Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Πνίγεσαι; Unfriend, Unlike, unfollow, unsubscribe, Unsign. Unplug γενικά!

Σε πνίγει η δικτυακή σου ζωή;
Πνίγεσαι; Unfriend, Unlike, unfollow, unsubscribe, Unsign. Unplug γενικά!







Έχεις παρατηρήσει μια καθημερινή χρονοδίνη να σου τρώει τις στιγμές;
Αναρωτιέσαι πως περάσαν οι ώρες άλλη μια μέρα χωρίς να έχεις κάνει κάτι συγκεκριμένο το οποίο να μπορείς να θυμηθείς;

Τα social media, twitter, instagram, YouTube, Facebook αλλά και πιο απλά παραδοσιακά μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας όπως το email, μας ροκανίζουν το χρόνο !

Δε το συζητώ αν έχει κάποιος εξαντλεί το κηπουρικό του μένος σε παιχνίδια όπως το FarmVille και βάζει ξυπνητήρι κάθε λίγο για να αλλάξει τα μπεκ και να ποτίσει ξανά τα ηλεκτρονικά του χωράφια και να ταΐσει τα ηλεκτρονικά παπιόνια. Και να ήταν μόνο αυτό. Το ίδιο παιχνίδι έχει βγει σε πολλές παραλλαγές με διαφορετικά θέματα.


Έχουμε μπλέξει, το έχετε καταλάβει ε; Η virtual ζωή μας πνίγει την κανονική μας ζωή.

Σε παλιότερη ανάρτηση "Είναι τα Social Media μια από τις μορφές του Θηρίου;" εγραψα για το πως επηρεάζουν τη ζωή μας καταστρέφοντας τη συνοχή της φυσικής κοινωνίας.

Καθώς είναι δύσκολο όμως να τα σταματήσει εντελώς κάποιος όλα αυτά και να αποσυνδεθεί τελείως από τον ηλεκτρονικό κόσμο για πρακτικούς λόγους, τότε καλό είναι να λάβει τα μέτρα του ώστε να μη του τρώνε πολύ χρόνο όλα αυτά.


Χάος με τα Email?

Ακουλουθώ την τακτική 2+1 λογαριασμούς email. 2 κανονικούς και ένας
Ο ένας είναι αυστηρά για επαγγελματικά και δε μπλέκεται σε άλλη επικοινωνία πέρα της δουλειάς.
Ο δεύτερος είναι για την προσωπική μου ηλεκτρονική αλληλογραφία με φίλους. Αυστηρά μόνο για αυτό το λόγο.

Ο τρίτος τώρα λογαριασμός είναι αυτός στον οποίο δε δίνω σημασία και δε κάθομαι καν να κοιτάξω τα εισερχόμενα. Τον διατηρώ για εγγραφές και ενεργοποιήσεις λογαριασμών σε forums, sites και διαγωνισμούς.

Αν τυχόν παρεισφρύσει κανένα διαφημιστικό email τότε γίνεται αυτόματα unsubscribe (έχουν κάτω κάτω κουμπί) ή αλλιώς αν επιμένουν πατάς το κουμπί Junk -Ανεπιθύμητο και δε σου ξαναέρχονται στα εισερχόμενα.





Facebook





Facebook Friends

The more the worse. Όσο και δημοφιλής να είναι κανείς αποκλείεται να κρατά ουσιαστικές αληθινές φιλικές σχέσεις με 3000 άτομα. Δε γίνεται. Το maximum του κύκλου ανθρώπων που μπορεί να έχει κανείς από οικογένεια, φίλους και ταυτόχρονα βλέπει και στη πραγματική του ζωή έστω μια φορά το 6μηνο είναι 300 άνθρωποι; 400; Πόσοι παραπάνω;

Οι ενημερώσεις στο news feed όταν έχεις πολλούς φίλους είναι χαοτικά πολλές. Ακόμη χειρότερα αν όλοι αυτοί σου είναι άγνωστοι βλέπεις τόνους άσχετης πληροφορίας που απλά σου κάνουν κουδούνι το κεφάλι.


Οπότε..μπαίνεις στην λίστα σου  και αρχίζεις να σβήνεις σε πρώτη φάση τους αγνώστους που δεν έχεις συναντήσει και δεν έχεις ανταλλάξει καν μια κουβέντα και σε δεύτερη φάση αφαιρείς τους φίλους φίλων που κάποτε βρεθήκατε στο ίδιο τραπέζι του καφέ αλλά από τότε δεν έχετε συνομιλήσει.

Ποιό το νόημα να μαθαίνεις τα νέα ανθρώπων που δεν είναι φίλοι/συγγενείς/γνωστοί σου?

Unfriend - Αφαίρεση από τη λίστα φίλων


Facebook Groups

Είναι λίγο μάστιγα να σε προσθέτουν σε group τα οποία δε θες να έχεις καμία σχέση με ονόματα όπως "Καναρίνια και άγρια κοτσύφια", "Όμορφα ταξίδια", "Εικόνες από όλο τον κόσμο", "Φίλοι αγωνιστικών τρακτέρ", "Αθάνατο Πασοκ"

Δε σε ενδιαφέρουν καν όλα αυτά. Η λύση είναι η λύσις. Άμεση αποχώρηση. (Leave Group)





Facebook Pages

Όσα Like σε fb  σελίδες εταιριών/οργανισμών/ομαδών/προσώπων πατήθηκαν ΚΑΠΟΤΕ δε σημαίνει ότι θα εξακολουθούν να μας ενδιαφέρουν και τώρα 10 χρόνια αργότερα. Η θεματολογία των ενδιαφερόντων μας αλλάζει στο πέρασμα του καιρού. Ίσως ....τα νέα της ομάδας συλλογής σπάνιων καρτών ΥΠΕΡΑΤΟΥ να έχει βγει από τα ενδιαφέροντα σου.  ε? Πιθανό.

Για όσες fb σελίδες το θέμα σε ενδιαφέρει ΠΟΛΥ μπορείς να πατήσουμε ακόμη και το Follow ώστε να βλέπεις όλες τις ενημερώσεις από αυτή τη συγκεκριμένη σελίδα.

Όμως δεν έχει νόημα, να σου έρχονται στο newsfeed δημοσιεύσεις από σελίδες που δε σε ενδιαφέρουν θεματολογικά.

Υπάρχει και η επιλογή Unfollow κατά το οποίο το like στη σελίδα παραμένει απλά δε θα μας έρχονται οι ενημερώσεις.


Δε θες ντιπ τη σελίδα? Μη το πολυσκέφτεσαι Κι από τα δυο. Unlike & Unfollow.





Τελικά... ίσως τα πράγματα είναι πιο απλά. Ίσως ...υπάρχει ζωή και εκτός του Facebook! 



 Το είχα δοκιμάσει με αρκετή επιτυχία παλιότερα. Ίσως πρέπει να το ξανακάνω.



Previous
Next Post »