Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!
🇬🇷Marathoner 🏃🏼 Triathlete🏊🚴🏼🏃🏼 AlmiraMan💪🏻 Trumpeteer🎺 Novel Writer 📝 ✨✨✨

Συνέντευξη με μια γοργόνα υπεραποστάσεων, τη Βασιλική Λουκα

Βασιλική Λουκά
Υπάρχουν γοργόνες?  Ναι από ότι φαίνεται, βρήκα μια και της πήρα συνέντευξη!!! Ονομάζεται Βασιλική Λουκά!Η Βασιλική είναι από αυτούς τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο σύνολο για τη διαφορετικότητα, την επιμονή και την πίστη στους στόχους που θέτουν. Είναι 27 ετών, μεγάλωσε και ζει στο Χαϊδάρι, έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο και από ότι φαίνεται προλαβαίνει εργασία, προπονήσεις και συμμετοχές σε αγώνες κολύμβησης με μεγάλη επιτυχία.

Τα τελευταία χρόνια κολυμπά σε αγώνες ανοικτής θάλασσας και στους μαραθώνιους κολύμβησης!

Στο άκουσμα των χιλιομέτρων που κολυμπά στους αγώνες, μουδιάζει κανείς. Όταν πολλοί πασχίζουν να τα περπατήσουν αυτά τα χιλιόμετρα ή να τα διασχίσουν με ποδήλατο, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολα κολυμπιούνται αυτές οι αποστάσεις.

Το προπονητικό της πλάνο γράφει και εποπτεύει ο αδερφός της Γιάννης Λουκάς, προπονητής και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με σπουδαίες διακρίσεις σε αγώνες τρεξίματος ο ίδιος.


Η Βασιλική με τον αδερφό και προπονητή της Γιάννη Λουκά


Παραθέτω τις μεγαλύτερες αποστάσεις που έχει κολυμπήσει σε αγώνες πρόσφατα:
 • Κολυμβητική συνάντηση "λίμνη βουλιαγμένη" 2015, 3 χλμ: 3η στην ηλικιακή κ στην γενική γυναικών
 • 1ος Μιλτιάδειος παραπλους 2016, 3 χλμ: 1η θέση γυναικών κ 3ος καλύτερος χρόνος του αγώνα
 • Σκυλλίας 2016 ,15 χλμ: 6η θέση Γενικής κ 2η γυναίκα
 • Magnathlon 2016, 5 χλμ : 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία
 • Swim the canal 2016: 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία
 • Porosea 2017, 4 χλμ: 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία και γενική γυναικών
 • Κολυμπάμε στο Αγκίστρι 2017, 1 χλμ: 1η Γενική γυναικών
 • Ιάσων Ζηργάνος 2017, 29 χλμ:1η γυναίκα
 • Ocean man 2017, 5χλμ: 2η στην ηλικιακή κατηγορία
 • Διάπλους Αμβρακικού κόλπου 2017, 12χλμ: 3η θέση στην Γενική γυναικών
 • Σκυλλίας 2017, 15 χλμ: 1η γυναίκα και 4η στην γενική κατάταξη
 • Δότης μυελού οστών 2017, 1 χλμ: 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία
 • Xterra 2017, 2.5 χλμ: 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία


Όλοι αυτοί οι αγώνες οδήγησαν στη 2η θέση στο Grand Prix Open Water Swim του 2017 :


Η Βασιλική μου διηγήθηκε την ιστορία ενασχόλησης με το υδάτινο στοιχείο και πως οδηγήθηκε να κολυμπά μαραθώνιους κολύμβησης :


"Από 5 χρονών ήμουν στο κολυμβητήριο. Δεν πήγα ποτέ στο σύλλογο. Έκανα πάντα προπόνηση στα προγράμματα του δήμου. Δεν έχω βγάλει ποτέ Δελτίο αθλητή, αν κ κάποτε η ομάδα με είχε ζητήσει! Οι γονείς μου όμως, προτίμησαν να αφήσουν μακριά από τον πρωταθλητισμό, να ασχοληθώ μόνο με τον αθλητισμό. Πέρασαν τα χρόνια κι εγώ ακόμα κολυμπούσα. Ώσπου μια χρονιά ζήλεψα τον αδερφό μου που έκανε αγώνες τρεξίματος. Οπότε μπήκα στο τρυπακι να δω τι γίνεται στο δικό μου άθλημα! Προφανώς η μοναδική επιλογή ήταν οι αγώνες θαλάσσης. Έτσι άρχισα να ψάχνω. Βρήκα τον αγώνα στην λίμνη βουλιαγμένη στο Λουτράκι κ γράφτηκα στα 3 χλμ. Είχα ένα μήνα περιθώριο για προπόνηση, οπότε άρχισα αμέσως. Αφού έκανα όση προπόνηση μπορούσα, ήρθε η μέρα του αγώνα. Είχα πολύ άγχος. Η ροή του αγώνα όμως με έκανε να μην το σκέφτομαι. Όταν βγήκα ήμουν πολύ ταλαιπωρημένη. Η πρώτη εμπειρία ήταν τραυματική. Έτσι, αποφάσισα την επόμενη φορά να ετοιμαστώ καλύτερα! Έβαλα επομένως στόχο για μια κολυμβητική χρονιά! Κάθε χρόνο σιγά σιγά έκανα και περισσότερα πράγματα και τώρα κάνω αυτά που μπορώ."(Στιγμιότυπο από τον διάπλου Ευβοϊκού κόλπου στον οποίο έλαβε 1η θέση στις γυναίκες)


Η συνέντευξη συνεχίστηκε ανακριτικά με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις. Όταν συνομιλείς με κάποιον μετριόφρων προσγειωμένο αθλητή που δεν κομπάζεται για τα κατορθώματα του δε γίνεται αλλιώς.Απονομή στον αγώνα Ιάσωνα Ζηργάνου. 1η Θέση στις γυναίκες.


-Γιατί κολύμπι ανοικτής θάλασσας Βασιλική; Γιατί όχι αγώνες σε πισίνα;
Γιατί όταν πρωτοξεκίνησα τους αγώνες, στα 22 μου, δεν είχα ακούσει για αγώνες πισίνας, για την ηλικία μου. Μόνο θάλασσα.Βράβευση στον αγώνα "Σκυλλία"-Πόσες ώρες αφιερώνεις στη κολύμβηση ανά εβδομάδα ; 
Οι ώρες που αφιερώνω, πάνε σύμφωνα με τους στόχους. Αν έχω έναν κολυμβητικό μαραθώνιο , σίγουρα 1,5-2 ώρες τη μέρα.

Με τον Ολυμπιονίκη κολυμβητή
Σπύρο Γιαννιώτη


-Έχεις διακριθεί με τη 2η θέση στη σειρά αγώνων Grand Prix Open Water Swim 2017 πράγμα που σημαίνει αρκετή αφοσίωση, πολλές συμμετοχές μεταξύ του ανταγωνισμού. Φέτος, το 2018, θα πάρεις αντίστοιχα μέρος σε αγώνες ανοικτής θάλασσας με τόσο πάθος; 
Φέτος, θα προσπαθήσω όπως και πέρσι. Ίσως όμως με λιγότερους αγώνες, γιατί στο τέλος της χρονιάς φτάνεις διαλυμένος από τη προσπάθεια. 
Τελευταία μέτρα στον αγώνα Σκυλλία


-Ποιο ήταν κατά προσέγγιση το κόστος που είχε η ενασχόληση σου με τους αγώνες ανοικτής θάλασσας; 
Το μόνο κόστος θα έλεγα ότι είναι η κόπωση κ η καταπόνηση, που φέρνει μικρό τραυματισμούς κατά την προετοιμασία. 


Έξοδος στον Σκυλία υποβασταζόμενη με εμφανή
 την ταλαιπωρία λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε-Δοκίμασες ποτέ άλλα αθλήματα και ποιο νιώθεις ότι θα ήθελες να ασχοληθείς; 
Τώρα προσπαθώ να ασχοληθώ σιγά σιγά με το τρίαθλο. Βέβαια, δεν είναι κολύμβηση! 
-Ποιος είναι ο υπέρτατος μακρινός σου αθλητικός στόχος; 
Κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω ένα τρίαθλο αντοχής απόστασης Ironman και οποίους αγώνες υπεραποστάσεων στην κολύμβηση έχω αφήσει. 


-Ποιο είναι το κόστος με την ενασχόληση; το πιστεύεις ότι έχεις στερηθεί με την αφοσίωση στο κολύμπι;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω στερηθεί κάτι, γιατί αυτό που κάνω με γεμίζει. Έχω καταφέρει μέχρι τώρα να τα συνδυάσω όλα. Το μόνο κόστος είναι η κούραση. Πραγματικά, υπάρχουν φορές που νιώθω κομμάτια. Αλλά η ικανοποίηση που παίρνω στο τέλος μετά την επίτευξη του στόχου δεν περιγράφεται.


-Πως σε επηρεάζει το ότι είναι ο ίδιος σου ο αδερφός και προπονητής σου;
Ο Γιάννης με προπονεί από τον 1ο Μιλτιάδειο αγώνα κολύμβησης. Μπορώ να του μιλάω ελεύθερα, χωρίς να φοβάμαι. Ξέροντας τη ψυχολογία μου μπορεί να με στηρίζει πολύ καλά. Είναι κορυφαίος αθλητής και προπονητής κι αυτό μου δίνει κίνητρο και μεγάλη εμπιστοσύνη σε κάθε πλάνο που μου βγάζει.Και μια τελευταία πιο αστεία ερώτηση.
-Τι σκέφτεσαι όταν κολυμπάς στη πισίνα αμέτρητες φορές πάνω κάτω;
Σκέφτομαι να πνίξω αυτόν που μου έβγαλε πρόγραμμα!

Προπόνηση τρεξίματος στο στάδιο της ΕλευσίναςΠοδηλατώντας κάπου μετά το Νεράκι στην Δυτική ΑττικήPrevious
Next Post »