Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

34 μέρες πριν τον Μαραθώνιο

Μόλις 34 ημέρες μείναν για το μέγα αθλητικό γεγονός του Φθινοπώρου για τα σαρανταδυόμιση χιλιόμετρα της κλασικής διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου. 


Σαν νούμερο ακούγεται τρελό. Είναι. Και τρομακτικό μαζί. Επίσης είναι. Ειδικά όταν έχεις μικρή εμπειρία στο τρέξιμο και η μεγαλύτερη απόσταση σου είναι ο μισός μαραθώνιος, δηλαδή 21.3χλμ το να κάνεις ξαφνικά τη διπλάσια απόσταση δεν είναι παρά ένα άλμα πίστης. Άλλοι ίσως το χαρακτηρίσουν ανοησία, ταλαιπωρία και όλοι όσοι τοποθετηθούν σιωπηλά ή μη θα έχουν δίκιο από τη πλευρά τους.

Το μεγάλο πρόβλημα όπως λένε όλοι οι δρομείς που το έχουν επιχειρήσει είναι ο "τοίχος" των 30χλμ που στερεύεις από ενέργεια, νιώθεις απίστευτη εξάντληση, χάνεις κάθε κίνητρο να συνεχίσεις και τα πόδια σου έχουν γίνει άκαμπτα σαν από ξύλο. 
Είμαι περίεργος να δω πόσο θα βοηθήσει η εμπειρία μου από από τις πολύωρες εξαντλητικές ποδηλασίες αντοχής των 200χλμ. Βέβαια δε θα είναι το ίδιο γιατί το ποδήλατο τσουλάει και με λίγο πετάλι, στο ίσιωμα πάντα. Ενώ, ελαττώνοντας ταχύτητα στο τρέξιμο βρίσκεσαι να περπατάς και τα χλμ φαίνονται ατέλειωτα με περπάτημα.

Προς το παρών όμως αυτό που ακολουθεί είναι 3 βδομάδες προπονήσεων με αυξανόμενο όγκο χιλιομέτρων, πριν το ήπιο προπονητικά τελευταίο δεκαπενθήμερο που θα περιλαμβάνει λίγα χιλιόμετρα χωρίς εντάσεις.

Προχτές έκανα 14χλμ στη πόλη και εξομοίωση τρεξίματος σε ανηφόρα κάτι που θα επαναλάβω πάλι σε κάποιο επόμενο ραντεβού με τα πεζοδρόμια της πόλης, το λιγοστό βραδινό καυσαέριο και τη δροσιά του Φθινοπώρου

Προειδοποίηση για επίδοξους βραδινούς δρομείς : το τρέξιμο στη πόλη έχει δυο βασικούς κινδύνους.  Το ένα λέγεται σουβλατζίδικο που σου σπάει τη μύτη καθώς περνάς και βλέπεις το λαχταριστό γύρο να γυρνά στη σούβλα και νιώθεις κογιότ από τη πείνα και ο άλλος λέγεται παγκάκι που σε περιμένει άδειο με ανοικτές αγκάλες να σε ξαποστάσει αλλά συνήθως καταφέρνει να σε ρουφήξει, να κρυώσεις και να σταματήσεις τη προπόνηση... Και ευτυχώς για όλους τους άλλους αλλά δυστυχώς για μένα, ο δήμος έχει φυτέψει πολλά παγκάκια εδώ γύρω.


Ανάβαση σαν ηφαίστειο;

Οι παλμοί ανεβαίνουν με το ηφαίστειο


Και μερικά στατιστικά από το Garmin





Previous
Next Post »

2 σχόλια

Click here for σχόλια
mahler76
admin
5 Οκτωβρίου 2015 στις 11:25 π.μ. ×

Μιλάμε κουράστηκα και στο άκουσμα μόνο των χιλιομέτρων. Θέλει πολύ κουράγιο να το κάνεις αυτό :)

Reply
avatar
8 Οκτωβρίου 2015 στις 10:09 π.μ. ×

!!! Ας μη σκέφτομαι τη κούραση από τώρα. Ας προγραμματίσω από τώρα όμως να έχω άδεια την επόμενη !!! :8

Reply
avatar