Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

300 km Brevet Άγιος Στέφανος - Αταλάντη Άγιος Στέφανος 2016




21 Φεβρουαρίου 2016

Brevet Αταλάντησ 300km. Μια ακόμη "ποδηλατοβόλτα" να ως εδώ δίπλα, ως την Αταλάντη!







2η απόπειρα για το 300ρι Brevet Άγιος Στέφανος - Αταλάντη - Άγιος Στέφανος μετά την επιτυχή συμμετοχή του 2013 με αντίξοες συνθήκες, παλιά σιδερέναι ποδήλατο 17 κιλών και εκείνο τον παλιό μου εαυτό με τα 115 του κιλά.  

Είμαστε στο 2016 όμως. Με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι το roadbook του 2016 είναι σχεδόν ίδιο με εκείνο του 2013. Εύκολη διαδρομή. Με μια online περιήγηση μέσω του Google maps είδα κάποια σημεία διασταυρώσεων ώστε να τα αναγνωρίσω όταν περάσω από εκεί. 





Έγερση στης 04:15, εκκίνηση από Άγιο Στέφανο στις 06:00 με ψιλόβροχο, κόντρα αέρα και τα πρώτα χιλιόμετρα κατηφορικά, ολισθηρά από νερό και λάσπη και άκρως επικίνδυνα. Ότι χειρότερο για το ηθικό. Στις 08:00 τα σύννεφα ευτυχώς εξαφανίστηκαν και συνέχισα με μια τρομερή λιακάδα που κράτησε όλη την υπόλοιπη μέρα.


Ξεκίνησα μόνος, solo rider. Ναι. Σιγά. Και τι έγινε; Πάντα βρίσκω παρέα κάποιον άλλο που ποδηλατεί Η ποδηλασία είναι ομαδικό άθλημα όμως, τα χιλιόμετρα πολλά και η διαδρομή δε θα έβγαινε το ίδιο άνετα χωρίς ένα συμβατό ίδιας δυναμικότητας γκρουπ ποδηλατών. Και κάπου στη διαδρομή προς το Ύπατο, τον πρώτο σταθμό ελέγχου, γνωρίζω τον Φάνη και αποφασίζουμε να ενώσουμε δυνάμεις μιας και πηγαίναμε ούτως η άλλως μαζί κάποια χιλιόμετρα. Μαζί του κι ο Κοσμάς να μας δίνει μαθήματα σπρίντ.












Λιγο πιο κάτω στον Αλίαρτο μπαίνει στο γκρούπ και ο Αλέξανδρος από Θήβα, τρομερός ποδηλάτης αντοχής. Ανάθεμα κι αν άκουσα όλη τη μέρα να αναφέρει έστω και μια φορά μια λέξη ότι κουράστηκε, πόνεσε ή θέλει στάση. Η τετράδα έχει κλείσει και έτσι συνεχίζει ενωμένη και τα υπόλοιπα χιλιόμετρα ως το 300. Ο Φάνης μας συντονίζει για κοινές στάσεις και στρατηγική σταθερού ρυθμού, ο Κοσμάς μετρά με το ρολόι δεκαπεντάλεπτα για την υδροδοσία. Σούπερ.




Περνάμε τη Θήβα και μπαίνουμε στις ευθείες τις αποξηραμένης λίμνης Κωπαίδας που έχει μετατραπεί πια σε απέραντα χωράφια με καλλιέργειες. Σύντομη στάση στον Ορχομενό και ξεκινούμε τη διαδρομή προς την Κιρτώνη. Το χωριό βρίσκεται ψηλά και σε κάποια σημεία η κλίση φτάνει στο 12%. Ανατριχιαστικές κλίσεις για τον 34/50 δισκοβραχίωνα. Πόση ώρα να το πάω ορθοπέταλο; Επιπρόσθετα τα 140χιλιόμετρα στα πόδια και ο ήλιος έδεσε το γλυκό. Έτσι έφτασα καταϊδρωμένος στο χωριό και στο control μάζεψα μια ακόμη σφραγίδα στη κάρτα. Στάση για ξηρούς καρπούς και σοκολάτα πριν ξεκινήσει η κατάβαση προς την Αταλάντη.






Ένας διπλός εσπρέσο στην Αταλάντη με την παρέα και τα μαξιλάρια στους καναπέδες ήταν ότι πρέπει για μια σύντομη ανάσα.


Ξεκινήσαμε το δρόμο της επιστροφής. Σύντομη στάση για φωτογραφία με το λιοντάρι της Χαιρώνιας πριν σταματήσουμε στον Ορχομενό για ένα στρατηγικό ανεφοδιασμό γλυκόζης, χοιρινού, υδατάνθρακα και λίπους.





Όμως δεν υπήρχε άνεση για πολύ καθισιό, τα πόδια άρχισαν να κρυώνουν και έτσι πήραμε το δρόμο για την Θήβα. Περάσαμε την ευθεία της Κωπαίδα με πλαγιομετωπικό αέρα και αλλαγές στο πέλετον.

Λέγοντας πέλετον να συγχαρώ τον Φάνη που εντελώς αλτρουιστικά έμενε στη κορυφή του πέλετον μέχρι να τον παραμερίσουμε. Η καλή συνεργασία βοηθά πολύ και το ηθικό αλλά και το γκρουπ να παίρνει τα διαλείμματα του στο πίσω μέρος του Πέλοτον.
Στάση για ένα ακόμη εσπρέσο στη Θήβα για να κρατηθούμε σε εγρήγορση στα τελευταία 75χιλιόμετρα στο σκοτάδι. Σκοτάδι με το φεγγάρι παρέα να φωτίζει και να βοηθά κάπως την ορατότητα. Ευτυχώς όλοι στην παρέα είχαν δυνατά φώτα για την ασφαλή μας διαδρομή στα ολοσκότεινα κομμάτια της διαδρομής.

Υπάρχει ένα σημείο στο 275 χιλιόμετρο που είναι το ορόσημο του Μπρεβέ για μένα και καθε φορά που το βλέπω νομίζω ότι παίζει με την ψυχολογία μου. Είναι μια πινακίδα που γράφει Μαλακάσα 15 και είναι το σημείο που ξεκινούν οι ανηφόρες της επιστροφής. Οι ίδιες ανηφόρες που κατέβηκα το πρωί με βροχή και πολύ προσοχή στα φρένα. Κάπου εκεί άρχισε το brevet για μένα. Με την κούραση της ημέρας, τους μυς να έχουν σφίξει από την πολύωρη προσπάθεια, τον πισινό να έχει γίνει σαν της μαϊμούς από τη σέλα, τα μάτια να έχουν πρηστεί από τον αέρα και την ηλιοφάνεια, την υγρασία και τέλος τα συμπτώματα υποθερμίες να κάνουν την εμφάνιση τους σε κάθε στάση έστω για ένα λεπτό.




Ανηφόρες. Προσπαθώ να κρατηθώ στο γκρουπ. Η έλλειψη της ενέργειας κάνει την εμφάνιση της. Τρώω δυο σοκολατάκια Λεωνίδα αλλά η έλλειψη γλυκόζης έχει ήδη χτυπήσει. Κόβω ρυθμό και προτρέπω τη παρέα να συνεχίσει. Έπαθα το λεγόμενο "σούρωμα" στη γλώσσα των Randonneur, χτύπησα "τοίχο" στη γλώσσα των δρομέων. Ουσιαστικά παρόλη τη συχνή λήψη τροφών με ενέργεια κατάφερα να στραγγίξω.






Τη λύση έδωσε από μηχανής θεός ο μικρότερος της παρέας Κοσμάς όταν προσφέρθηκε να ανταλλάξει το τελευταίο του Τζελ ενέργειας με ξηρούς καρπούς που είχα μαζί μου. Κάτι που άμεσα δε με εξυπηρετούσε για να συνέλθω.
Το τζελάκι έκανε το θαύμα του και σε δέκα λεπτά είχα συνέλθει και ακολουθούσα το γκρουπ ελάχιστα μέτρα πιο πισω.
Ο τερματισμός ήρθε μετά τις τελευταίες εξαντλητικές ανηφόρες του Αγίου Στεφάνου που ανεβαίνουν μόνο με ορθοπέταλο. Πως είναι αυτοί οι διάσημοι ποδηλάτες που σφίγγουν τα δόντια, στάζει το σαγόνι ιδρώτα ενώ κρατούν σφιχτά το τιμόνι και ανεβαίνουν τις πλαγιές όρθιοι σαν ακούραστες μηχανές ενώ αποθεώνονται από τον κόσμο στα Εταπ του Tour de France? Κάτι τέτοιο με μόνους θεατές όμως τα μαντρόσκυλα να φοβερίζουν μέσα από τις αυλές...

 ΟΛΕΣ οι τεχνικές λεπτομέρειες στη σελίδα στο STRAVA .






Τερματισμός σε 16:30 συνολικές ώρες και μόλις 11:33 καθαρά ποδηλατικές. (Αρκετά καλύτερα από το 20:45 και 15:30 του 2013...)
Απίστευτη μέρα με απίθανη παρέα! Μάγκες να είστε καλά! Στο ειπανειδήν για το 300ρι του 2017! Και γιατί όχι regroup και σε κανένα 400ρι!










--------------------




Αν τρέχεις σε Brevet ρίξε μια ματιά σε ένα πρόσφατο Review που έκανα για το Polar V650 Cycling GPS

Polar V650 GPS υπολογιστής ποδηλάτου - Review - Αναλυτική παρουσίαση






Polar V650 GPS υπολογιστής ποδηλάτου - Αναλυτική παρουσίαση - δοκιμή

















--------------------------



Ψάχνεις γενικότερα για εξοπλισμούς? Ρίξε και εδώ μια ματιά για τον τρέχον εξοπλισμό που χρησιμοποιώ:

Εξοπλισμός τριάθλου (τι χρησιμοποιώ σε προπονήσεις - αγώνες τριάθλου - Brevet - τρέξιμο)

Previous
Next Post »