Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Παλεύοντας τον Black Dog

Τον τελευταίο καιρό,  ασχολούμαι με το microphotoblogging στον κόσμο του Instagram.  Εκατομμύρια φωτογραφίες τραβηγμένες  με τα κινητό των χρηστών σε ταξιδεύουν σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης.


Μέσα στη λίστα ατόμων που  ακολουθώ, μια κυρία από την Αυστραλία μου έκανε τρομερή εντύπωση.  Η Simone Byrne. Είναι πρώην συνταξιούχος  αστυνομικός με πολλές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις στις πολεμικές τέχνες.   Τα τελευταία χρόνια όμως υποφέρει από ψυχικές διαταραχές που την έχουν ρίξει όπως διπολικότητα, άγχος και κατάθλιψη. Ή όπως όλα μαζί σε ένα τα ονομάζει  "the black dog".  Κάτι το οποίο όταν είναι σε έξαρση την καταβάλει και την περιορίζει σε  ένα κρεβάτι για μέρες χωρίς δύναμη να κουνηθεί.

Παρά το μεγάλο αυτό πρόβλημα υγείας, τα χρόνια να περνούν και την ηλικία να τη καταβάλει δεν εγκαταλείπει, δεν πετά τη πετσέτα στο καναβάτσο να τελειώσει ο αγώνας, να περάσει ο καιρός μέχρι να σβήσουν τελείως τα φώτα...


Η αλλαγή της φθίνουσας πορείας της υγείας της έγινε το 2011 όταν εμπνεύστηκε από ένα φίλο της που πήρε μέρος στο Ironman Kona στη Χαβάη. Έχοντας μια σύντομη τριαθλητική πορεία προ εικοσαετίας, αποφασίζει να ξανα-ανάψει ένα πάθος που είχε τότε και έσβησε λόγω μιας μετάθεσης σε μια υπηρεσία στη μέση του πουθενά στην αχανή Αυστραλία. Το πάθος της εκείνο που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ήταν το να γίνει μια Ironman.

Έτσι επέστρεψε στο παιχνίδι.  Σε ένα παιχνίδι επιδίωξης καλύτερης υγείας και διάθεσης μέσω άθλησης και προσεκτικότερης διατροφής.


Στις 1 του Μάη του 2016 σχεδιάζει να τρέξει σε έναν χωμάτινο ημιμαραθώνιο και προπονείται σκληρά για αυτό.

Παράλληλα όμως με τη μάχη απέναντι στο "Βlack dog" κυνηγά το όνειρο της  να τρέξει και να τερματίσει τον αγώνα Ironman  της Αυστραλίας ...


Μερικές εικόνες μόνο από τον αγώνα της και άπειρη θετική ενέργεια από μένα να καταφέρει το στόχο της!!!

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα για την   Simone Byrne εδώ.

 











Previous
Next Post »