Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Αδικο να μη κάνεις στάση στο μανάβικο


Είμαι καθ' οδόν για το Imola καφέ στη Θηβών για ένα ακόμη μέτριο με μαύρη ζάχαρη Freddo Cappucino. Τον δεύτερο της μέρας. Νιώθω και μια πείνα και η τροχιά μου προδιαγράφεται να περνά κι από το φούρνο της γειτονιάς για ένα απλό κουλούρι ή ίσως ένα κομμάτι χειροποίητης  σπανακόπιτας αν σήμερα με σαγηνέψει οπτικά η ροδοκόκκινη τραγανή κρούστα της. 

Μέχρι που φτάνω στο φανάρι, περνάω απέναντι και ανακαλύπτω ότι άνοιξε ένα νέο μανάβικο.  Πανδαιμόνιο χρωμάτων σε φρούτα και λαχανικά τόσο που σαστίζω και μένω να τα θαυμάζω.

Ωραία, γλύτωσα το σούπερ μάρκετ μονολογώ και μπαίνω να πάρω μερικά μήλα. 
Έπειτα καλοβλέπω τα λεμόνια και σκέφτομαι να αντικαταστήσω τον καφέ με μια κρύα λεμονάδα. Στο τέλος πριν το ταμείο βλέπω τα καρότα, περνούν συνειρμικά τα μισά επεισόδια του Bugs bunny από μπροστά μου κι έτσι αρπάζω μερικά και τα βάζω στη σακούλα. 

Στο Imola καφέ δεν πήγα και αλυσοδέθηκα στη περιέργεια μου να δω αν θα χορτάσω με μήλα καρότα αντί για κουλούρι ή ακόμη και χειρότερα μιας six six six φτου κακά λαδερής φουλ στη χοληστερίνη, πλην όμως υπέροχης, τυρόπιτας...




Previous
Next Post »

4 σχόλια

Click here for σχόλια
roza
admin
15 Μαΐου 2015 στις 7:05 π.μ. ×

Είσαι τόσο προκλητικός όταν πιστευεις οτι 4 μήλα μπορουν να συγκριθούν με μια σπανακόπιτα...αυτή του ταψιού,τη πρόστυχη ξέρεις...με τη λαδίλα και το τυρί! Τελικά έπιασε το ξεγέλασμα του εγκεφάλου?

Reply
avatar
15 Μαΐου 2015 στις 11:49 μ.μ. ×

Το σήμα της κατάπαυσης της λιγούρας δόθηκε από το στομάχι μετά τη κατανάλωση ενός μήλου, μιας λεμονάδας και δυο καρότων. Χωρίς το συνήγορο γαστρονομικής ακολασίας, το στομάχι δηλαδή, ο εγκέφαλος έμεινε ακέφαλος στη προέλαση προς το φούρνο και χωρίς παρέα δείλιασε να επιμείνει περισσότερο! Έτσι αρκέστηκε στη βασανιστική αναμνηση της λαδίλας με το τυρί και στωικά ονειροπόλησε "Μαζί τα φάγαμε"

Reply
avatar
Memaria
admin
16 Μαΐου 2015 στις 10:55 μ.μ. ×

Δεν ξέρω αν χόρτασες, αλλά με έκανες να θέλω μήλα, λεμονάδα και καρότα!!

Reply
avatar
18 Μαΐου 2015 στις 11:57 π.μ. ×

Χορταίνεις! Το παν είναι την ώρα του φρούτου να τρως φρούτο και να μη τρως λιχουδιές με ζάχαρη ή αλάτια. Χορταίνεις πάντως. Κι αν δε το είπα ήδη να πω ότι χορταίνεις. Να, το είπα τρεις φορές τελικά. Η αυθυποβολή είναι σούπερ βοηθός στις δίαιτες. :O

Reply
avatar