Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Γίνε κι εσύ για λίγο πιλότος, μπορείς!

        Μερικές φορές υπάρχουν στα χέρια σου τόσο απλά και δωρεάν προγράμματα - εργαλεία που σου δίνουν την δυνατότητα να εξομοιώσεις εικονικά μια εμπειρία. Πως θα ήταν άραγε μια πτήση πάνω από την Αθήνα? Πάνω από την Ελλάδα? ...  πάνω από τα Highlands της Σκωτίας ή το χιονισμένο Everest?  

   Και να που υπάρχει αυτό το μαγικό Google Earth (ο ferga πάλι έμπνευση) που εκτός των τρισδιάστατων απεικονίσεων (με βουνά, λόφους και κτήρια) σου επιτρέπει να πετάξεις κυριολεκτικά και να γίνεις ένας πιλότος - εξερευνητής από αέρος, από την ζεστασιά και την ασφάλεια του σπιτιού σου. 

    Βέβαια το Real thing δεν αντικατέστησε και δε πρόκειται κάτι εικονικό αλλά... με τα καύσιμα των αεροσκαφών να κάνουν 5 ευρώ το λίτρο τώρα... μια απλή βολτούλα μιας ώρας γύρω από την Αττική κοστίζει 100 ευρω το οποίο μεταφράζεται σε 4 φορές σκι, μισό ποδήλατο, η πρώτη από τις 5 δόσεις για καρότσι διδύμων, 33.3  σαλιάρες jumbo, μισό τόνο ξύλα, 25 καφέδες freddo σε καφετέρεια, 40 ελληνικούς καφέδες επίσης σε καφετέρεια, 80 ελληνικούς καφέδες σε καφενείο(με παππούδες να καταριούνται το πασοκ και να παίζουν τάβλι μέχρι θανάτου), 100 καφέδες από το κυλικείο του σχολείου, 1 jacket Nautica, 11 ταινίες στο σινεμά, 5-6 βιβλία και τέλος ψαροτροφή για περισσότερο από όσο μπορεί να ζήσει ένα ψάρι σε ΟΛΗ του τη ζωή.

    Αρκετά με τα λεφτά όμως και την χρηστικότητα τους. Στο θέμα μας πάλι. Στο βιντεάκι κατέγραψα μια μικρή βόλτα από την Ακρόπολη ως τον Κορινθιακό και κατέληξα να βολτάρω πάνω από το Χελμό στα Καλάβρυτα. Είναι λίγο πειραγμένη η ταχύτητα του βίντεο, ελπίζω να μη ζαλίζουν πολύ οι στροφές.

Αυτά, τώρα για  να ξεκινήσετε κι εσείς τη βόλτα σας, κατεβάστε το Google Earth από εδώ και αφού βρείτε το σημείο του κόσμου που θέλετε να δείτε από ψηλά πατήστε Alt + Ctrl + A.
Ο βασικός χειρισμός μπορεί να γίνει με το ποντίκι όταν πατήσετε ένα κλικ και γίνει σταυρουδάκι το βελάκι και τα υπόλοιπα πλήκτρα που αντιστοιχούν στα υπόλοιπα χειριστήρια μπορείτε να τα βρείτε εδώ




Google Earth και καλές βόλτες σας εύχομαι...




Για μικρότερη ποιότητα στο βίντεο για προβολή σε φορητές συσκευές πατήστε εδώ!



Υ.Γ την επόμενη φορά θα ξεκινήσω από αεροδρόμιο και θα το προσγειώσω - καρφώσω  κιόλας :-)    - Promise

Previous
Next Post »

2 σχόλια

Click here for σχόλια
Venea
admin
31 Ιανουαρίου 2012 στις 2:39 μ.μ. ×

Απαπαπα!!! Ζαλίστηκα η γυναίκα! :pp

Reply
avatar
27 Δεκεμβρίου 2014 στις 12:04 π.μ. ×

Είναι εξτρίμ σπορ αυτά! Ακόμη κι από το σπίτι ! :-)

Reply
avatar