Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Η ζωή μας μια Salsa;




Η ζωή μας μια Salsa? Περιπέτειες στο παρκέ Season 02. ; 🧨















Από τις πιο ευχάριστες κοινωνικές δεξιότητες, οι χοροί, βγάζουν κόκκινη κάρτα στις σκοτούρες της καθημερινότητας, στο άγχος, στην πίεση των ευθυνών, αφήνοντας τα όλα έξω από το παρκέ &χώρο για σένα εντός να χαμογελάς και να διασκεδάζεις.

Όταν ξεκινούσα τα μαθήματα χορού latin &salsa/bachata θυμάμαι κάποιους καβαλιέρους να μιλούν στα πάρτι λέγοντας ότι έχουν επιδοθεί σε αναζήτηση ντάμας που ταιριάζουν χορευτικά αλλά δεν τα έχουν καταφέρει. Κι απορούσα. Ωστόσο έμελλε να περάσει λίγος καιρός και να καταλάβω τι εννοούσαν.

Εντελώς άσχετος λοιπόν πέρυσι το Φθινόπωρο, όλα μου φαίνονταν ΟΚ. Όσο περνούσε ο καιρός και μάθαινα λίγο περισσότερο, τόσο άρχισα να αντιλαμβάνομαι τις διαφορές. Κάποιες ντάμες αποδείχτηκε άθλος να τις στρίψεις και να παραμείνεις στο ρυθμό, ένιωθες ότι στρίβεις τιμόνι λεωφορείου σε φουρκέτα. Άλλες βάζαν το βάρος τους πάνω σου κάνοντας σε να νιώθεις πάγκος στο μπαρ. Άλλες σε κρατούσαν πιο σφιχτά από σένα και εγκλώβιζαν την ελεύθερη κίνηση των χεριών. Με άλλες ντάμες όμως το ταίριασμα στο χορό ήταν εμφανές. Οδηγούσες, ακολουθούσαν και αναγνώριζαν κάθε πρόθεση έγκαιρα. Οι πιο έμπειρες κιόλας προβαίναν και σε διορθώσεις των κραυγαλέων μου λαθών ώστε να μένω στο ρυθμό. Ουσιαστικά βοηθούσαν διακριτικά να μάθω και να απολαύσω καλύτερα τη διαδικασία.

Και μετά υπάρχουν και οι ντάμες με τις οποίες η κίνηση στο παρκέ ρέει με μια καταπληκτική αρμονία. Τόσο που μαγεύεσαι και ο χρόνος μπορεί να αρχίσει να κυλά πιο αργά από ότι συνήθως.


Τα πρώτα χορευτικά βήματα ξεκίνησαν πέρυσι (βλ Shall We Dance?) στη σχολή Rose Karra Περιστερίου.


Ολόκληρη η ομάδα από τη σχολή Rose Karra Περιστερίου που πήρε μέρος στη χορογραφία Salsa για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.





Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια, οπότε ορίστε η χορογραφία μας, ένας συνδυασμός Salsa/Rueda χορογραφημένη από τον δάσκαλο χορού Άγγελο Κετή.






Η αναζήτηση της τέλειας ντάμας💃🏼  (κάτι σαν το Holy Grail πιθανότατα) συνεχίζεται και ως τότε ας μάθω κι εγώ να οδηγώ καλύτερα να μη τραβολογάω τις χορεύτριες :P 🕺
Previous
Next Post »