (μη πω ζώα)! :p

Reply
avatar
12 Απριλίου 2013 στις 11:28 π.μ. ×

Γεια σου Κατερίνα! :-)
Ε τι να κάνεις? Όταν δε το αποφεύγεις πρέπει να το διασκεδάζεις τουλάχιστον. Thanx για το tip για προπληρωμένους φακέλους, δεν ήξερα οτι υπάρχουν!
Ναι, σύντομα θα κανονιστεί φαντάζομαι κάτι και θα έρθουμε να σας δούμε! Τώρα που άνοιξε ο καιρός είναι πιο εύκολες οι μετακινήσεις!

Reply
avatar
12 Απριλίου 2013 στις 12:17 μ.μ. ×

Α χα! Ωστέ εσύ φταίς για όλα ε?
Καλημέρα! Να σε ευχαριστήσω για την ευτυχώς αχρείαστη standby ετοιμότητα σας για τυχόν γεράνευση- φροντίδα-περιποίηση καταιδρωμένου ποδηλάτη στη περιοχή της Θήβας τη μέρα εκείνη της ποδηλασίας προς Αταλάντη! :-)
Να μη ξεχάσω να πω ότι έχει σούπερ σουβλάκια ο Αλίαρτος και κάποτε θα φέρω τη φαμίλια όταν τουλάχιστον θα μπορούμε να κρατάμε το καλαμάκι από το σουβλάκι χωρίς στολή full-plate ιππότη (βγάζουν ματια τα καλαμάκια...)

Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση,
ναι θα ακολουθήσει και κάτι σχετικό με το άλλο σας βασικό χόμπι παρωδία όμως, μην περιμένεις αντικειμενική άποψη...

:-)

Reply
avatar
Venea
admin
12 Απριλίου 2013 στις 12:45 μ.μ. ×

Ειδες ε;;; Τι καλη γυναικουλα που εχεις!! Σου εφερε κοσμο! :pp

Reply
avatar
puccarina
admin
12 Απριλίου 2013 στις 4:48 μ.μ. ×

Όποτε θέλετε και είστε έτοιμοι χιχι σφυρίξτε και πάμε για σουβλάκια χιχι πράγματι είναι άπαιχτα!!!!

Παρακαλώ για την αχρειάστη stand by ετοιμότητα αν και νομίζω το μέτρο ήταν μη αναγκαίο διαβάζω τα πας περίφημα με το ποδήλατο 300 βάλε χιλιόμετρα...ούτε στο όνειρο μου δεν θα μπορούσα!!!!

Την ανάρτηση παρωδία αν και μη αντικειμενική εγώ την περιμένω πως και πως και ενημέρωσα και το έταιρο μου ήμισυ σχετικά και την περιμένει λέει και αυτός χαχα

Reply
avatar
puccarina
admin
12 Απριλίου 2013 στις 4:52 μ.μ. ×

και τι κόσμο χαχαχαχα σε λίγο θα μας παρακαλάει να μην τον διαβάζουμε όλες οι τρελαμένες που πλακώσαμε :P

Reply
avatar
26 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:55 μ.μ. ×

Μα τι αγενής είμαι κι εδώ! Χαμπάρι δεν παίρνω που απαντάτε σε παλιές αναρτήσεις! Ευχαριστώ Veneaaaa!

Reply
avatar