Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Brevet Νεμέας 2016



30 Ιανουαρίου 2016

Νεμέα. 3η συνεχόμενη χρονιά. Στόχος για επίδοση. Προσωπική επίδοση φυσικά. Στόχος να περάσω τον παλιό μου εγώ. Εύκολο σα να κλέβεις εκκλησία όπως λένε καθώς από πέρυσι ήμουν μείον δέκα κιλά και είχα και τις προπονήσεις του τρεξίματος που με είχαν φέρει σε καλύτερη φυσική κατάσταση.













Μια βδομάδα μετά το Brevet Ξυλοκάστρου για την ακρίβεια μόλις 6 ημέρες ακολούθησε το Brevet Νεμέας. Όπως και τις προηγούμενες έτσι και φέτος εκανα ότι περνά από το χέρι μου να πάω. Μέχρι και δανεικό τροχό από τον ποδηλατά μου επιστράτευσα για να πάρω μέρος καθώς δεν υπήρχε άνεση να αγοράσω άλλο και η αμέσως επόμενη σκέψη ήταν να τρέξω με το Commodore, εκείνο το παλιό σιδερένιο κουρσάκι του 90'. Εντάξει, δεν ήταν και η καλύτερη λύση να κάνω 200 χιλιόμετρα με ποδήλατο με τόσο μακρύ οριζόντιο σωλήνα και τόσο λάθος μέγεθος αλλά ήταν μια λύση.


Από την αρχή είδα ότι πάει καλά. Από την ανάβαση στο Μελετάκι.  Είχα πιάσει ένα σταθερό ρυθμό ακολουθώντας ένα μικρό γκρούπ και ανέβαινα με 135-140 παλμούς. Κάποια στιγμή στο μισό της ανάβασης και αφού είδα πως καταφέρνω και μένω σε αυτούς τους παλμούς χωρίς ζόρι, αποφάσισα να προσπεράσω την ομάδα που έδινε ρυθμό και να φύγω. Ξεκόλλημα, 155 παλμοί και εναλλαγές καθιστός και ορθοπέταλο σε 90rpm.

Πρώτη φορά έβγαλα το Μελετάκι με τη μια. Χωρίς να λαχανιάσω, χωρίς να νιώθω μυς να σφίγγουν και τις κράμπες να παραμονεύουν. Επίσης πρώτη φορά προσπέρασα κόσμο σε αυτή την ανάβαση. Πράγμα που με χαροποίησε αν και δεν είναι ανταγωνιστικό φυσικά το Brevet. Και που σίγουρα όλοι πηγαίναν σταθερά για να κρατήσουν δυνάμεις για τα χιλιόμετρα που ακολουθούσαν. Αλλά τέλος πάντων μου έκανε εντύπωση αυτός ο ρυθμός.



Έπειτα στις ανηφοροκατηφόρες μεχρι τη Κόρινθο κατάφερνα να μένω μαζί με τα γκρουπ χωρίς να ξεμένω πίσω. Μια βδομάδα μετά τα 200 του Ξυλοκάστρου ήμουν σε σούπερ φόρμα ακολουθώντας σταθερά κάποια γκρουπ.

Στην ανάβαση προς Σολωμό Κ Χιλιομόδι συνάντησα τον Σταύρο και συνεχίσαμε μαζί όλη την υπόλοιπη διαδρομή.  Πάντα η παρέα που κάνουμε την ανάβαση με τον ίδιο ρυθμό καθορίζει και τη παρέα μέχρι τελευταία χιλιόμετρα στην Ελευσίνα. Έτσι έχει δείξει η ιστορία τρεις χρονιές τώρα. Κι αυτό γιατί βγάζουμε το δύσκολο κομμάτι μαζί και αυτό είναι δείκτης για την ταχύτητα που ακολουθούμε και στα επίπεδα κομμάτια έπειτα. Οι κατηφόρες δεν έχουν σημασία, όλοι το ίδιο πάμε σχεδόν. 

Στάση στη Κόρινθο για καφέ και φαγητό και συνέχεια για Ελευσίνα. Άλλη μια φορά που περασα τη Κακιά σκάλα με το τελευταίο φως. Στάση για φωτό στο ηλιοβασίλεμα και βουρ για Ελευσίνα.


Το θετικό της ημέρας ήταν οι ωραίες για ποδηλασία θερμοκρασίες που μου επέτρεψαν να βγάλω τα γάντια για λίγες φωτογραφίες εν κινήσει.











Εν τέλει ξεπέρασα τις παλιές μου επιδόσεις κατά πολύ διανύοντας τη διαδρομή σε 08:56 ώρες καθαρά ποδηλατικό χρόνο και  10:40 συνολικό χρόνο με τις στάσεις για καφέδες, φαγητό, ανεφοδιασμό και φωτογραφίες. Αναλυτικά στο STRAVA

Και του χρόνου τώρα. Κάθε φορά μια διαφορετική εμπειρία.


ΥΓ  Αν θες να διαβάσεις και για άλλες τέτοιες ποδηλατικές διαδρομές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.



-------------------




Αν τρέχεις σε Brevet ρίξε μια ματιά σε ένα πρόσφατο Review που έκανα για το Polar V650 Cycling GPS

Polar V650 GPS υπολογιστής ποδηλάτου - Review - Αναλυτική παρουσίαση






Polar V650 GPS υπολογιστής ποδηλάτου - Αναλυτική παρουσίαση - δοκιμή

















--------------------------



Ψάχνεις γενικότερα για εξοπλισμούς? Ρίξε και εδώ μια ματιά για τον τρέχον εξοπλισμό που χρησιμοποιώ:

Εξοπλισμός τριάθλου (τι χρησιμοποιώ σε προπονήσεις - αγώνες τριάθλου - Brevet - τρέξιμο)

Previous
Next Post »