Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Scrapbooking από την ανάποδη

Καλημέρα,
     σήμερα η ανάρτηση πραγματεύεται  αυτό το χαριτωμένο χειροεργόχειρο πολλών νεανίδων -αλλά κανενός νέου για κάποιο άγνωστο λόγο- με το οποίο υποτίθεται συνδιάζεις παλιά υλικά και φτιάχνεις κάτι όμορφο και μοναδικό.

      Λέω υποτίθεται γιατί έτσι είναι. Οκ, ίσως υπάρχει μια εξαίρεση -μια όμως μόνο- κάπου στο κόσμο που δεν έχει πληρώσει ΠΟΤΕ για υλικά αλλά μόνο για εργαλεία.  Λογικά αν υπάρχει θα είναι ίσως κάπου στο Νησί του Πάσχα? Κάπου που δε φτάνει το /δίκτυο και ο speedygodgaloδρόμος?


       Ααααχ, δεν υπάρχει αυτό το σκραμπούκι σου λέω μοναδικέ μου αναγνώστη. Το scrapbooking ΔΕΝ είναι scrap-booking. Το λέω κι ας μήν εχει λογική η πρόταση μου.  Σπανίως -  άντε μέχρι δύο φορές το χρόνο να χρησιμοποιηθεί κάτι scrap -για πέταμα ελληνιστή- κι αυτό επειδή ταιριάζει απόλυτα στο έργο ή επειδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί νωρίτερα και έχει πολυκαιριστεί.


    Θέλετε να δείτε λίγο αληθινό scrap-creation ?


;-)


      Scrap-booking για μένα όπως το αντιλαμβάνομαι είναι να πάρεις ένα κομμάτι χαρτόνι από το πιτσόκουτο, μια χαρτοπετσέτα από τα goodys με λίγη κέτσαπ αρτιστικά σκορπισμένη, ένα παλιό γραμματόσημο, το οπισθόφυλλο από κάποιο σχολικό βιβλίο για να κρατήσεις το κουκουβαγιάκι, λίγη λαδόκολλα που έψησες κοτόπουλο, την αναγγελία γάμου της Σκορδάς, δυο σελίδες από το περσινό ημερολόγιο, μια παλιά φωτογραφία, ένα χαρτάκι από αυτά που λένε "αγοράζω χρυσό - μετρητά τώρα" και όλα αυτά εν τέλει να τα κάνεις ένα ωραίο τρισδιάστατο μυρωδάτο πύργο του άιφελ για καπέλο στο σκύλο σου!!!

     Δε ξέρω, νομίζω ότι τα λέω αυτά έχοντας ζήσει λίγο αγκαλιά με το χάος και την αταξία που προκαλεί το συνοθύλευμα των εργαλείων και υλικών. Μα δεν είναι απίστευτο ΠΟΣΑ πολλά μικροεργαλεία έχει αυτό το πράγμα? Πραγματικά είναι εντυπωσιακό να ανακαλύπτεις ότι υπάρχει ψαλίδι να κόβει με σχήμα καρδιογραφήματος! Και κοπτικά που κόβουν ένα σχέδιο ή κάποιο γεωμετρικό σχήμα. Λουλούδι, ζωάκι, μέανδρο, σβούρα και διάφορα άλλα για συγκεκριμένες χρήσεις. Να, για παράδειγμα υπάρχει κουκουβαγιοκόπτης. Σου κόβει κεφάλι, πόδια, φτερά, μάτια, πούπουλα με ένα κλάκ κι εσύ μετά βγάζεις τα μάτια σου να τα συρναμολογήσεις και να τα κολλήσεις να τα κάνεις κουκουβάγια. !!! Μιλάμε πρέπει να έχεις τρελλή υπομονή όμως!

    Με το οικονομικό δε θα ασχοληθώ ούτε μπορώ να  ορίσω το scrapbooking ως σπατάλη τη στιγμή που ευχαριστεί αυτόν που ασχολείται με αυτό για την ευχαρίστηση του.  Όχι γιατί περισσεύουν τα χρήματα αλλά  γιατί είναι καθαρά προσωπική επιλογή πως θα εξαργυρώσει τα χαρτονομίσματα του κάποιος για να τα κάνει αντικείμενα, αναμνήσεις, εμπειρίες, στιγμές...     Για παράδειγμα εγώ δε θα έκανα 100 αγορές των 10 ευρώ  αλλά αντίθετα θα έκανα μία αγορά των 1000 να την ευχαριστηθώ 100 φορές το χρόνο. Τελικά το ίδιο δεν είναι όμως?  Και οι δυο θα ευχαριστηθούμε τα χρήματα μας 100 φορές το χρόνο?


     Ευτυχώς όμως με την ευκαιρία τις αναδιοργάνωσης των δωματίων το σκραμπουκιστάν  μετακόμισε ουόξω από το σπίτι μαζί με όλα του τα παρελκόμενα σε ξεχωριστό χώρο τον οποίο σας παρουσιάζω εδώ :

http://vimeo.com/64375445


Παρουσίαση εργαστηρίου Veneas parody from George Kontogiannis on Vimeo.

Previous
Next Post »

18 σχόλια

Click here for σχόλια
Αννα
admin
19 Απριλίου 2013 στις 4:49 μ.μ. ×

Βρε πήρες άδεια απο το κορίτσι για να μας δείξεις το χώρο του;;;
Ακου αφήνει τα μωρά νηστικάαααα!!!

Reply
avatar
justice
admin
19 Απριλίου 2013 στις 4:59 μ.μ. ×

agapw giorgo!!!!!!!!o logos sou einai ola ta lefta sto post kai vlepontas to video sineiditopoihsa poso mafia eisai!!!

Reply
avatar
19 Απριλίου 2013 στις 5:42 μ.μ. ×

χαχαχαχα!!!!Φοβερός!Σα να ακουω τον αντρα μου που σημερα μου ειπε πως με φοβαται αν κραταω λεφτα γιατι ειμαι χειροτερη κι απο τοξικομανης με το scrapbooking!

Reply
avatar
Myrto
admin
19 Απριλίου 2013 στις 8:20 μ.μ. ×

Πολύ καλή παρουσίαση! Και φοβερά χρήσιμη! Μόνο φαί δεν βρήκαμε! Τες πα τη βολέψαμε με καραμέλες!

Reply
avatar
Amy Petrou
admin
19 Απριλίου 2013 στις 10:25 μ.μ. ×

χαχαχαχα δε ντρέπεσαι καλέ μόνο τους κόπτες δεν έφαγες! Έχω μια απορία... γιατί δεν μπορεί κάποιος να κάνει ποδηλασία με ένα ποδηλατάκι απλό που απλά σπρώχνεις τα πετάλια και τσουλάει, και πρέπει να πάρει ποδήλατα με τζουμπλέκια επάνω, gps, ταχύμετρα, αλουμίνια και δεν ξέρω και τι άλλα και θα λέω μπούρδες χαχαχα!

Reply
avatar
Ανώνυμος
admin
19 Απριλίου 2013 στις 10:42 μ.μ. ×

Χμμμ ... Πουτ δε marshmallow ντάουν!!!! Άτακτο παιδί ... τι θέλεις και ανοίγεις συρταράκια που δεν είναι δικά μου ... και είναι αρκέτοι άνδρες που ασχολούνται με το άθλημα ... http://www.scrapscene.com/2009/04/guest-post-interview-with-male-scrapbookers.html :) :)

Reply
avatar
Ανώνυμος
admin
19 Απριλίου 2013 στις 10:43 μ.μ. × Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
avatar
20 Απριλίου 2013 στις 12:03 π.μ. ×

είχε πολυυυυ ενδιαφέρον η παρουσίαση ενός σκραμπουκοδωματίου απο την αντίθετη μερια.... να σαι καλα που μας κανεις κ γελάμε

Reply
avatar
21 Απριλίου 2013 στις 9:51 π.μ. ×

Καλημέρα κορίτσια! Τώρα βρέθηκε χρόνος να απαντήσω! :-)

Reply
avatar
21 Απριλίου 2013 στις 9:54 π.μ. ×

Ε εντάξει, αν τα παίρναμε όλα κυριολεκτικά θα είμασταν στα μαχαίρια! Άσε που νομίζω ότι θέλουν λίγο δίαιτα γιατί θα γίνουν τα μωρά της Michelin στο τέλος! Άδεια είχα αλλά για αργότερα. Μετά το "συμμάζεμα" του χώρου... ! Αλλά τι αξία θα είχε έτσι? Καλύτερα δεν είναι μια λήψη με λίγο χάος included?

Reply
avatar
21 Απριλίου 2013 στις 9:57 π.μ. ×

Να'σαι καλά Μαρία!!! Μπορώ και χειρότερα! :p

Reply
avatar
21 Απριλίου 2013 στις 9:59 π.μ. ×

Γεια σου christina, ναι είναι νομίζω μια εξάρτηση το scrapbooking. Έχει και 15χιλιάδες εργαλειάκια και άλλα και βάλε υλικά για να ψωνίσεις - δοκιμάσεις και τελικά να χρησιμοποιήσεις... !

Reply
avatar
21 Απριλίου 2013 στις 10:01 π.μ. ×

Γεια σου Μυρτώ, να σου πω, σκέφτηκα λίγο να το "στήσω" το βίντεο και να βάλω κάπου σε ένα συρτάρι ένα πιατάκι με μακαρόνια και κιμά και όλως τυχαίως να πεινάω κιόλας αλλά είπα να μη το κάνω τοοοοοοοοσοοο χύμα! Πάντως τα γλυκά εκεί ήταν και τα έβρισκα σε πραγματικό χρόνο, δεν είχα ξαναψάξει πρόσφατα τι βρίσκεται και πού...

Reply
avatar
21 Απριλίου 2013 στις 10:03 π.μ. ×

Γεια σου Αμαλία,
άστα, τα ποδήλατα κι αν είναι χρηματο-"φάγα"... θες άλλο για πόλη, άλλο για βουνό, άλλο για αποστάσεις, άλλο για ταχύτητες κι αγώνες... άλλα ρούχα για χειμώνα, άλλα για άνοιξη, άλλά για καλοκαίρι... Και τα τσουμπλέκια τα περιφερακά? ένα σκασμό λεφτά. Αμαρτία! Παλιά ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Απλα είχες ένα ποδήλατο για όλες τις χρήσεις. Δηλαδή για βόλτες μόνο. Τώρα έχουν εξειδικευτεί πολύ και έχουν πολλές χρήσεις.

Reply
avatar
21 Απριλίου 2013 στις 10:11 π.μ. ×

Είναι το πρώτο marshmallow που τρώω! Και ερωτώ μα πως θα κάνεις παρουσίαση αν δε ανοίξεις συρτάρια? οέο? Για τους άρρεν άνδρες εννοούσα τους εν Ελλάδι, παγκοσμίως δεν έχω ψάξει τι γίνεται...!

Reply
avatar
21 Απριλίου 2013 στις 10:18 π.μ. ×

Γεια σου Στέλλα, παρωδία ήταν. Νομίζω δε θα μπορούσα να παρουσιάσω κάτι που δε ξέρω! τα μισά αντικείμενα δε ξέρω πως τα λένε και τα άλλα μισά τι κάνουν!

Reply
avatar
Venea
admin
21 Απριλίου 2013 στις 10:35 π.μ. ×

Σειρα μου!!!!!
Εισαι απαρεδεκτος και ολο ανακριβειες!!! Δεν φτιαχνω κερια, φτιαχνω σαπουνια! Ποτε δεν σου ειπα να πας να μου παρεις καλαθια!! Να αφησεις κατω τα σφραγισμενα μου σακουλακια και να παρεις απο τα σκετα για το τοστ σου. Επισης ο κουκουβαγιοκοφτης δεν κοβει πουπουλα (μακαρι να εκοβε)!!


Και το κουμπι.....να το ραψεις μονος σου!!!!
Οριστε μας!!!

Reply
avatar