Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

6ο Ψάθαθλον 2017 - Race Report





Tri day!!! Psathathlon day!!!


Ομαδική συμμετοχή με Τάσο και Χρήστο. Ευχαριστώ για τη παρέα guys!
🏊🚴















Διοργάνωση Ψάθαθλον.


Ψάθαθλον 2017. 6η διοργάνωση.  Έχοντας βρεθεί στην 4η το 2015 (πρώτος μου αγώνας τριάθλου) και επίσης στην 5η με τον απίστευτα πολύ κόσμο και τα διάφορα ευτράπελα που δημιουργηθήκαν λόγω συνωστισμού, νομίζω πως φέτος ήρθε μια μεγάλη δικαίωση καθώς τα παράπονα, οι επιθυμίες και οι ευχές των αθλητών εισακούσθηκαν.

Κι αυτό δεν έχει σημασία στην τελική; Το Feedback των αθλητών, να γίνεται αφορμή για διόρθωση και βελτίωση από τις διοργανώσεις αγώνων ώστε να οργανώνουν καλύτερους και ασφαλέστερους αγώνες για τους αθλητές!

Έτσι φέτος ο αγώνας έγινε 21 Μάη, έγινε Σάββατο και επίσης ξεκίνησε νωρίς. 3 σημεία κλειδιά για ένα επιτυχημένο αγώνα σε αυτή τη τοποθεσία που είναι μια όαση για την Αττική και διέξοδος για μπάνια και απόδραση από μεγάλες μάζες κόσμου...   Ελάχιστα αυτοκίνητα βρέθηκαν στη διαδρομή του ποδηλάτου κάτι που άλλες χρονιές ήταν το μεγάλο αγκάθι του αγώνα και αγωνία όλων μη συμβεί κάποιο ατύχημα.

Καλύτερα οργανωμένη ζώνη αλλαγής. Τμήματα μοκέτας στα σημεία που πατούσαν οι αθλητές για να αλλάξουν παπούτσια. Αυτό ήταν μια πολυτέλεια θα πω σε σχέση με ότι παρεχόταν παλιότερα!

Γενικά όλα ήταν πολύ πολύ πιο όμορφα.
Μικρή αγανάκτηση αποτέλεσε το ότι δεν έγινε water start όπως πέρυσι με αποτέλεσμα στα 50 μέτρα που ήταν η πρώτη σημαδούρα να πρέπει να κινηθεί κανείς 90 μοίρες δεξιά προς τη δεύτερη σημαδούρα και να γίνει συνωστισμός με το επακόλουθο τριαθλητικό ξύλο. Κάποιοι βέβαια παρέκαμψαν τη σημαδούρα και γλύτωσαν έτσι και μέτρα αλλά και συγκρούσεις. (παλιόπαιδαα!!!)

Νομίζω επίσης η ύπαρξη τάπητα χρονομέτρησης στην άκρη του ποδηλάτου και του τρεξίματος θα διασφάλιζε ότι όλοι κάναν τις ίδιες αποστάσεις γιατί ακούστηκαν παράπονα για αθλητές που πήραν νωρίτερα το δρόμο της επιστροφής.

Ποιο το νόημα, αλήθεια; Ποιον κοροϊδεύει κάποιος που σε ένα απλό τοπικό αγώνα κλέβει μέτρα πέρα από τον ίδιο του τον εαυτό και όσους μετά εξαπατήσει για τα αποτελέσματα του! (παλιόπαιδα agaian, παφ στο χεράκι)



Συμμετοχή στον αγώνα σε αλυσίδα τριάθλου


Εξαιτίας της συμμετοχής μου στο Almiraman που είχα προγραμματίσει από αρχές χρονιάς, το μόνο που ήταν σωστό να κάνω ήταν να κάνω μόνο το ένα από τα τρία αθλήματα. Επέλεξα το κολύμπι και έτρεξα σε αλυσίδα με δυο καλούς μου φίλους, τον Χρήστο και τον Τάσο. Ο τάσος έκανε το ποδήλατο με ένα απλό ποδήλατο των 300 ευρώ παρακαλώ κι ο Χρήστος ανέλαβε το τρέξιμο :-)








Η μέρα στη Ψάθα ήταν απλά τέλεια. Πρέπει να είχε 20 βαθμούς, μεγάλη ορατότητα και διαύγεια ο ουρανός και απόλυτα ήρεμη θάλασσα. Μέχρι που βουτήξαμε δηλαδή και την ανακατέψαμε ήταν σαν... λίμνη! 







Ψάθα - Ψάθαθλον 2017

Ένα πανόραμα λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας

Μια όαση :-)





Φίλοι και γνωστοί τρέξαν στον αγώνα και είχα την ευκαιρία να τους δω σε δράση από τη θέση του θεατή! Είπαμε, η συμμετοχή σε αλυσίδα σημαίνει μειωμένα καθήκοντα και περισσότερο χρόνο θέασης του αγώνα.

Αν και μεταξύ μας... θα ήθελα να πάρω μέρος σε όλη την έκταση του αγώνα!  Next year!














Και εδώ τερματίζει η ομάδα μας με τον Χρήστο να βγάζει άνετα το πεντάρι του τρεξίματος σχεδόν χωρίς να ιδρώσει :-)



















Ψάθαθλον relay team
Μια αναμνηστική με τα παιδιά! Αγώνας τριάθλου σε αλυσίδα, καφεδάκι δίπλα από τη παραλία. Μια απόλαυση!

Και του χρόνου!












Previous
Next Post »