Life is too short to wait. Live Today!

Life is too short to wait. Live Today!

Road to AlmiraMAN 9/18




9η εβδομάδα προετοιμασίας για τον αγώνα Almiraman (1900μ🏊,90χλμ🚴🏼 και 21χλμ🏃🏼)

Γράφτηκα στον αγώνα και έκλεισα και δωμάτιο στο Li La Lo! ! 








Στο προηγούμενο επεισόδιο :






Road to Almiraman 8/18


Φτου σκόρδα! Φτύστε να φύγει το μάτι!

Άλλη μια εβδομάδα προπονήσεων τριάθλου εν όψει Half Iron αγώνα Almiraman (1900μ🏊,90χλμ🚴🏼 και 21χλμ🏃🏼) , η 8η από τις 18 ολοκληρώθηκαν. 

Εισαγωγή. Εβδομάδα 9/18 


Παρόλο που προετοιμάζομαι ήδη 8 εβδομάδες, άφησα για αυτές τις ημέρες την εγγραφή του αγώνα για να βεβαιωθώ ότι όλα προχωράνε ικανοποιητικά από άποψης προγράμματος προπονήσεων! Έτσι προχώρησα σε online εγγραφή στο site του αγώνα www.AlmiraMan.gr και πλήρωσα με web-banking έμβασμα. Διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε 10 λεπτά συνολικά! Λίγο αργότερα έλαβα και την επιβεβαίωση στο email μου ότι ελήφθη η συμμετοχή μου!


Επόμενο βήμα η εύρεση δωματίου !


Αυτό είναι το πιο εύκολο κομμάτι τώρα πια με τις υπηρεσίες online booking. Ούτε να ψάξεις σε τηλεφωνικούς καταλόγους, ούτε καν στο Google search και φυσικά δε καλείς ούτε ένα τηλέφωνο χάνοντας χρόνο ψάχνοντας για δωμάτια ή έπειτα με τις τραπεζικές καταθέσεις τμήματος της κράτησης του δωματίου όπως γινόταν παραδοσιακά. Η λύση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια είναι το online booking και μια από τις καλύτερες υπηρεσίες γιαυτό το σκοπό είναι το Booking.com

Έτσι μπαίνοντας στο site του Booking ή ψάχνοντας από τη παρακάτω φόρμα μπορείς να βρεις τιμές αλλά να δεις και αξιολογήσεις των χρηστών για την εμπειρία διαμονής τους. (Προσοχή : όσα περισσότερα ratings υπάρχουν τόσο πιο αξιόπιστη θεωρώ είναι η βαθμολογία ενός ξενοδοχείου/καταλύματος)

Booking.com


Έτσι λοιπόν προχώρησα τη διαδικασία και με χρήση χρεωστικής κάρτας έκανα κράτηση του δωματίου μου για τον αγώνα του AlmiraMAN.
Βρήκα ένα δίκλινο οικονομικό δωμάτιο στο ξενοδοχείο Lilalo με 46 ευρώ για 2 βράδια. Όχι άσχημα καθώς είναι χαμηλή τουριστική περίοδος και όλα είναι πιο οικονομικά!

ΓΙΟΥΠΙ !!!






Έλαβα την επιβεβαίωση κι από το Li La Lo ξενοδοχείο. Άψογα :-)





Το μόνο που απομένει είναι το να κλείσω και το εισιτήριο του λεωφορείου όταν πλησιάζουν οι εβδομάδες και ανακοινωθούν τα δρομολόγια Αθήνα - Παραλία Κατερίνης. Ναι, φέτος η οργανωτική επιτροπή βάζει ξεχωριστά λεωφορεία που θα φέρουν τους αθλητές ακριβώς στην Παραλία Κατερίνης και όχι στην πόλη της Κατερίνης που είναι 10χλμ μακριά :-)



1. Πρόγραμμα προπονήσεων



Βδομάδα 9

Το Πρόγραμμα που είχα για τη βδομάδα 9/18 ως το Μαη.




ΚολύμπιΠοδήλατοΤρέξιμο
Δ1250 πρωί 40km απόγευμα
Τ1500m πρωί60 min απόγευμα
Τ48km απόγευμα
Π1500m πρωί 50 min απόγευμα
Π
Σ80 min πρωί
Κ80km πρωί




2.  Αρχείο προπονήσεων από Polar Flow




ΚολύμπιΠοδήλατοΤρέξιμο
Δ40km απόγευμα
Τ
24km βράδυ
Τ
60 min βράδυ
Π1500m πρωί 41km βράδυ50 min απόγευμα
Π
Σ10km πρωί80 min βράδυ
Κ45km πρωί











Αγαπημένη προπόνηση βδομάδας :


Νομίζω απολαμβάνω περισσότερο το ποδήλατο αυτές τις μέρες. Λίγο με τη νέα θέση στο ποδήλατο αλλά και που έχω συνηθίσει στις αερόμπαρες, μου φαίνεται πιο άνετο να κάνω για ώρα ποδήλατο πια σε aero θέση. Που να φύγει και η κοιλιά, δε το συζητώ! :P







3. Φωτογραφίες από τις προπονήσεις





Άλλη μια βραδιά στο ΕΑΚ Αιγάλεω. Προσοχή, δεν είναι συνεχώς ελεύθερο στο κοινό. Για παράδειγμα τις καθημερινές από 19:00-21:00 αλλά και το Σάββατο από 09:00-13:00 είναι κλειστό.

  

Απλά μονόδρομος η χρήση προπονητηρίου όταν έξω έχει κακοκαιρία, βροχή, υπερβολικό αέρα ή ο διαθέσιμος χρόνος είναι ελάχιστος. Γιατί ποιοτική προπόνηση μέσα στη πόλη δε γίνεται εξαιτίας των φαναριών άρα πρέπει να χάσεις χρόνο να βγεις εκτός.  (Αναλυτικό Review του CycleOps Fluid 2 ΕΔΩ)

  




Και να το indoor setup. Το Bianchi στην ταράτσα, προπονητήριο ενώ σε ένα παλιό χειροτεχνιών στήνω το laptop.






4. Διατροφικό πλάνο αλλά και "αστοχίες-παραλείψεις-υπερβολές"



Καταβάλω μεγάλη προσπάθεια με το να μη τρώω αργά το βράδυ. Τι γίνεται όταν έχω το βράδυ τρέξιμο και μετά έχω λυσσάξει στη πείνα? Και στη τελική, ποιος χορταίνει με ένα γιαουρτάκι; Έλεος! Μάλλον πρέπει να κάνω νωρίτερα προπονήσεις, να τρώω και να έχω χωνέψει μέχρι τον ύπνο! (πολύ παζλ όλο το διατροφικό θέμα για τις ημέρες που έχεις 2 προπονήσεις την ίδια μέρα)



5. Βάρος

Τραγουδιστά : "Ζυγαριάααα, ζυγαριάααα, θα σε σπάσω μια βραδιάαααααα..."
Βάρος : 98g
Περιφέρεια μέσης η αλλιώς ζώνη ευημερίας :  106cm



6. Αποτέλεσμα εβδομαδιαίου Fitness Test.




7. Σχόλια για εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται σε σχέση με την αίσθηση/αποτελεσματικότητα/εντύπωση.


Παπούτσια. Έχω τα Asics GT-1000 3 (Review εδώ)και τα έχω ακριβώς 2 χρόνια. Υπερβολικά πολλά ε;!
Με αυτά έβγαλα 2 μαραθωνίους, ένα ημιμαραθώνιο, 3 αγώνες 10km, 2 Ολυμπιακά τρίαθλα, 5 Sprint το περσινό Almiraman και ότι συνεπάγεται προπονητικά όλων των παραπάνω αγώνων...
Με λίγα λόγια το Strava έχει μετρήσει ... 1300 km και είναι επιτακτική η ανάγκη για νέα παπούτσια!!!











Ήρθε ο καιρός για νέα και τα πιο "υποψήφια" για μένα είναι η μεθεπόμενη γενιά των GT-1000, τα GT-1000 ver 5. Και θα τα παραγγείλω με ένα έλεγχο και στα τοπικά μαγαζιά φυσικά εκτός από το ψάξιμο στο Αγγλικό Amazon.



8. Σκέψεις.


Επιτέλους ολοκλήρωσα αυτή τη εβδομάδα το αναλυτικό Review του ποδηλατικού GPS Polar V650 που μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ,  ένα υπεραναλυτικό Review που θυμίζει λίγο τον εξαίρετο DcRainMaker. Όσοι δεν τον ξέρετε είναι ο τύπος που βγαίνεις στο απίστευτο site του όταν γράφεις στο google "garmin fenix review" ή οτιδήποτε έχει να κάνει με τριαθλητικό εξοπλισμό!

Βέβαια δε θα είχα ποτέ τη δυνατότητα για τόση αφοσίωση στα Reviews, ειδικά όταν είμαι 24/7 μοιρασμένος σε εργασία, οικογένεια αλλά και προπονήσεις!

Εν πάσει περιπτώση αξίζει μια ματιά :










9. Έξοδα.

Και εκεί που δεν είχα έξοδα αρκετές εβδομάδες, να που βγήκαν μαζεμένα!

100 ευρώ εγγραφή στον αγώνα AlmiraMAN.
20 ευρώ καρδιολογικός έλεγχος


και ψάχνω και για παπούτσια... καιρός είναι!



Στο επόμενο επεισόδιο :




Road to Almiraman 10/18


10η Εδομάδα ετοιμασιών και μάχη για να κρατηθώ  στο προπονητικό πρόγραμμα !

Εύκολο; Όχι
Previous
Next Post »