Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Eject από το δυστοπικό παρόν που ζούμε











Ζούμε ήδη σε ένα Δυστοπικό μέλλον....;



Αφεθήκαμε στην ψευτοανάπτυξη της αστυφιλίας, της τέχνης του οικειοθελούς μαντρώματος στα τσιμεντένια κλουβιά μακριά από τη φύση, αφεθήκαμε στον έξυπνο τεχνολογικό εξοπλισμό που ενσωμάτωσε αχρείαστη πολυπλοκότητα στις ανθρώπινες δραστηριότητες και μας μετέτρεψε σκλάβους μικρών οθονών στην παλάμη μας.

Όμως το χειρότερο είναι ότι με τον βομβαρδισμό της πληροφορίας και τους άπειρους ελκτικούς μηχανισμούς απόσπασης προσοχής δεν έχουμε συγκέντρωση για τίποτα.
Το τρίτο σημαντικότερο αγαθό μετά την υγεία και την υγεία και τον χρόνο, η προσοχή μας έχει αφαιρεθεί. Νέες σειρήνες ζητούν την αφοσίωση μας και την πλήρη απόσπαση μας σε θεάματα στο διαδίκτυο, σε ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε συνδρομητικά προγράμματα τηλεεξημέρωσης.


Μια φορά είδα ένα 50λεπτο επεισόδιο στο σατανιασμένο Netflix και πριν το καταλάβω μπήκε το επόμενο επεισόδιο. Με τα βίας πρόσεξα την αλλαγή του μοτίβου του επεισοδίου, πρόσεξα το "next episode in 3...2...1", τράβηξα μοχλό Eject και πετάχτηκα από τον καναπέ που άρχισε να με απομυζεί.

Facebook? Του διαβόλου.
Instagram? Του αντιChrist.


Όλα αυτές οι διαβολεμένες δωρεάν παρεχόμενες ψηφιακές μεγάνησοι των Λωτοφάγων, σου τρώνε τον χρόνο με απίθανη μαεστρία και καθώς σου παρέχουν ότι εμπειρία σου παρέχουν διεκδικούν την απερίσπαστη προσοχή σου ώστε μαζί με το υλικό να βλέπεις και διαφημίσεις.  Έκρυβε ποτέ η μάνα σας το φάρμακο στο ζελέ ή στο γιαούρτι να μη το καταλάβετε; Με την ίδια μεθοδολογία του μασκαρέματος του "πολύ από αυτό που ζητάς και λιγάκι από αυτό που θέλουν οι διαφημιστές μας να σου δώσουμε".







Θα έλεγε κανείς ότι όλες αυτές οι κοινωνικές πλατφόρμες εκεί έξω φτιάχτηκαν για να βοηθήσουν στην κοινωνικοποίηση αλλά τελικά συνεισφέρουν στο να χαλάσουν οι κοινωνίες μας, να πάμε λίγο πιο μακριά ο ένας από τον άλλο, να αφοσιωθούμε ο καθένας στην οθονούλα του λίγο περισσότερο. Τα παιδιά μεγαλώνουν με αυτόματο πιλότο σε πολλές οικογένειες έχοντας μια φωτεινή οθόνη να τους καταναλώνει το χρόνο είτε βλέποντας Peppa, είτε πάσης φύσεως υλικό στο youtube. Είμαστε το προϊόν πράγματι και το καλύτερο για να το καταλάβεις ΠΟΣΟ χρόνο τρως σε όλες αυτές τις σειρήνες, είναι να δεθείς λίγο στο κατάρτι σου και να απέχει λίγο το εξυπνόφωνο από την τσέπη σου. Δοκιμαστικά 2 μήνες τώρα έχω ένα απλό κινητό για την απλή μου επικοινωνία παράλληλα με το εξυπνόφωνο και τώρα περνάω αποκλειστικά στο απλό κινητό για βασική απλή παραδοσιακή τηλεφωνική επικοινωνία.


Spoiler από το επόμενο review μου αλλά το νέο μου κινητό τηλέφωνο με τεχνολογία 20ετίας κρατάει 25 μέρες σε φυσιολογική χρήση/200 μέρες σε αναμονή, έχει φακό και fm ραδιόφωνο, είναι άσχημο και ογκώδες που σημαίνει ότι δε χωρά στην τσέπη, έχει κουμπιά και είναι ότι πρέπει για να χαθεί αυτή η προσωπική σχέση ανθρώπου μηχανής και η μηχανή να λάβει τη θέση που της αξίζει, εργαλείο και όχι θεϊκό είδωλο για προσκύνημα.


Μετά τη διαπίστωση ας λάβει χώρα και η δράση πριν τελειώσει ο χρόνος...

Over &out


Τέλος ας δει πιο αναλυτικά όποιος επιθυμεί ένα εξαιρετικό βίντεο που μιλά για την απόσπαση της προσοχής από τον virtual ηλεκτρονικό κόσμο.





Previous
Next Post »