Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Apple iPhone 3GS - Πέντε χρόνια στη τσέπη

Άαειιι   φοννν.... μια λέξη που λόγω της ευμάριας, της καλοπέρασης, των παχιών αγελάδων, και της υπερφίαλης δόξας καταναλωτικών προιόντων κατέληξε σε πολλά χέρια Ελλήνων ακόμη και για να χρησιμοποιείται μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις και τίποτα άλλο.
Μόνο για χρήση σε κλήσεις δεν είναι λίγο άσκοπη αγορά; Εδώ μιλάμε για την (κάποτε) αιχμή της τεχνολογίας!!!







Μα κυρά μου, εδώ δεν έχουμε να αγοράσουμε βρακί, το άι φον μας μάρανε θα μου πεις και θα έχεις και δίκαιο. Ερωτώ και απαντώ ο ίδιος επίσης.

Όλα κι όλα, όταν αγόρασα το άιφον, λεφτά ΥΠΗΡΧΑΝ. Τα 510 ευρώ που έδωσα για να το πάρω ήταν πολλά αλλά όχι τόσο υπερβολικά πολλά μπρός σε όλα αυτά τα αμέτρητα πραγματάκια που έκανε αυτό το πράγμα. Και συνεχίζει να κάνει βεβαίως βεβαίως.
Και δεν ήταν υπερβολικά ΚΥΡΙΩΣ για το ότι τα κάνει πέντε χρόνια τώρα και από αυτά τα τέσσερα τα κάνει με αρκετή ταχύτητα και αξιοπρέπεια.  510 ευρώ δια 60 μήνες (5χρόνια * 12 μηνες) μας κάνει 8.5 ευρώ το μήνα, δηλαδή σχεδόν 0,28λεπτά τη μέρα κόστισε η ανά μέρα κατοχή του. (τι κάθομαι και υπολογίζω ο σκρουτζ βραδιάτικα, έρχονται και χριστούγεννα χρονιάρες μέρες παναθεμά με)

Έλεγα ότι λειτουργούσε αξιοπρεπώς τα τέσσερα από τα πέντε χρόνια γιατί από τότε που μπήκε η τελευταία έκδοση του λειτουργικού και συναίνεσα στην εγκατάσταση της, το τηλέφωνο συνεχίζει να κάνει ότι έκανε και πρίν αλλά πλέον το κάνει ασθμαίνοντας, αγκομαχόντας αλλά και με συχνά κολλήματα των εφαρμογών.
Τώρα η συσκευή δε φταίει εννοείται. Τι να σου κάνει κι αυτή όταν την αγόρασες να τρέχει λειτουργικό iOS 3 και πλέον το έχεις αναβαθμίσει στην προτελευταία έκδοση του iOS, δηλαδή την 6 και κάτι.  


Τι το έχει κάνει τραγικά αργό στη τελευταία έκδοση? 
Πιστεύω πως ευθύνεται το iCloud. Κάνεις κάτι και προσπαθεί να το συγχρονίσει με το σύννεφο. βζουυυυυυν!  Βγάζεις μια φωτογραφία και επιτόπου την ανεβάζει στο iCloud. φφφφοοοουυυυυπ!  Κάτσε χριστιανέ μου, εδώ δεν είδαμε αν βγήκε καλή η φωτογραφία, κάνε λίγο κράτει αμέσως να τα συγχρονίσεις όλα με την Αμερική, τα σύννεφα και τα αστέρια.

Δεύτερος ένοχος σε αυτή την τραγική κατάσταση είναι τα προγράμματα επικοινωνίας Viber, Skype και Messenger. Όσο και ελαφριά να είναι, μαζεύονται και στο τέλος η συσκευή τρέχει πιο αργά και από τον Γκάρι το σαλιγκάρι του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Δοκιμασμένα λοιπόν, σε καινούργια εγκατάσταση, το άφησα να συγχρονίσει τα του Icloud και μόλις το έκανε απενεργοποίησα το συχγρονισμό και το τηλέφωνο άρχισε να τσουλάει πάλι. Δε λέω τρέχει. Δεν έχω κι αυταπάτες. Ξέρω πότε κάτι πετάει, τρέχει, τσουλάει σέρνεται ή έχει ...παγώσει.


Αρνητικά σημεία
1. Μετά από όλες τις ενημερώσεις λοιπόν ... το τηλέφωνο δε λειτουργεί σβέλτα όπως τη πρώτη μέρα. Γκρρρ!
2: Η Κάμερα. Η κάμερα από την αρχή δε μου είχε γεμίσει το μάτι. Οι φωτογραφίες ήταν οριακά αποδεκτές ποιοτικά εξ αρχής. Και δε μιλάω για την απουσία του φλας. Ποιος ξέρει από φωτογραφία και ασχολείται με φλας σε μικροσυσκευές; Κανείς. Ο ίδιος ο φακός ήταν ποιοτικά μετριοχάλιας. Κάτι που διορθώθηκε σε επόμενες εκδόσεις από τα iphone 4 και έπειτα.
3. Η Μπαταρία. Εντάξει, έτσι είναι τα smartphones γενικά. Ειδικά όταν τα χρησιμοποιείς και κάθε λίγο ανοίγει η οθόνη και εσύ τα σκαλίζεις για τον ένα ή άλλο λόγο.  Θέλουν μέρα παρά μέρα φόρτιση λοιπόν τα περισσότερα. Ε αυτό θέλει κάθε μέρα, για την ακρίβεια κάθε βράδυ πριν πέσει κι αυτό για ύπνο.
4. Ξυπνητήρι. Το ξυπνητήρι λειτουργεί όταν το τηλέφωνο είναι σε λειτουργία. Και μόνον έτσι. Δηλαδή δε παίζει να ρυθμίσεις ξυπνητήρι και να το κλείσεις μετά από πλήρης φόρτιση έτσι ώστε το πρωί να ξεκινήσει φορτισμένο.


Θετικά σημεία :
Οι πολλαπλοί ρόλοι που έχει και είχα μείνει άφωνος όταν το χρησιμοποιήσει. Άφησα στο σπίτι το GPS, το Mp3 player, το παλιό κινητό και τη φωτογραφική κάμερα. Το βασικότερο όμως που δεν συνειδητοποιήσα ποτέ ήταν ότι δεν χρειάστηκε να κουβαλάω φορητό υπολογιστή εκτός σπιτιού παρά ελάχιστες φορές και για πράγματα που δε μπορείς να κάνεις ούτως η άλλως σε μικρή συσκευή.  Όλα μα σχεδόν όλα όσα θα έκανα με ένα φορητό υπολογιστή μπορούσα να τα κάνω και στο εξυπνόphonο.  Email, browsing, forums, chat, blogging, videos, παιχνιδάκια...    Πλέον τα είχα όλα μαζί σε μια συσκευή νοικοκυρεμένα. Σε μια συσκευή που χωρά στη τσέπη.



Στο μέλλον? Τι θα κάνω? 
Θα αγόραζα iPhone ξανά? Άραγε? Δε ξέρω, δεν ορκίζομαι ούτε και το αποκλείω. Προς το παρών έχω ένα iphone 3GS να "τελειώσω" κι άλλο ένα που έφτασε στα χέρια μου έπειτα από βρισιές κατάρες και οδύνες από τον προηγούμενο αγανακτησμένο χρήστη του. Και τα δυο έχουν αποκτήσει στη δειάρκεια χρήσης τους τα δικά τους κουσούρια. Το ένα έχει ραγισμένο πάνελ οθόνης ενώ το δέυτερο προβληματικό wifi δέκτη. Το πιθανότερο είναι να τα ξαντεριάσω να φτιάξω ένα λειτουργικό iphone πριν ψάξω να δω τι θα κάνω με άλλο κινητό.

Επειδή βέβαια είμαι σε μια όλο και αυξανόμενη τεχνολογική άρνηση, βλέπε και την προσπάθεια απεξάρτησης από το fb σε προηγούμενη ανάρτηση,  ίσως και να μην ασχοληθώ με νεότερες συσκευές. Να πάω κόντρα στο ρεύμα της τεχνολογίας που τα σαρώνει όλα, να πάρω ένα μπλοκάκι για τις σημειώσεις μου, και ένα απλό τηλέφωνο με κουμπιά που απλά τηλεφωνάει και τηλεφωνιέται.  Άντε στο τσακίρ κέφι να στέλνει και να λαμβάνει αυτά τα πως τα λένε... ααα! τα sms!


Previous
Next Post »

3 σχόλια

Click here for σχόλια
Manolo7
admin
19 Δεκεμβρίου 2014 στις 1:33 μ.μ. ×

Οποιοδηποτε iphone χωρις jailbreak ειναι απλα ενα τηλεφωνο της πλακας και μονο smart δεν το χαρακτηριζεις! Χωρις καμια επιθεση στην apple που αγαπαω να μισω! :)

Kαι ενα ωραιο που ακουσα, "Αντε να βγει το iphone 6 να πεσει η τιμη του 5 να παρω το 4"

Reply
avatar
24 Δεκεμβρίου 2014 στις 10:43 μ.μ. ×

Τα άι φόουν τα θεωρώ επιεικώς για τον πέοντα σε σχέση με την τιμή τους. Πάντως καλά είσαι, λίγα προβλήματα σου έχει παρουσιάσει σε σχέση με άλλους που ξέρω.

Τώρα από κει και πέρα σε τι χρησιμεύει στον καθένα το κινητό και αν το χρειάζεται και για δουλειά ή για μόστρα μόνο αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Υ.Γ.: Ευτυχώς δεν έχεις πολλά κείμενα. Θα σε διαβάσω γρήγορα :P

Reply
avatar
25 Δεκεμβρίου 2014 στις 11:30 μ.μ. ×

ok, θα μολογήσω. Έχω mac από το 2010. Οπότε όλα τα μυστήρια κόλπα της apple, όπως το icloud κλπ συγχρονιζουν στις συσκευές με ταχύτητα σκέψης χωρίς καλώδια κλπ. Και οκ, στέλνοντας και τις πληροφορίες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οκ. Μυστικότης μηδέν δηλαδή από τους Αμερικάνους. Αλλά οκ, δε με απασχολεί αυτό. . Οπότε απλά δε νομίζω ότι πρέπει να γυρίσω σε έταιρη πλατφόρμα λειτουργικού και να ψάχνω ενδιάμεσες λύσεις μετά να συγχρονίσω σημειώσεις, επαφές, σελιδοδείκτες. Λόγω ελάχιστων προβλημάτων στον mac (φτου φτου) μέχρι να σπάσει/χαλάσει/ανατιναχτεί θα παραμείνω χρήστης συσκευών πολυτελείας.... :-!!!

Πρόεδρε Α.Π.Ι, λίγα τα κείμενα.... δε συγκεντρώνομαι να γράψω στο blog :-)

Reply
avatar