Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Road to Almiraman 10/18

10η Εδομάδα ετοιμασιών και μάχη για να κρατηθώ  στο προπονητικό πρόγραμμα !

Εύκολο; Όχι.
Στο προηγούμενο επεισόδιο :


Road to AlmiraMAN 9/18

9η εβδομάδα προετοιμασίας για τον αγώνα Almiraman (1900μ🏊,90χλμ🚴🏼 και 21χλμ🏃🏼)

Γράφτηκα στον αγώνα και έκλεισα και δωμάτιο στο Li La Lo! ! 


Εισαγωγή. 

Προσπαθώ να βγάζω τις προπονήσεις οι οποίες μερικές μέρες είναι απλά ατελειώτες. Ειδικά στο κολυμβητήριο νιώθω ότι πάνω από 1200μ αρχίζει και κουράζει. Στο τέλος θα μετράω πλακάκια. Οπότε θα διερευνήσω τη λύση ακουστικά - μουσική mp3 για να περνά κάπως πιο ευχάριστα η ώρα. Το διάβαζα και δε το πίστευα για τη "μοναξιά του κολυμβητή". Τελικά να που την ανακαλύπτω. Και φυσικά δε μπορείς να πιάνεις το κουβεντολόι, πέφτουν οι παλμοί και βγαίνεις εκτός ρυθμου και προγράμματος, κρυώνεις, σου βγαίνει η κούραση, σου μυρίζει μπριζόλα ψητή από το πιο κοντινό μπαλκόνι. Γενικά τρελλή διάσπαση προσοχής.
1. Πρόγραμμα προπονήσεωνΤο Πρόγραμμα που είχα για την εβδομάδα 10/18 

ΚολύμπιΠοδήλατοΤρέξιμο
Δ1500m πρωί40km απόγευμα
Τ2250m πρωί60 min απόγευμα
Τ56km απόγευμα
Π 1750 πρωί 50 min απόγευμα
Π
Σ90 min πρωί
Κ72km πρωί


2.  Αρχείο προπονήσεων εβδομάδας από Polar Flow

Η εβδομάδα σε μια ματιά:Training load εβδομάδας


Οριακά έμεινα εντός επιπέδων "Balanced" και αυτό γιατί σε κάποιες έκοψα χιλιόμετρα ή χρόνο άσκησης λόγω άλλων υποχρεώσεν που μου τράβηξαν τη προσοχή. Στο διάγραμα φαίνεται ότι με δυο μέρες αποχή Τετάρτη και Πέμπτη έπεσα στο επίπεδο "Undertrained". Ουδέν κρυπτόν από το Polar Flow και το εργαλείο αυτό του Recovery Status. Το επόμενο βήμα που θα αναβαθμίσει την υπηρεσία σε online "Bitch" θα είναι να σου στέλνει email ότι παρα-κάθησες και πρέπει να επιστρέψεις στις προπονήσεις. Δε θα μου κάνει εντύπωση αν κάποτε ένα τέτοιο "ποιοτικό" online coaching έχει και κάποια χρέωση.

Φτωχική εβδομάδα θα έλεγα. Συνολικός χρόνος προπονήσεων 6 ώρες 27 λεπτά.  Δεξιά τα ποσοστά χρόνου προπονήσεων σε κάθε τύπο προπόνησης με το προπονητήριο να έχει τραβήξει το περισσότερο χρόνο


Υπόλοιπα στατιστικά που κατέγραψε η λειτουργία 24/7 fitness tracking του ρολογιού. 2 inactivity stamps από καθησιό αυτή τη βδομάδα!  (Αυτά παθαίνεις αν κάθεσαι σε μια καρέκλα ή ένα καναπέ)

3. Φωτογραφίες από τις προπονήσεις

Όταν δεν υπάρχει χρόνος συνδιάζεις πράγματα. Προπόνηση στο ποδήλατο με μινα online εκπαίδευση.

4.  "Αστοχίες-υπερβολές" διατροφής 

Γενικά υπό έλεγχο οι "κακές" τροφές. Λίγο με τα ωράρια των γευμάτων δε συντονίζομαι τέλεια. Τι τρως όταν κάνεις προπονητήριο 22:00-00:00 και να είναι ευκολοχώνευτο για να πας για ύπνο; Σαλάτα με γιαούρτι; κάτι τέτοιο ε;


5. Βάρος

Αυτό το βάρος μου έχει γίνει ..βάρος! Περιέργως όμως σε παντελόνι που αγόρασα 2 μήνες πριν αρχίζω και πλέω μέσα του. Οπότε μάλλον κάποιο τμήμα λίπους έχει φύγει και έχει αντικατασταθεί από μυικό ιστό. Για να δούμε!


6. Σχόλια για εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται σε σχέση με την αίσθηση/αποτελεσματικότητα/εντύπωση.


Το διαολεμένο λουράκι του παλμογράφου πρέπει να είναι βρεγμένο για να λειτουργήσει. Αλλιώς "δεν" το καταφέρνει. Έτσι ξεκινώντας στεγνός και φρέσκος το τρέξιμο μου βγάζει κάτι τρελλά σε παλμούς, μέχρι και 215 μου έχει βγάλει.  Κάτι που η απλή απλή ζώνη του Garmin 310xt (αυτή που ήταν ενσωματωμένος ο πομπός στη ζώνη και όχι αποσπόμενος) δε το έκανε ποτέ.  Είναι κάτι που τέλος πάντων το βρίσκω εκνευριστικό. Και δε κάθομαι να το βρέχω η οτιδήποτε, κάθε φορά σε κάθε προπόνηση απλά αγνοώ τα πρώτα 5 λεπτά των ενδείξεων παλμών.7. Σκέψεις.

Εβδομάδα εξελίξεων.


  • Καταρχάς γράφτηκα στον αγώνα τριάθλου που θα γίνει στη Σύρο τον Ιούνιο. Ήταν πολύ ωραία όλα, το ευχαριστήθηκα πέρυσι και δε γίνεται να το χάσω .

Εγγραφή στο 2nd Trimore Syros Triathlon και κλείσιμο δωματίου στην Ερμούπολη Σύρου
  • Έκανα ένα Review το παλιό μου ζευγάρι παπούτσια και περιμένω το επόμενο να έρθει...!


Παπούτσια τρεξίματος Asics GT-1000 Review - δοκιμή - αντοχής
  • Και ψάχνοντας βρήκα ένα γνωστό site με σούπερ οικονομικές τιμές στις στολές κολύμβησης θαλάσσηςΟικονομικό dhb Wetsuit για τριαθλητές - χειμερινούς κολυμβητές8. Έξοδα εβδομάδας.

0 έξοδα :-)Στο επόμενο επεισόδιο :


Road to AlmiraMan 11/18 - άλλη μια εβδομάδα προπονήσεων τριάθλου
1 ακόμη εβδομάδα προπονήσεων, η 11η ολοκληρώθηκε!


AlmiraMan ... i am COMING!SaveSave
Previous
Next Post »

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)