Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Ανταλλάσσοντας την άνεση με ελευθερία

 Ο φιλόσοφος Ρωμαίος Μάρκος Αυρήλιος έλεγε πως η ΆΝΕΣΗ είναι ο χειρότερος εθισμός. Τουλάχιστον σε αυτόν κατοχυρώθηκε αυτό το εξαιρετικά εύστοχο αυταπόδεικτο αξίωμα.



Γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε, σπουδάζουμε, σχηματίζουμε σχέσεις, θέτουμε στόχους. Κάποιοι εφικτοί και προσιτοί γίνονται εύκολα πραγματικότητα. Άλλοι μετατίθενται για "έπειτα", για αργότερα και άλλοι για κάποια στιγμή στο "μέλλον".  

Ζούμε όμως στο παρόν. Και υπάρχει για κάθε στιγμή ένα τοπικό παρόν. Όσο κι αν οραματιζόμαστε και να υπολογίζουμε, διάφορα γεγονότα το κάνουν τελικά ανέφικτο να συμβούν τα αρχικά μας πλάνα, στον χρόνο που είχαμε προ-υπολογίσει ότι θα θέλαμε αυτά να συμβούν.


Ίσως είναι μια κρίση μέση ηλικίας αλλά εφόσον δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το "ΤΟΤΕ", το "ΜΕΤΑ", το "ΑΡΓΟΤΕΡΑ", ίσως μια αποφασιστική αλλαγή να είναι αρκετή, άνω τελεία από τη ρουτίνα της ΑΝΕΣΗΣ στην οποία έχουμε περιέλθει να είναι αυτό που χρειαζόμαστε προκειμένου να ζήσουμε το παρόν.


Οπότε αντί να περιμένει κάποιος το "Όταν θα πάρω σύνταξη ... ΘΑ ...." δε θα ήταν αρκετά σοφό εκεί στο μέσο του προσδόκιμου ζωής του να τραβήξει ένα χειρόφρενο, να ρίξει μια άγκυρα σε ότι έχει να κάνει με την "ρουτίνα και καθημερινότητα" και να ... κάνει κάποιο από αυτά που ίσως ΔΕΝ μπορέσει να κάνει όταν (αν κι εφόσον πάντα...) φτάσει στις μεγαλύτερες ηλικίες? 

Αφήνω στη κρίση του καθένα που τυχαία έφτασε εδώ η προσοχή του το τι είναι αυτό που θα μπορούσε να κάνει τώρα αλλά το προγραμματίζει για τις μεγάλες ηλικίες. Θα ήταν το να γυρίσει τον κόσμο με ποδήλατο; Με μια βέσπα; Με ένα Άλογο; Με ένα 2CV;  Ή μήπως ... με τα πόδια?



Newest
Previous
Next Post »