Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Brevet Αττικής 2015 205km

Λιμανάκια
             



Κυριακή 21 Σεπτέμβρη 2015. Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.  Ξύπνησα νωρίς για να προλάβω τη ζέστη και να μην αργήσω στο ετήσιο ραντεβού με τον ποδηλατικό γύρο της Αττικής ονόματι Attica Brevet 2015. Εγώ και άλλοι 550 τουλάχιστον επίσημοι συμμετέχοντες και αρκετοί ανεπίσημοι.



06:50 ήμουν στο Γκάζι έτοιμος. Ξεκίνησα μαζί με άλλους δυο ποδηλάτες που αργότερα έχασα και αργότερα βρήκα άλλη ποδηλατική παρέα για κάποια κμ. Το ίδιο συνέβει Κ αργότερα. Το καλό με τους ποδηλάτες είναι ότι δε χρειάζεσαι ιδιαίτερες συστάσεις αλλά ένα κοινό σκοπό, προορισμό και ρυθμό για να κολλήσεις και να πιάσεις κουβέντα. Είμαστε σαν ένα cult, μια αίρεση, το ξέρω, οι αιρετικοί της δωρεάν μετακίνησης οπότε εύκολα τα βρίσκουμε μεταξύ μας.

Επί  το έργο..
Ετσι χωρίς να το καταλάβω έφτασα στη Λίμνη Βουλιαγμένης και πολύ σύντομα ανέβαινα όρθιος τις ανηφορίτσες στα "λιμανάκια" πριν τη Βάρκιζα με 170 παλμούς. Ωραίο ξύπνημα μετά από 35χλμ ζέσταμα. Πρώτη φορά το έβγαλα τόσο εύκολα αυτό το κομμάτι που κάποτε το έβλεπα σαν τοίχο αναρρίχησης. Καμία σχέση τότε με τώρα βέβαια. 



Το 2013 που επιχείρησα πρώτη φορά τη διαδρομή  την έβγαλα σε 12 ώρες. Την επόμενη χρονιά, το 2014  την έβγαλα σε 10μιση ώρες ενώ φέτος σε 09:40 συνολικό χρόνο με 08:33 καθαρά ποδηλατικό χρόνο και μια μέση ταχύτητα 24,1χλμ/ώρα. Σούπερ αν σκεφτώ ότι τελευταία οι προπονήσεις είναι τρεξίματος και τα χιλιόμετρα με το ποδήλατο ήταν ελάχιστα.


H διαδρομή συνεχίστηκε στην παραλιακή ως το Σούνιο, έπειτα ως Λαύριο, Κορωπί, Πικέρμι, Μαραθώνα, μια ανάσα στο Σχοινιά και τερμάτισα στο γκάζι στις 16:15.

Φέτος εκτός του καλύτερου χρόνου έκανα επίσης αρνητικό ρεκόρ κατανάλωσης νερού και τροφίμων. Συγκεκριμένα φέτος χρειάστηκαν για να βγουν τα 210κμ  6 λίτρα νερό με ταμπλέτες ισοτονικού, ένας καφές, δυο μπανάνες, τρία τζελ ενέργειας, δυο τούρμπο μπάρες, 300 γραμμάρια διάφοροι ξηροί καρποί, ένα τόστ, ένα βραστό αυγό, δυο μίνι κρουασάν και ατελείωτος ιδρώτας σε θερμοκρασίες 23 ως 36.

Επίσης φέτος έτρεξα πρώτη φορά με φακούς επαφής και είχα έτσι την δυνατότητα να φορέσω τα ποδηλατικά γυαλιά που μου χάρισε ένας φίλος, ο Άκης ο φαρμακοποιός. Περιττό να πω ότι απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Και δεν είναι το πουλμουρ των γυαλιών, αλλά και πρακτικοί οι λόγοι. Έχεις προστασία από τον ήλιο και από σκουπιδάκια, έντομα που μπορεί να σου πέσουν στα μάτια. Επίσης εφαρμόζουν τα γυαλιά κάτω από τα φρύδια στέλνοντας τον ιδρώτα που λούζεσαι μακριά από τα μάτια. Πανέξυπνο.


Ραντεβού του χρόνου λοιπόν. Στα ίδια μέρη, λίγο πιο μεγάλοι, λίγο πιο προπονημένοι...


Ζάμπλουτος πριβέ οικισμός πριν το Σούνιο

Κόλπος σουνίου γεμάτος ψαρόβαρκες

Σούνιο. Ναός του Ποσειδώνα. Καλή η αυτοφωτογράφιση αλλά ευτυχώς υπάρχουν και πρόθυμοι τουρίστες

Σχοινιάς. Μεσημέρι με 35 βαθμούς. Το μπάνιο στη θάλασσα απόλυτο δέλεαρ

Επιτέλους ποδηλατικά γυαλιά






Μερικά στατιστικά όπως τα έγραψε το strava.



Και επειδή το μάτι δε χορταίνει με εικόνες, ορίστε και ένα βίντεο!



ΥΓ  Αν θες να διαβάσεις και για άλλες τέτοιες ποδηλατικές διαδρομές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.



-------------------





Αν τρέχεις σε Brevet ρίξε μια ματιά σε ένα πρόσφατο Review που έκανα για το Polar V650 Cycling GPS

Polar V650 GPS υπολογιστής ποδηλάτου - Review - Αναλυτική παρουσίαση






Polar V650 GPS υπολογιστής ποδηλάτου - Αναλυτική παρουσίαση - δοκιμή


















--------------------------



Ψάχνεις γενικότερα για εξοπλισμούς? Ρίξε και εδώ μια ματιά για τον τρέχον εξοπλισμό που χρησιμοποιώ:

Εξοπλισμός τριάθλου (τι χρησιμοποιώ σε προπονήσεις - αγώνες τριάθλου - Brevet - τρέξιμο)

Previous
Next Post »

6 σχόλια

Click here for σχόλια
ckarelio
admin
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 6:00 μ.μ. ×

Το γυαλί σου ήρθε κουτί νομίζω ;-) επίσης η βελτίωση σου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στους χρόνους σου αν λαβεις υπόψιν και τις καιρικές συνθήκες!
Αντε και του χρόνου ακόμα καλύτερα!

Reply
avatar
Konstantinos
admin
27 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11:46 μ.μ. ×

Φίλε Γιώργο (αν θυμάμαι καλά) είμαι ο εικονιζόμενος στην φωτό - screenshot) και μάλλον συμποδηλατήσαμε για κάποια χιλιόμετρα μέχρι την ευθεία προς Μαραθώνα (που με πιάσανε κάποιες κραμπούλες λόγω κακού ανεφοδιασμού από νερό και τροφή καθώς και κακής χρήσης δύναμης αφού μέχρι το πρώτο κοντρόλ το πήγα με 34-35 Μ.Ο.) Αν θέλεις κάνε μου follow στο https://www.strava.com/athletes/6169225 (και εγώ μετά) ώστε να τα λέμε μέσα από τις διαδρομές μας. Επίσης να πάμε ξανά του χρόνου μαζί στην Αθήνα όλη την διαδρομή και να το ευχαριστηθούμε. Να είσαι καλά.

Reply
avatar
Tremens
admin
28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 3:38 μ.μ. ×

Ζήλεψα γιατί το χω παρατήσει εδω και μήνες, πολύ ωραίες φωτό κι εξαιρετική διαδρομή!

Reply
avatar
29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:08 μ.μ. ×

Το καλό είναι ότι είναι σα το ποδήλατο, δε το ξεχνάς ποτε! :Pppp

Reply
avatar
29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:10 μ.μ. ×

Ευχαριστώ Χρήστο! Του χρόνου θα προσπαθήσω να έχω κάνει καλύτερη ποδηλατική προετοιμασία να το πάω λίγο πιο καλά!

Reply
avatar
29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 5:15 μ.μ. ×

Γεια! Με το που ανέβασα τη διαδρομή στο strava μου έβγαλε οτι την κάναμε μαζί γιατί ένα μεγάλο κομμάτι το πηγαμε μαζί. Οπότε check στο strava! Κι εγώ αυτό έπαθα, πήγα γρήγορα ως το Σούνιο και μετά άρχισα να στερεύω ενέργειας μεχρι που έφτασα να κάνω στάση ανά 10κμ στα τελευταία 30 κμ...
Να είμαστε καλά και γιατί όχι, μπορούμε να το πάμε μαζί του χρόνου!

Reply
avatar