Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

6 κρίκοι αλυσίδας που συνδέουν τα πάντα

Έξι κρίκοι αλυσίδας που συνδέουν τα πάντα - Έξι ή φτάνει καμιά φορά απλά ένας ?


Ο Frigyes Karinthy το 1929 δημοσίευσε ένα τεύχος με σύντομες ιστορίες ονόματι "Όλα είναι διαφορετικά". Ένα από τα διηγήματα ονοματίζεται "Κρίκοι αλυσίδας". Μέσα στην ιστορία ερευνούσε την αφηρημένη με όρους του φανταστικού υπόθεση ότι ο κόσμος μας συρρικνώνεται όσο η τεχνολογία εξαπλώνονται, όσο τα ταξίδια από χώρα σε χώρα, από ήπειρο σε ήπειρο είναι πιο εύκολα και πραγματοποιήσιμα από ποτέ. Ειδικά στις μέρες μας με το διαδίκτυο η υπόθεση του δείχνει ακόμη πιο αληθινή.
Διατύπωσε μεταξύ άλλων ότι όλοι και όλα συνδέονται μέσω 6 η λιγότερων κρίκων μιας αλυσίδας. Σαν αποτέλεσμα της υπόθεσης πρότεινε να κάνει κάποιος ένα πείραμα για να διαπιστώσει ότι μπορεί να συνδεθεί με οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στον κόσμο μέσω 5 ή λιγότερων ενδιάμεσων ανθρώπων. Όλα αυτά βασιζόμενος στα δίκτυα γνωριμίας που έχει ο κάθε άνθρωπος. Δηλαδή εκλαϊκευμένα να δώσω ένα παράδειγμα : "έχω ένα φίλο που έχει ένα φίλο που έχει ένα φίλο που ο αδερφός του πέταξε στο διάστημα με πύραυλο της Nasa". Κάτι τέτοιο.

Όσο οι ανθρώποι μετακινούνται, ταξιδεύουν, γνωρίζονται και συνεργάζονται με νέους ανθρώπους από κοντά ή μέσω διαδικτύου αυτή η υπόθεση των 6 κρίκων της αλυσίδας είναι απόλυτα επαληθεύσιμη.

Ένα συμβάν των τελευταίων ημερών, το χαμένο Boeing των Μαλαισιανών γραμμών στον Ινδικό Ειρηνικό για παράδειγμα μου θύμισε αυτή την ιστορία των κρίκων και την ανέσυρα.

Ο αδερφός μου έφτιαξε τα ηλεκτρονικά της πλατφόρμας του εξομοιωτή του μοιραίου αεροσκάφους τη πλατφόρμα και είχε φιλικές σχέσεις με τον πιλότο.
Ενδιάμεσοι κρίκοι αλυσίδας από τον πιλότο ως εμένα : Ένας.
για εσένα μοναδικέ μου ξεχασμένε και παραμελημένε αναγνώστη ... Δύο ! Εκτός αν ξέρεις τον αδερφό μου :-)



Εδώ θα βρεις το άρθρο του αδερφού μου για τον πιλότο Zaharie...

Θετική ενέργεια στον πιλότο Zaharie...





Ας ευχηθούμε καλή έκβαση στη μυστήρια αυτή ιστορία που έχει συνεπάρει τα μυαλά όλων...



Previous
Next Post »

4 σχόλια

Click here for σχόλια
ckarelio
admin
19 Μαρτίου 2014 στις 9:50 π.μ. ×

Πολύ μπλεγμένη και περίεργη ιστορία με το αεροπλάνο, πολλά τα σενάρια που βγαίνουν στην δημοσιότητα καθημερινά και συνεχείς αναλύσεις από ειδικούς. Μέχρι να αποδειχθεί οτιδήποτε δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον πιλότο ή οποιονδήποτε από το πλήρωμα για αυτό που συνέβη (ότι και αν συνέβη). Είναι λογικό τα μέσα ενημέρωσης στην προσπάθεια τους να "πουλήσουν" να σερβίρουν διάφορα πιθανά και απίθανα σενάρια σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου. Οπότε καλό είναι να έχουμε υπομονή και να ελπίζουμε οτι θα έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση.

Reply
avatar
24 Μαρτίου 2014 στις 10:48 μ.μ. ×

Ναι, έτσι φαίνεται. Μέχρι να βρεθεί μαύρο κουτί και να αναλυθεί το περιεχόμενο του τα άλλα είναι εικασίες. Εκτός αν υπάρξει παραδοχή ομολογία ότι ---> " το πλι ικι πάν, ιέρχετ σα δω, τφέκα του να πάει καλιά τ' "...

Reply
avatar