Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Προσοχή. Η Σκέψη και η επίλυση προβλημάτων ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ Σε βάλει στη φυλακή.

Ένας άνθρωπος δοκιμάζει τις ανοχές ενός ολοκληρωτικού συγκεντρωτικού παγκόσμιου συστήματος μάζωξης των ανθρώπων σε τσιμεντοκλωβοστοιχίες οι οποίοι ...

ζουν βιαιοπραγόντας με χίλιους τρόπους ο ένας στον άλλο με αποτέλεσμα να επιζούν στην απόλυτη μιζέρια με μικρές αναπνοής όταν και για όσο μικρό διάστημα τους επιτρέπουν τα οικονομικά τους να δραπετεύσουν, κατά τις ημέρες άδειας...

... όπα όπα...  ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή να πούμε λίγο για το πλαίσιο στο οποίο εξελίσσεται η όλη ιστορία.


Φλεβάρης του 2024. 

Η Ελληνική Οικονομία σε μέγα κρίση. Δυσθεώρητο το εξωτερικό χρέος. Τεράστιο και το εσωτερικό χρέος. Πολίτες με απίθανα χρέη προς τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία.

Έμμεση εμπλοκή σε ενεργούς πολέμους με αποστολή όπλων σε μέτωπα εναντίων υπερδυνάμεων. Μέρη της Ελλάδος τα οποία υπάρχουν βάσεις (Χανιά, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη) έχουν χαρακτηριστεί νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι. Περπατάμε σε ένα τεντωμένο σκοινί στην πορεία προς έναν από ότι φαίνεται τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο που σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε οικονομικό πεδίο μεταξύ Δύσης κι Ανατολής και ξεσπά λίγο λίγο σε περιφερειακούς πολέμους. Πολέμους που παράγουν περισσότερα προβλήματα χωρίς να λύσουν κανένα υφιστάμενο. Πολέμους που παράγουν θύματα, καταστροφή, προσφυγιά και ξενιτιά. Οι επιζώντες δεν είναι ούτε τυχεροί ούτε ευνοημένοι καθώς σε αυτούς πέφτει το βάρος της ανοικοδόμησης των ερειπίων μετά την καταστροφή.

Οι δημιοσιογράφοι ζουν στη δική τους "σφαίρα" αντίληψης και αναλόγως του εργοδότη παρουσιάζουν τα θέματα τα οποία η συντακτική ομάδα έχει επιλέξει να παρουσιάσει με όποια βαρύτητα θέλει, κάθε φορά.  

Ακούμε  από τους ίδιους για το ότι οι πολίτες (αόριστα, ας μη πω ιθαγενείς Έλλην την καταγωγή, όλοι οι κάτοικοι με ) δεν βρίσκουν φτηνά σπίτια να μείνουν.

Οι ίδιοι "δημοσιογράφοι" μιλούν για το μεγάλο πρόβλημα ανεργίας και της υπαμειβόμενης εργασίας αλλά και όταν αυτή την βρίσκουν, οι εργοδότες κάνουν διάφορα κόλπα να μη πληρώσουν ένσημα ή πλήρως όσα ένσημα αναλογούν.

Οι ίδιοι "δημοσιογράφοι" μιλούν για το ότι ο πολίτης δεν έχει λεφτά να κάνει οικογένεια και πάνω από ένα παιδί.

Οι ίδιοι "δημοσιογράφοι" μιλούν για υπογεννητικότητα.

Οι ίδιοι "δημοσιογράφοι" μιλούν για το ότι ΔΕΝ φτάνουν στον πολίτη τα χρήματα για το σουπερμάρκετ.

Οι ίδιοι "δημοσιογράφοι" μιλούν για το ότι ο πολίτης δεν έχει αρκετά χρήματα να θερμάνει το σπίτι του.

Οι ίδιοι "δημοσιογράφοι" μιλούν για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη πόλη.

Οι ίδιοι "δημοσιογράφοι" μιλούν για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.


Τελικά ένας πολίτης βρίσκει τη δύναμη και το θάρρος και κάνει το αυτονόητο, όπως κάναν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας και όλοι οι άνθρωποι πίσω ως τις αρχαίες μας ρίζες.   Παίρναν την ΕΥΘΥΝΗ και αναλαμβάναν να κάνουν ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ από το χέρι τους να υπάρξει ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΖΕΣΤΗ, ΤΡΟΦΗ για την οικογένεια τους.


Ένας πολίτης αυτός αγόρασε ένα κτήμα σε ημιορεινή περιοχή πλησίον στον πολιτισμό (15χλμ από Κόρινθο στα κάτω Τρίκαλα Κορινθίας), έχτισε σπίτι από Cob (αχυρόμπαλες - ένας φυσικός συνδιασμός από εντελώς ανακυκλώσιμα και ασφαλή χωρίς χημικά υλικά με ξύλο άχυρο, νερό και πηλό) όπως ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια φτιάχναν απλές κατασκευές οι άνθρωποι ΠΑΝΤΟΥ και σε ΟΛΟ τον κόσμο.

Έφτιαξε ένα κήπο με ζαρζαβατικά και κάνει μια μικροκαλλιέργεια για λαχανικά.

Έβαλε κότες.

Έβαλε γουρουνάκια.

Έβαλε μερικές κατσίκες για να έχει ΦΡΕΣΚΟ γάλα, να το βράζει να πίνουν να μεγαλώσουν τα παιδιά του.



ΑΚΡΙΒΩΣ ότι κάναν οι παππούδες μας στα χωριά δηλαδή πριν 50 έτη και μεγαλώνανε γενιές και γενιές.


ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ τον Πολίτη, που ΕΛΥΣΕ όλα τα προβλήματα του σύγχρονου Κόσμου ο οποίος με τον τρόπο που λειτουργεί που φέρνει μια ελάχιστη μερίδα του κόσμου 2% σε απόλυτη ευημερία με υπερσυγκέντρωση πλούτου, ένα 20% να ζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ένα 70%, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου σε ένα διαρκή αγώνα για επιβίωση με άγχος και το υπόλοιπο λιγότερο τυχερό ή ανθεκτικό σε πίεση και κακουχίες κόσμο σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ με τρεις τελικές επιλογές : Ξενιτιά. έγκλημα ή "απρογραμμάτιστο τερματισμό λειτουργίας της εμβίου κατάστασης". 


Αυτόν τον ΠΟΛΙΤΗ λοιπόν που δεν ήθελε να καταφύγει στην ξενιτιά στο έγκλημα ή την άλλη επιλογή βρέθηκαν όλοι τους να τον μειώσουν και να τον πουν "ΠΑΛΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ" ο οποίος ζει σε ΛΑΓΟΥΜΙ σαν πρωτόγονος.  Άρα αντί να τον επαινέσουν για το ότι έλυσε τα προβλήματα του, έβαλαν κατά της ΠΙΣΤΗΣ του και του τρόπου που επέλεξε να ζήσει.


Δεν δείξαν ΠΟΥΘΕΝΑ σε κανένα πλάνο όμως ... αυτό που δεν υπάρχει σε ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ.

Ο άνθρωπος αυτός αντί για τηλεόραση στο σπίτι έχει μια ... ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ. 

Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος κάνει κάτι το ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ σε σχέση με άλλους ανθρώπους. Διαβάζει. Σκέφτεται. Κι αποφασίζει πως θα πράξει μη περιμένοντας κάποια άλλη σωτηρία από άλλους ανθρώπους ή θεσμούς, χωρίς να εγκατασταθεί σε ένα πεζοδρόμιο να τείνει χείρα βοηθείας ως αναξιοπαθούντας εκλιπαρώντας περίσσιους οβολούς ή με την πρόκληση τύψεων στους αλλους.

Οπότε επειδή αυτό είναι ...κολλητικό, σαν όλους τους υπόλοιπους ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Με ΔΙΩΞΕΙΣ.


ΥΓ 1  ΔΕΝ υπάρχουν περισσότερα να γράψω. Απλά να προσθέσω για όσους βιαστούν να πουν ότι στερούσε τη μόρφωση και την εκπαίδευση στα παιδιά του, πως από όλους τους ανθρώπους που συνάντησα και γνώρισα στη ζωή μου, οι πιο ταπεινοί, οι πιο απλοί, οι πιο αμόρφωτοι στα χωριά ήταν περισσότερο άνθρωποι από την πλειοψηφία των πολιτισμένων υπερφίαλων συλλεκτών χαρτιών των πόλεων που πιστοποιούν κάποιας ειδίκευσης σε κάποια συγκεκριμένη γνώση, στην πράξη όμως δε θα μοιράζοταν μισό ποτήρι νερό με έναν κάκτο που αργοπεθαίνει από μακροχρόνια έκθεση σε ξηρασία.

ΥΓ 2 Η ξαφνική και υπερβολική ενασχόλιση όλων των ειδών των μέσων εξημέρωσης με το θέμα φάνηκε πως συνέπεσε τραγικά ύποπτα με την κλιμάκωση των Πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων του Φεβρουαρίου (ένα θέμα που απασχολεί όλους τους απλούς πολίτες γιατί βάσει του αν έχουμε αγροτικό τομέα σε λειτουργία σημαίνει ότι έχουμε προσιτές τιμές στα βασικά τρόφιμα). Δεν γίνεται μια ολόκληρη χώρα να ασχολείται με το πως επέλεξε να ζει ένας άνθρωπος αντί για το αν θα έχουμε τρόφιμα του χρόνου ή θα εξαρτώμαστε από το διεθνή εμπόριο, τις εισαγωγές και την περαιτέρω φτωχοποίηση μας.

ΥΓ 3 Η αρχική εικόνα είναι από το Little House on the Praire, μια πολυβραβευμένη σειρά μοντέλο τέλη των 70s-80s η οποία είναι απόλυτα διδακτική για τον τρόπο ζωής του πρόσφατου παρελθόντος, ο οποίος όμως αντικαταστάθηκε με έναν πιο εύκολο κι αυτοματοποιημένο ενδεχομένως, χωρίς όμως αυτές οι ευκολίες να είναι αρκετές για να έχουμε ευτυχισμένους ανθρώπους ... 

Previous
Next Post »